Filmcafe logo

Тихо, филмът започва: Как се промени Game of Thrones

лебовскиFilmcafe
01.05.2019, 13:53 (обновена 04.05.2019, 15:42)
Тихо, GoT започва

Снимка: © Webcafe.bg

Умряха ли достатъчно персонажи досега в осми сезон? Лошо нещо ли са спойлерите? Как порасна Аря Старк?

"Какво казваме на Бога на подкастите?"

Че е време за епизода на "Тихо, филмът започва", посветен на последния, осми сезон на хитовата продукция на HBO Game of Thrones.

Три епизода вече минаха, включително и зрелищната Битка за Зимен хребет, а Зузи Аспарухова, Владислав Апостолов, Драгомир Симеонов и Павел Симеонов-Пачето са готови да разчовъркат доброто и лошото в тях.

И преди да продължите напред, следва едно задължително "ВНИМАНИЕ: СПОЙЛЕРИ!".

Самият Драго е разочарован от това, че едва ли ще успее да спойлне на някого случилото се до момента. Става дума за това какъв проблем са спойлерите в днешно време и колко е времевият толеранс, който трябва да се даде на по-бавните зрители да изгледат нещо - дали 24 часа са достатъчни или не.

Всъщност проблем ли са наистина спойлерите и развалят ли удоволствието - мненията, които ще чуете са разнородни.

Ясно е обаче, че спойлерите са неизбежни при успеха на Game of Thrones - един "политически ситком с дракони", както го описва Драго, който за последното десетилетие успя да натрупа огромна армия от фенове.

Кои са по-досадни - хората, които държат да знаеш, че не гледат Game of Thrones, или тези, които постоянно пишат за него? За Зузи е признак за лоша култура да казваш, че не правиш нещо.

Но как се е променил хитовият сериал по книгите на Джордж Р.Р.  Мартин досега?

За Драго още в сезон 7 се е скъсала здравата връзка между литературата и сериите, поради което Game of Thrones се е насочил в друга посока. Дали не е "загинал" отвъд Вала и в момента не гледаме едно зомби?

Зузи признава, че не е голям фен на сериала, макар да знае всичко, което се е случило досега. Видяното до момента от осми сезон обаче й допада. На това мнение са и други нейни познати, които са по-запалени по Game of Thrones, и които самятат, че първите три епизода са дали това, което феновете очакват.

Драго обаче не е съгласен - за него едно от хубавите неща на сериала е да не очакваш нищо, понеже той винаги изненадва.

Фокусът се измества върху Битката за Зимен хребет. Умряха ли достатъчно персонажи? Сред тях имаше ли достатъчно важни? Загуби ли се усещането, че всеки може да умре във всеки един момент?

Порасна ли красиво Аря Старк или не?

Този странен въпрос се появява около обсъждането на геройския подвиг на Аря в края на трети епизод от осми сезон. Подвиг, който според Влади изглежда твърде комиксово.

Доволни ли са четиримата ни участници от съдбата на Нощния крал - единодушно приет за може би най-дълго и най-добре граденото зло в историята на телевизията?

Драго споделя какво е искал от края на трети епизод и то включва вътрешни противоречия сред самите Бели бродници. Зузи обаче е доволна от Битката за Зимен хребет заради нарежението, което е изпитвала докато гледа епизода.

Влади все още очаква сериалът да му припомни онова, заради което го е харесал на първо време - политическите интриги, борбата за власт и моралната сива зона, в която няма "добри" и "лоши" персонажи. Според него сериалът просто е променен и е различен от онзи, който е предложил Рамзи Болтън, монолозите на Тивин Ланистър и Червената сватба.

Това повдига въпроса: новите епизоди на Game of Thrones за по-млади зрители ли са?

Отговорите на тези и още въпроси - в епизода на подкаста "Тихо, филмът започва", посветен на първата половина от осми сезон на Game of Thrones.

Aко ви харесва и искате да слушате отново - ще се радваме и да се абонирате за нас в:

Oще: аря старк  джон сноу  емилия кларк  игра на тронове  кит харингтън  нощният крал  подкаст  тихо филмът започва 


Още от Tихо, филмът започва

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.04.2011, 15:53

2 murli | 07.05.201915:22

• "...аз съм човек, който не гледа Game of Thrones"

• "...не съм фен на Game of Thrones"

• Говори 80% от времето в епизод, посветен на Game of Thrones и спори с хората, които го гледат от самото начало и се аргументират защо не ги кефи вече.

y u do dis
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.08.2016, 15:48

1 benzata | 02.05.201917:21

За разлика от битката в 3-ти епизод, музиката беше хубава:
https://youtu.be/WIGeNKL-yL0
   

оценка

+0 -0