Filmcafe logo

Тихо, филмът започва: Как да избираме филми като професионалист

лебовскиFilmcafe
25.11.2018, 10:16 (обновена 27.11.2018, 09:09)
Тихо филмът започва

Снимка: © Webcafe.bg

Епизодът с любимите режисьори

Ако си избирате филмите само по това, което дават в момента като аматьор или обичате да гледате всичко от любимите си актьори - като напраднел в занаята, вероятно имате нужда от кратко въведение в света на режисьорите.

Всеки известен режисьор си има свой характерен стил.

Това означава, че ако ви е допаднал един филм, за да намерите друг подобен, който ще ви хареса, основното име, което трябва да гледате, е именно това на режисьора.

Затова, чуйте коментарите и личните истории на Зузи Аспарухова, Павел Симеонов, Влади Апостолов и Драго Симеонов в един подкаст, посветен на любими режисьори и техните филми- "Тихо, филмът започва".

Спомнете си кога се поинтересувахте за първи път, кой е режисьорът на филма, който гледате. Кога е било началото, в което започнахте да следите определен режисьор и да го заобичате?

Уес Андерсън е любимият режисьор на Зузи в момента. Драго, Пачето и Влади споделят чувствата й.

Първият режисьор, който обаче я е накарал да харесва и обича киното е Стивън Спилбърг. А всяко момиче ще ти каже, че първият винаги е важен. „Извънземното", „Джурасик парк" са само началото.

Спилбърг се превръща в божество и за Влади и благодарение на него той си изгражда концепцията за режисьор, за човека, който режисира целия спектакъл на екрана.

Познайте кой е гледал около 50 пъти „Завръщане в бъдещето" на Робърт Земекис?

Драго дълго време изпитва любов към Тарантино, за разлика от сега. "Бибрутално" и "Джанго без окови" не са това, което бяха "Криминале" и "Глутница кучета" за него.

Зузи открива Хичкок, благодарение на Агата Кристи, а Драго печели бас за това, че майсторът на мистерии и психологически трилъри ще се появи още в първите 10 минути на подкаста.

Пачето предполага, че Стенли Кубрик е неговият любим режисьор.

Освен за Уес Андерсън, говорим и за Томас Андерсън, разбира се след Мартин Скорсезе и Братята Коен.

Спорим за великите и любими режисьори Уди Алън и Педро Алмодовар. Чуйте кой е по-голям познавач на женските души, заедно с Ингмар Бергман, разбира се.

Ще излезе ли новият филм на Уди Алън "Дъждовен ден в Ню Йорк" и защо е неясна съдбата му, ще разберем от Влади.

Питаме се, дали това ще е края на кариерата на Уди Алън?

Говорим и за скандинавските режисьори като Ларс Фон Триер и Николас Рефън и техните провокативни и депресивни филми.

Кога всъщност един режисьор ти става любим и как става магията на влюбването? Още за любимите режисьори на Зузи Аспарухова, Влади Апостолов, Драго Симеонов и Павел Симеонов слушайте в "Тихо, филмът започва".

Aко ви харесва и искате да слушате отново - ще се радваме и да се абонирате за нас в:

Oще: бибрутално  братята коен  глутница кучета  джанго без окови  джурасик парк  завръщане в бъдещето  извънземното  криминале  ларс фон триер  мартин скорсезе  николас рефън  педро алмодовар  робърт земекис  стенли кубрик  стивън спилбърг  тарантино  томас андерсън  уди алън  уес андерсън  хичкок 


Още от Tихо, филмът започва

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.