Тик-Так! Първият трейлър на сериала Watchmen вече е тук | webcafe.bg
Filmcafe logo

Тик-Так! Първият трейлър на сериала Watchmen вече е тук

Webcafe
08.05.2019, 21:40 (обновена 10.05.2019, 10:35)

Деймън Линдълоф продължава да е все така потаен относно сериала по култовия комикс и това се вижда и от първия му тийзър трейлър.

Когато става за комиксови истории, Алън Мур и неговите Watchmen / "Пазителите" имат култов статут. През 2009 г. историята оживя на големия екран под режисурата на Зак Снайдър, а едноименният филм има както своите почитатели, така и своите критици.

И до днес обаче този мрачен свят на ядрена заплаха и супергерои извън закона, които имат своите си чисто човешки проблеми, но и кирливи ризи, продължава да е един от най-добрите примери за вълнуваща история и великолепно изградени герои.

Затова и когато се появи новината, че HBO ще прави сериал по Watchmen, много хора наостриха уши за за проекта. Начело е Деймън Линдълоф (Lost, The Leftovers), а шоуто няма да се фокусира върху познатата ни история, а ще представи събитията, десетилетия след това.

Месеци наред се подхвърляха само спекулации, малки порции информация за нови герои и интересни (и леко объркващи) снимки от шоуто, но вече имаме и първия тийзър трейлър на сериала.

Това, което виждаме, не дава кой знае каква информация за цялостната история, но показва някои любопитни моменти.

Самото видео започва с тиктакането на Часовникa на Страшния съд и с кадри на група мъже (почти сигурно терористи в стилистиката на американските бели националисти) в нещо като изоставена църква, с маски като тази на познатия герой Роршах, който се е превърнал във вдъхновение за тях.

"Ние сме никой. Ние сме всеки. Ние сме невидими. Тик-так! Тик-так! Тик-так!" - а тиктакането малко по малко се превръща в скандиране на мъжете.

След това виждаме (очевидно) и другата страна на този конфликт - полицаите, които освен традиционните униформи носят и странните жълти маски, които видяхме и от промо снимките. Пред тях се изправя и полицейският командир (Дон Джонсън), които обявява пред всички, че враговете, които са смятани за изчезнали, отново са тук.

Виждаме и Реджина Кинг, чиято героиня Анджела Абар очевидно е нещо средно между супергерой и полицай (значката на колана на кръста я издава). Забелязваме и Тим Блейк Нелсън, който ще влезе в ролята на Looking Glass (Огледалото) - друг персонаж, който отсъства от оригиналния комикс. Линдълоф обаче обещава, че ролята му в цялостната история ще е важна.

Разбира се, няма как да пропуснем Джерами Айрънс и неговия Ейдриън Вейт/Озимандиас - богатия индустриалец, гений и бивш супергерой, който играе ключова роля в оригиналния комикс и филма по него. Тук той ще се е превърнал в "застаряващ имперски владетел на британско имение".

Виждаме и Джийн Смарт, чиято роля е на агент Блейк - част от звеното на ФБР заето с преследване на хора със свръхчовешки способности, тъй като супергероите продължават да са поставени са извън закона (особено след случая от оригиналния комикс).

Засега е ясно със сигурност само едно - отново ще става въпрос за края на света и Часовникът на Страшния съд от тийзъра лесно се набива в ума. От видеото се вижда, че Линдълоф ще заложи на много екшън, стрелба и гърмежи.

Със сигурност ще очакваме повече за самата история и за света, в който се развива (особено на фона на паралелната реалност на САЩ през 80-те, която виждаме в оригинала на Алън Мур). Актьорският състав е достатъчно силен, за да предполагаме, че ни чака нещо впечатляващо, но това не е и гаранция за успех.

Засега няма официална дата за Watchmen, но е ясно, че ще се появи през есента. Тик-так!

Oще: hbo  watchmen  адаптация  деймън линдълоф  джерами айрънс  озимандиъс  пазителите  роршах  сериал  супергерои 


Още от Сериали

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.