National Geographic с премиера на "Геният: Пикасо" | webcafe.bg
Filmcafe logo

National Geographic с премиера на "Геният: Пикасо"

лебовскиFilmcafe
13.04.2018, 11:09 (обновена 16.04.2018, 17:49)
геният пикасо, national georgraphic

Сериалът тръгва от 22 април от 21:55 часа

National Geographic избра да представи първия епизод от втория сезон на "Геният" на тематично събитие в "Квадрат 500". Този път поредицата е посветена на Пабло Пикасо, а в ролята на един от най-големите творци на XX-ти век ще видим Антонио Бандерас.

Специални гости на премиерата бяха представители на културния отдел на Посолството на Кралство Испания в България - Хосе Андрес Сантос Еран и Ариел Илиефф, както и екип на Националната галерия, начело с директор Слава Иванова.

Тя започна с представяне на гостите на завладяващи истории за художника като не пропусна да сподели и спомени от посещението на Антонио Бандерас в България.

Бодиарт художничката Мишел Вълчева от своя страна успя да създаде нейни живи творения на изкуството, вдъхновени от гения на Пикасо и изрисувани върху телата на модели като един от тях беше изрисуван пред очите на присъстващите.

Първият сезон на сериала - "Геният: Айнщайн", получи номинации за "Еми", "Златен глобус" и "Наградата на гилдията на киноактьорите". Вторият сезон този път ще изследва противоречивата личност на артиста, приноса му към съвременното изкуство и бурния му личен живот.

Двоен епизод на продукцията на National Geographic ще бъде излъчена премиерно на 22 април от 21:55 часа по National Geographic и Fox. Останалите епизоди можете да гледате всяка неделя по National Geographic.

Пикасо е един от най-възхваляваните художници на миналия век, а творчеството му обхваща над 80 години от живота му. През това време той успява да създаде около 50 хиляди творби. Личният му живот е не по-малко интересен и е изпълнен с бурни бракове, любовни афери и менящи се политически възгледи.

Oще: natgeo  national geographic  антонио бандерас  геният пикасо  пикасо  сериал за пикасо 


Още от Сериали