10 летни кино класики | webcafe.bg
Filmcafe logo

10 летни кино класики

Големият Лебовски
19.07.2015, 09:11 (обновена 30.07.2015, 15:24)

1 от 10 снимки Назад Напред

Челюсти

Челюсти

В средата на 70-те младият Стивън Спилбърг тръгва да прави, по неговите думи, морски хорър в стила на японските филми за чудовища, който в крайна сметка се превръща в съспенс трилър а ла Хичкок.

„Челюсти“ революционизира Холивуд и дава начало на така наречените „летни блокбъстъри“. Филмът може да се разглежда като най-черният неосъзнат PR на големите бели акули, които оттогава се приемат за инкарнация на чистото хищническо зло. Милиони хора излизат от салоните, страхувайки се да влязат повече във водата. Културното влияние на „Челюсти“ е обширно и дълбоко като Тихия океан. Шедьовърът на Спилбърг е идеален за поредно гледане в лятна вечер край морето с коктейли от водка и фреш от портокал.

От напрегнати урбанистични драми, през океански приключения и младежки комедии, до мокри трилъри със секси атмосфера - идеалните филми за лятото идват при вас в огромно жанрово разнообразие и впечатляващ естетически диапазон.

Всяко заглавие в сезонния филмов кино декалог идва с препоръка за подходяща алкохолна напитка, която ще подсили преживяването.

Ето ги и тях. Вижте в галерията 10 от най-качествените летни филми.

Oще: do the right thing  eдно лудо лято  meatballs  абсолвентът  американски графити  белязания  критична точка  купонджийки  лудории  лято  филми  челюсти 


Още от Кино

Най-коментирани