7 филма, съсипани от продуцентска намеса | webcafe.bg
Filmcafe logo

7 филма, съсипани от продуцентска намеса

лебовскиFilmcafe
11.08.2016, 00:29 (обновена 09.09.2016, 19:04)

1 от 7 снимки Назад Напред

кейт мара във Фантастичната четворка

Фантастичната четворка (2015)

Истински продукционен кошмар, дал като резултат катастрофален филм, превърнал се в символ на всичко сбъркано в съвременен Холивуд. Голяма част от филма е била презаснета в по-късен етап, режисьорът Джош Транк беше отстранен от постпродукционния процес, а след това се отрече от филма и обясни, че неговият вариант е бил съвсем различен от този, който в крайна сметка излезе.

Всъщност обаче Транк не изглежда невинна жертва на продуцентите. Упоритите слухове гласят, че се е изпокарал не само с тях, но и с актьорите, екипа и даже с хазяина си. А готовият филм явно е смесица между направеното от режисьора и последвалите спешни промени, като първият един час е бавен и скучен, а случващото се след това е внезапен и претупан финал, сякаш от съвсем различен филм, със смехотворни визуални ефекти като за 2015 г.

Най-показателна за снимачните периоди е прическата на Кейт Мара, която в някои кадри е с естествена дълга коса, а в други (очевидно част от спешни допълнителни снимки) е с ужасна перука в различен цвят. След вълна от негативен ПР и отрицателни оценки на кинокритиците, „Фантастичната четворка" се провали напълно.

Премиерният „Отряд самоубийци" е твърде често описван като разочарование, белязано от неравно темпо, несвързани сюжетни линии и нелогични действия, както и от вариации в цялостния тон.

Насред цялата полемика около филма, Hollywood Reporter писа, че продукцията е преминала през огромни проблеми заради процудентите от Warner Bros, които поставили непосилни срокове, направили рисков избор на режисьор и впоследствие не харесали неговата версия, наложили допълнителни снимки и накрая направили смесица между няколко различни монтажа на филма.

Всичко това било с цел постигането на различен краен резултат от разочаровалия „Батман срещу Супермен", но ефектът явно е точно обратният.

Доколко истината за създаването на „Отряд самоубийци" е такава - вероятно никога няма да разберем със сигурност.

Но сигурното е, че студийната система на Холивуд и желанието на продуцентите да диктуват кинопроцеса и да взимат крайните решения са провалили не един и два филма през годините.

„Отряд самоубийци" няма да е първият, нито последният, като за предстоящия в края на годината „Rogue One: История от Междузвездни войни" отсега има подобни опасения.

По този повод си припомняме няколко холивудски филма, провалени от вмешателството на продуцентите, които не се колебаят да променят сценарии в движение, да премонтират след отзиви от тестови аудитории и даже изцяло да изключват режисьора от творческия процес.

Често с катастрофални резултати, както в тези седем случая.

(Съществуват и големи и всепризнати филми като „Имало едно време в Америка" и „Блейд Рънър", чиито премиерни версии са били безмилостно окастрени и ужасяващо променени заради недоволни продуценти. Впоследствие обаче тези филми са получили своите режисьорски версии, спечелили статута им на велики произведения).

Oще: dvd  fox  suicide squad  warner bros  аз съм легенда  батман срещу супермен  великолепните амберсън  версия  вмешателство  върколак  галерия  дейвид финчър  джош транк  екзорсистът  екшън  зомби  кейт мара  намеса  нашествие  орсън уелс  отряд самоубийци  поредица  презаснет  пришълеца  провал  продукция  продуцент  продуценти  продуцентска намеса  процес  разочарование  режисьор  снимачен период  снимки  студийна система  студио  сценарий  съсипани  творчески процес  трилър  уил смит  уолвърин  фантастичната четворка  филм  филма  филми  х-мен  холивуд  хорър 


Още от Кино

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 08.07.2015, 15:05

1 e-mil | 12.08.201609:02

Забравили сте да споменете Алън Смити. На "него" са му съсипани над 60-70 филма. Много щастлив
   

оценка

+1 -0