10-те задължителни екшън сцени на 21 век | webcafe.bg
Filmcafe logo

10-те задължителни екшън сцени на 21 век

лебовскиFilmcafe
20.07.2016, 15:59 (обновена 12.08.2016, 11:19)

1 от 10 снимки Назад Напред

джеймс бонд, спектър

Снимка: © Forum Film Bulgaria

Денят на мъртвите в "Спектър" (Spectre, 2015)

Началото на последния филм за Джеймс Бонд (в ролата Даниел Крейг) e потресаващо. По време на честването на Деня на Мъртвите в Мексико Сити, героят (с маска на мъртвец) отива в хотелска стая, заедно с красива жена, но тъкмо когато тя си мисли, че предстоят минути на удоволствие, Бонд сваля костюма на мъртвец и излиза на покрива със заредено оръжие. Следва огромна патаклама, избухнали сгради, гонитба и бой с хеликоптери... Истинско удоволствие за сетивата, заснето с професионализъм, майсторство и... високи технологии.

Вълнуващите екшън-сцени са много повече от единствено момента, в който гледаме със затаен дъх дали героят ще успее да се измъкне от сложното положение, в което се намира. Всъщност екшън сцените са абсолютния измерител за техническото качество на един филм - както и за бюджета му.

Доколко са заснети реално, доколко зрителите успяват да повярват на случаващото се на екрана, доколко сцените придвижват сценария напред - всичко това са важни въпроси, когато измерваме качеството на добрите екшън-сцени.

А наистина перфектната екшън сцена трябва не само да ни изправи на нокти, но дълго след това да си я спомняме. Като гонката с колите из центъра на Рим в "Спектър"...

Или други сцени от "Спектър".

Вижте в галерията 10 спиращи дъха сцени от последните 16 години.

Oще: галерии  галерия  гонки  екшън  екшън сцени  завръщането  премиера  смърт  сцени с екшън  том круз  филми  филмова галерия 


Още от Кино

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 09.03.2011, 10:49

1 Rodrigo Diaz de Vivar | 20.07.201617:50

Много кухи лейки сте. Преписвате без да мислите.
Беатрикс Кидо е името на героинята. Същата е с кодово име "The Bride".
А принципно е Ума Търман.
Коректно би било да е написано
"... Беатрикс Кидо - "The Bride" (Ума Търман)
   

оценка

+0 -0