Как се подготвят българските актьори за бойни сцени | webcafe.bg
Filmcafe logo

Как се подготвят българските актьори за бойни сцени

лебовскиFilmcafe
28.11.2016, 16:19 (обновена 07.12.2016, 17:49)
воевода

Зад кулисите на снимките на филма "Воевода"

Не можем да отречем, че филмът „Воевода" на режисьорката Зорница София, който предстои да излезе по екраните през януари, е придружен от стабилна предварителна реклама - нещо, с което не могат да се похвалят много други български заглавия.

След като вече ви показахме първо видео за "мейкинга" на „Воевода", в което беше представен екипа на филма и беше разкрито кои са темите на хайдушкия епос, сега на дневен ред е второ видео. То е част от серията "Хайдушки записки" - дневника, заснет от екипа, със задкулисните кадри на снимките на историческия филм.

Във втората част се запознаваме с начина, по който се подготвят за бойни сцени актьорите от екипа на хайдушкия епос:

Снимките във видеото са правени в тренировъчния лагер за екипа над хълмовете над Жеравна.

Професионалисти, отдадени на различни бойни специалности, подготвят актьорите за "хайдушката действителност".

Как се работи с предно пълнещо, капсулно и кремъчно оръжие, как се борави с хладно оръжие, как се язди без контузии, похвати и техники от народната борба наречена пехливанлък, както и множеството други бойни тънкости или оцеляване в природата са само част от "казармата", през която минават актьорите на филма "Воевода".

Във видеото актьорите, подложени на физически тренировки - Валери Йорданов, Владо Зомбори, Леарт Докле, Петър Генков, Димитър Селенски, Йордан Биков и Зорница София, която участва в главната роля в проекта, разказват за своята подготовка.

Някои от инструкторите - като Горан Гънче и Димитър Труканов - Трукан също участват с роли във филма - първият като Амит Ага, а вторият в ролята на бащата на главната героиня Румена.

Oще: българско кино  видео  воевода  снимане на филм  снимки  филми 


Още от Кино

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани