10 филма за терористи, които си струват гледането | webcafe.bg
Filmcafe logo

9 филма за терористи, които си струват гледането

лебовскиFilmcafe
04.09.2015, 15:37 (обновена 11.09.2015, 11:44)

1 от 9 снимки Назад Напред

paradise now

"Раят сега" (Paradise Now)

Това противоречиво заглавие на палестинския режисьор Хану Абу-Асад от 2005 година разказва за двама приятели от детинство Халед и Саид, които са избрани да извършат важна самоубийствена мисля срещу израелските войски. Те се маскират и се вмъкват на сватба, но са намерени от полицията. Това е филм, който дава близка представа за животите на онези, които са принудени да живеят от и за тероризма

Тероризъм винаги е имало и винаги ще има. Единствената разлика с миналото е, че днес практически всеки може да овърже себе си с експлоазив или да хване оръжието и да убие десетки невинни хора... ей така, уж за каузата.

Терористите извършват дейността си по много причини, като една от основните днес е невъзможният сблъсък между религиозните ценности и модерното общество.

Има обаче и терористи, които, водени от някакви погрешни собствени схващания, искат да причинят страдание на човечеството - като норвежкият убиец Андерш Брайвик.

Киното е начин да се предадат мотивите на терористите, да се влезе в техния затворен и неясен свят.

В галерията може да видите 9-те филма с изключително различен подход към темата "тероризъм".

Някои от заглавията, под формата на чист екшън занимават зрителя с "лошата" страна на тероризма, други наблягат над живота на терористите, а трети се фокусират върху социалната среда, като причина за това асоциално и болезнено поведение.

Oще: 9 филма за терористи  военен екшън  екшън  тероризъм  терористи  трилър  ужас  филм  филми  филми за терористи 


Още от Кино

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 11.08.2015, 22:54

1 Пичо Пичев | 04.09.201521:48

Кой е Никалъс Кейд ? Кой е Пол Грийнглас ? И кой по дяволите е Хю Леджър ?
   

оценка

+4 -0

Най-коментирани