Rogue One завладя бокс офиса, но остана далеч от "Силата се пробужда" | webcafe.bg
Filmcafe logo

Rogue One завладя бокс офиса, но остана далеч от "Силата се пробужда"

лебовскиFilmcafe, по Guardian, Deadline, Forbes
19.12.2016, 15:08 (обновена 24.12.2016, 12:18)

1 от 2 снимки Назад Напред

star wars,  Rogue One, A Star Wars Story

Очаква се филмът да доминира в бокс офисите до края на годината и да даде началото на доста доходна за Холивуд 2017-та

"Rogue One: История от Междузвездни войни" реализира сериозни печалби в дебютния си уикенд в бокс офисите - с приход от $155 млн. в Америка и Канада.

Това е третият най-печеливш филмов дебют за годината след тези на „Капитан Америка: Войната на героите" (179,1 млн.) и „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта" (166 млн.).

Филмът записа и втория най-добър финансов резултат за месец декември и за цялата поредица „Междузвездни войни".

Пред Rogue One остава миналогодишният бокс офис първенец „Междузвездни войни: Силата се пробужда" с 247,9 млн. от дебютните си дни по екраните.

В световен мащаб „Rogue One: История от Междузвездни войни" дебютира в 54 държави, откъдето спечели 135,5 млн. и с това общите му приходи за три дни разпространение станаха 290,5 млн. И то още преди филмът да е тръгнал по кината в Южна Корея и Китай.

Приходите са с 45% по-малко в сравнение със световния дебют на „Силата се пробужда" ($529 млн.), но цифрата си остава внушителна.

Още повече предвид факта, че Rogue One е първият Star Wars филм, който не следва историята на семейство Скайуокър. Решението на „Дисни" да разшири сагата със странични истории и различни гледни точки към познати събития изглежда ще се отплати.

Най-важното за първата от допълнителните Star Wars истории е, че успя да привлече предимно положителни рецензии и добри отзиви от публиката, представяйки нови персонажи и разграничавайки се от досегашните Star Wars филми.

От друга страна, Rogue One очевидно не е такова събитие в популярната култура, каквото беше „Силата се пробужда" миналата година, появил се след 10-годишно прекъсване на сагата „Междузвездни войни" на голям екран.

Следващите години неизменно ще предлагат по един нов Star Wars филм.

„Междузвездни войни: Епизод VIII" е планиран за декември 2017 г., лентата за младия Хан Соло предстои през май 2018 г., а с 2019-та идва и „Епизод IX".

Oще: disney  rogue one  star wars  бокс офис  дебют  дисни  история от междузвездни войни  междузвездни войни  на екран  печалба  приходи  резултат  роуг уан  сага  силата се пробужда  странични истории  уикенд  фантастика  филм  финанси  финансови резултати  холивуд 


Още от Кино

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.