"Междузвездни войни" ще остави принцеса Лея да остарее реалистично? | webcafe.bg
Filmcafe logo

"Междузвездни войни" оставя принцеса Лея да остарее?

лебовскиFilmcafe, Salon
27.10.2015, 18:40 (обновена 29.10.2015, 16:48)
принцеса леа

Да не би да живеем в алтернативна холивудска вселена? Ако съдим по новия трейлър на "Междузвездни войни", Холивуд си е позволил да остави актрисата Кери Фишър да изиграе остарялата принцеса Лея... Да вярваме ли на очите си?

Най-поразителният момент в новия трейлър за "Междузвездни войни: Силата се пробужда" не включва експлозии, лазерни мечове или зловещи упоменавания на Тъмната страна.

Това е по-скоро изключително кратък кадър на принцеса Лея (Кери Фишър) в прегръдките на Хан Соло (Харисън Форд).

В този миг виждаме уморена жена с посивяваща коса и бръчки по лицето.

Мътните го взели, Холивуд - очевидно, някъде, в далечна-далечна галактика, възрастна жена най-после е получила разрешение да изглежда като възрастна жена.

Искаме да идем на тази планета!

Фишър, която наскоро навърши 59 години, от години води брутално искрена и иронична хроника на своята борба с алкохола, биполярното разстройство (довело до хоспитализация преди само две години) и теглото си - всичко това, докато работи в бранш, който не се отнася особено щадящо дори към перфектно изглеждащите жени.

Преди няколко години, когато започнаха злостни подмятания, че Фишър е заприличала на Джаба Хътянина (бихте ли повярвали, че реална развлекателна медия би публикувала нещо такова?), тя стана говорител на компанията за програми за отслабване Jenny Craig.

Но въпреки че отслабна с над 20 кг - и загатна за някои други промени, когато казва за своите колеги от екипа на "Междузвездни войни", че "Всички ние изглеждаме малко омекнали. Добре е да виждам други омекнали хора" - тя запазва чувството си за хумор и реализъм.

Както отбеляза тя преди няколко години:

"Кълна се, когато снимах тези филми, никога не съм съзнавала, че подписвам невидим договор да продължавам да изглеждам по абсолютно същия начин до края на живота си".

В интервю през април, тя отново се изказа в същия дух.

Ето как коментира тя по-ранния си имидж на секссимвол:

"Не ми харесваше да бъда такава, защото трябва да оправдаваш някакви очаквания".

В интервю пред Palm Beach Illustrated, тя шеговито отговори на въпрос как би изглеждала Лея сега с думите:

"Стара. Тя е в междугалактически старчески дом. Мисля, че би била точно каквато беше преди, но по-бавна и по-малко склонна да се включва в големи битки".

Естествено, това все така си е същата развлекателна индустрия - същата, в която дори актриси като Ан Хатауей вече губят роли, които се дават на по-млади от нея жени.

Говорейки за новите "Междузвездни войни", майката на Фишър - Деби Рейнълдс, призна пред репортерите миналата година, че дъщеря й "тренираше цяла година, за да няма тяло", а самата Фишър потвърждава:

"Те не наеха мен - наеха мен минус 15 килограма".

После, когато се появиха коментари тази седмица как новият трейлър показва актрисата с Харисън Форд като "адекватно изглеждаща за възрастта си двойка", нямаше как да не си припомним факта, че Харисън Форд е с 15 години по-възрастен от Фишър.

Но в бизнеса - и определено особено в този конкретен бранш, в който жените са почти невидими, а тези, които са над 30 години, са практически нечувано изключение, гледката на по-стара и поомекнала Лея е повод за празнуване.

Вече са изчезнали кафявите топки от навита коса над ушите й, както и златните бикини.


Но тя все още е тук, все още е герой, на който да симпатизираме. На кого са нужни специални ефекти, когато имаме нея?

Миналата година Фишър се пошегува по повод по-младите си партньори на екрана: "Новите актьори са чудесни. Казвам им:

"Само почакай, докато натрупаш фенове, които ще те следват навсякъде 50 години".

Но тя завършва: "Аз съм Лея и Лея е мен".

Лея, точно както и жената, която я играе, наистина сега е с 40 години по-стара.

Това, че тя успява да е на екрана, при това с реалистичен за възрастта си вид, показва триумф на оцеляването, както в Холивуд, така и в Космоса, и е доказателство, че както Кери Фишър, така и принцеса Лея са фактори, с които е добре да се съобразяваме.

Oще: джордж лукас  кери фишър  междузвездни войни  премиера  премиера на междузвездни войни  принцеса леа  филм  филми  хан соло  харисън форд  холивуд 


Още от Кино

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани