Нов филм от режисьора на "Източни пиеси" | webcafe.bg
Filmcafe logo

Нов филм от режисьора на "Източни пиеси"

лебовскиFilmcafe
17.09.2015, 16:34 (обновена 21.09.2015, 13:23)
Мелвил Пупо в "С лице надолу"

Премиерата на „С лице надолу” ще се състои на 13 октомври. Три дни по-късно филмът тръгва по кината

С лице надолу" е името на новия филм на Камен Калев и независимата продуцентска компания Waterfront Film.

Третият пълнометражен филм на режисьора на „Източни пиеси" е ко-продукция на Франция, Белгия и България, а основната тема е един наболял за българската действителност проблем - трафикът на хора.

Филмът насочва вниманието и към други социални проблеми като престъпността, корупцията и бедността, като основни причини България да бъде на едно от първите места в трафика на момичета, проституиращи в Западна Европа.

Главният герой Сами е французин, обвинен в контрабанда на фалшиви пари от България към Франция. За да избегне затвора, той става информатор на френската полиция и се внедрява в български канал за трафик на хора.

Неочаквано се сближава с Елка, проститутка от ромски произход - а зародилите се между двамата чувства помагат на Сами да се изправи срещу своите демони.

Камен Калев е написал сценария по действителна история след многобройни интервюта с прототипа на главния герой.

На екрана той е изигран от номинирания за „Сезар" френски актьор Мелвил Пупо, известен с участието си във филми на Франсоа Озон (Swimming Pool, Time to Leave), Ксавие Долан (Laurence Anyways) и Раул Руис.

Пупо е един от малкото професионални актьори във филма. Останалите са хора без опит в киното, подбрани след обстоен кастинг из автентични локации, които Калев провежда в периода 2012 - 2014 г. Именно така той среща Сехер Небиева, 16-годишно момиче, която след дълги тестове е избрана за главната роля във филма измежду 1200 кандидатки.

Премиерата на „С лице надолу" е на 13 октомври, а от 16-и същия месец филмът тръгва по кината в София и страната.

Oще: актьор  българско кино  източни пиеси  камен калев  копродукция  мелвил пупо  премиера  проституция  пълнометражен  с лице надолу  трафик на хора  филм 


Още от Кино

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани