Ръсел Кроу се качва на трона на Fox News в новия сериал "Решаващият глас" | webcafe.bg
Filmcafe logo

Ръсел Кроу се качва на трона на Fox News в новия сериал "Решаващият глас"

лебовскиFilmcafe
28.06.2019, 12:29 (обновена 30.06.2019, 08:31)

Как медиите управляват политиката?

Влиятелният медиен магнат Роджър Ейлс има решаваща роля в политическия живот на САЩ в продължение на няколко десетилетия. Две години след смъртта му на 18 май 2017 г. историята му става сюжет за сериала "Решаващият глас" (The Loudest Voice), а в ролята му влиза Ръсел Кроу.

Първият епизод ще може да се гледа у нас в платформата HBO GO от 1 юли (понеделник), а новият трейлър дава представа за тона на един от очакваните сериали това лято.

Сюжетът се разгръща в седем части и се основава на обширните репортажи на Габриел Шърман от бестселъра му "Най-силният глас в залата". Книгата за основателя на "Фокс Нюз" - Роджър Ейлс, включва интервюта с повече от 600 души.

Продукцията е на SHOWTIME Limited Series, а в ролята на Ейлс ще видим променения почти до неузнаваемост Ръсел Кроу. До него застават Наоми Уотс, като водещата на "Фокс Нюз" Гретхен Карлсън; Сиена Милър, като съпругата на Ейлс; Сет Макфарлън, като бившия управител на компанията - Брайън Люис и Саймън Макбърни в ролята на Рупърт Мърдок.

"Хората не искат да бъдат информирани, а да се чувстват информирани" - казва Ейлс още в началото на сериала и с това задава тона, който да очакваме от екранизацията, определяна като предистория на ерата "Тръмп".

Роджър Ейлс е една от най-влиятелните фигури в политическата медийна сфера. Създателят на "Фокс Нюз" превръща канала във важно звено в политическия живот на САЩ.

"Решаващият глас" се фокусира основно върху предходното десетилетие, когато Ейлс се превръща в лидер на партията в сянка. Засегнати са още важни събития от живота му като срещите и отношенията със световни лидери, които стават причина за политическата му кариера, обвиненията за сексуални посегателства и споровете, довели до края на тържествуването на "Фокс Нюз".

В своята кариера Ейлс консултира Ричард Никсън, Роналд Рейгън и Джордж Буш-старши, докато през 1996 г. бива назначен за изпълнителен директор на "Фокс Нюз". Оттегля от поста си през юли 2016 г., след като бива обвинен в сексуален тормоз. Въпреки това същата година Ейлс става съветник в кампанията на Доналд Тръмп.

Първият епизод на дългоочаквания сериал е с премиера на 1 юли в стрийминг платформата HBO GO.


Още от Сериали

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.