Истинските геройства - филмите за реални спасителни операции | webcafe.bg
Filmcafe logo

Истинските геройства - филмите за реални спасителни операции

лебовскиFilmcafe
11.07.2018, 12:50 (обновена 12.07.2018, 11:32)

1 от 9 снимки Назад Напред

Спасените момчета от пещерата в Тайланд

Снимка: © Twitter, ABC11 EyewitnessNews ‏

Историята за спасяването на 12-те деца и техния футболен треньор от пещера в Тайланд скоро може да се превърне във филм. Но в Холивуд вече има примери за екранизиране на спасителни операции по истински случаи. Ето някои от тях:

Едва ли ще бъдете особено изненадани - историята за спасяването на 12-те момчета и техният футболен треньор от наводнена пещера в Тайланд най-вероятно ще се превърне във филм много скоро.

Компанията "Pure Flix Entertainment" се опитва да си осигури правата за филмиране на спасителната операция.

Идеята за филмиране на историята е на един от партньорите във филмовата компания - Майкъл Скот, който живее в Тайланд, и през последните 4 дни е бил сред доброволците. "Не мога да съм по-развълнуван; тази история значи толкова много за мен. Да видиш всичката тази смелост в пещерата и след това да видиш как измъкват всяко от момчетата беше наистина докосващо събитие", коментира Скот.

Той има и личен мотив да екранизира историята - съпругата му е израснала със серж. Саман Кунан - един от доброволците, който загина на 6 юли.

"Pure Flix" вече са започнали преговори с актьори, сценаристи и инвеститори, с които да си партнират за евентуалния филм. Интерес са проявили и от тайландски компании. Целта е да се получи филм, който да вдъхнови милиони души с историята за това как "целият свят се обединява, за да спаси 13 души, блокирани в пещера" на границата с Китай.

Това няма да е първият път, в който Холивуд се опитва да пресъздаде на големия екран истинска спасителна операция.

През годините има редица опити за екранизирането на "трогващи истински истории", в които най-често американски войници измъкват хора от опасни ситуации. И тъй като публиката трябва да си тръгне щастлива, резултатът почти винаги е успешен.

В нашата галерия можете да видите някои от тези филми, за да планирате една "базирана на истинска история" филмова вечер.

Oще: арго  бен афлек  дюнкерк  истинска история  мел гибсън  пещера в тайланд  руанда  спасителна операция  тайланд  том ханкс 


Още от Кино

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.