Filmcafe logo

Тихо, филмът започва: Режисирано от Куентин Тарантино

лебовскиFilmcafe
01.06.2019, 13:18 (обновена 04.06.2019, 12:36)

1 от 4 снимки Назад Напред

Тихо, филмът започва - Тарантино

Снимка: © Webcafe.bg

За кръвта, фетишите, расизма и специалното във филмите на култовия режисьор.

Имало едно време в... страната на подкастите: Зузи Аспарухова, Влади Апостолов, Драгомир Симеонов и Павел Симеонов-Пачето се впускат в разговори за един култов режисьор.

Това е подкастът на Webcafe.bg "Тихо, филмът започва", а този негов брой е посветен на Куентин Тарантино.

Неговият "Имало едно време в Холивуд" обра овациите на филмовия фестивал в Кан, но българските зрители ще трябва да почакат още малко за премиерата. Това обаче е подходящ момент да насочим поглед към кариерата на режисьора - неговите върхови постижения и малкото му прегрешения зад камера.

Като за начало Влади споделя какво е разбрал за "Имало едно време в Холивуд", дали и колко насилие има в него, тъй като този елемент е задължителен при Тарантино.

Трудно ще чуем засега какво мисли Пачето по въпроса, защото е много вероятно да не бъде пуснат в кино, за да гледа новия филм...

Зузи ни връща в самото начало на режисьорската кариера на Куентин и разказва интересни слухове за това какви искания са имали кандидат-продуценти към "Глутница кучета", за да го финансират.

Групата се отдава на спомени - кой е бил първият филм на Тарантино, който всеки от тях е гледал и какви са били впечатленията им. Влади разказва как с приятели дори е наизустявал монолози от първите филми на режисьора.

Става дума и за My Best Friend's Birthday - първият недовършен проект на Тарантино.

Откъде идва името на Reservoir Dogs и как е бил познат у нас преди сега наложеното "Глутница кучета"?

Откъде Тарантино черпи вдъхновение - оригинален режисьор ли е, или просто дяволски добър колажен майстор?

Защо Тарантино най-много обича да пише диалози, които после да бъдат четени от Самюел Джаксън и Кристоф Валц?

Нашите герои се спират на всяко едно от нещата, характерни за творчеството на режисьора. Обсъждат и дали той наистина ще направи само 10 филма и ще се откаже.

Драго посочва, че "Джаки Браун" е "най-филмовият филм" на режисьора и обяснява какво има предвид с това. Нашата "омразна четворка" обсъжда различното в този проект и защо след това Тарантино не е работил отново с повечето актьори от него.

Както виждате от снимките в галерията, Зузи е облечена като Elle Driver от първата част на Kill Bill. За това си има причина, но тя споделя и защо първоначално не е искала да гледа точно този филм.

Зузи обръща внимание и на това, че Тарантино не се страхува да режисира и телевизионни сериали и разкрива своите впечатления от работата му по два епизода на CSI ("От местопрестъплението").

Драго повдига темата и за недостатъците на режисьора и проблемите, които се забелязват в последните му няколко филма.

Неизбежен е и въпросът "Расист ли е Тарантино?". Групата е на това мнение, но обръща внимание на това с какво се характеризира неговият специфичен расизъм.

Стига се до разговор и за следващите проекти на режисьора - слуховете за филм по Star Trek, Kill Bill 3 и дори проект, посветен на братята Вега.

Какви са фетишите на Тарантино, как той подписва филмите си, защо Гьобелс в "Гадни копилета" (Inglorious Basterds) e изигран като лидер на прайд парад - всичко това и още много ще разберете в този епизод на подкаста "Тихо, филмът започва":

Aко ви харесва и искате да слушате отново - ще се радваме и да се абонирате за нас в:

Oще: брад пит  гадни копилета  глутница кучета  джанго без окови  имало едно време в холивуд  криминале  куентин тарантино  леонардо дикаприо  омразната осморка  подкаст  режисьор  самюел джаксън  тихо филмът започва  убий бил  холивуд 


Още от Tихо, филмът започва

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.