Дойде ли време "Синовете на Анархията" да се завърнат с нов сериал | webcafe.bg
Filmcafe logo

Дойде ли време "Синовете на Анархията" да се завърнат с нов сериал

лебовскиFilmcafe
26.07.2018, 18:25 (обновена 28.07.2018, 12:39)

Mayans MC проследява историята на основните конкуренти на "Синовете" сред рокерските групи - "Маите"

"Синовете на Анархията" определено е от онези култови сериали, които за седемте си сезона успяха да си създадат солидна фенска база и репутация на шоу, което не спестява нищо на зрителите си.

Историята за рокерския клуб с неговите вътрешни драми, борби за власт, идеологически насоки и борби със закона определено спечели сърцата на милиони фенове по целия свят.

Цялото това усещане за беззаконие, мръсни сделки и вътрешно усещане за чест в една малка (и откровено престъпна) група от хора, които споделят всичко в живота си, действа привлекателно и отвори ниша за развитие на различни шоута в тази посока.

Нито едно от тях обаче не успя да запълни дупката, която "Синовете на Анархията" остави след края на последния си сезон. Поне досега. Сега надеждата се казва "Mayans MC" (все още без официален превод на български) и засяга конкурентния на "Синовете" рокерски клуб от представители на латино общността.

Кърт Сътър, създателят на "Синовете на Анархията" и на "Щитът" преди това, сега подготвя завръщането на рокерите на малкия екран по FX (или в различните онлайн платформи). Самият той е казвали и преди, че си представя цялата тази история, разказана в 4 големи части. И оригиналният сериал е само една от тях.


Сцена от "Синовете на Анархията", в която лидерите на двете рокерски групи - "Синовете" и "Маите" се срещат

Mayans MC се развива в днешно време - тоест след събитията от "Синовете на Анархията" и всичко случило се там.

Връзките с оригиналното шоу обаче няма да са много и ще проследяват проблемите на латино рокерите от клуба на "Маите" - техните собствени проблеми със закона, търговията с наркотици и вероятно собствените им войни и вътрешни борби.

Въпреки това някои от героите от оригиналния сериал ще се появяват периодично, а Сътър обещава и да посипе новото шоу обилно със скрити послания за най-верните фенове на "Синовете".

Главният герой тук ще е Езекил Рейес "Ез" (Джей Ди Парудо - Revolution, The Messangers) - наскоро освободен от затвора за добро поведение рокер, който се връща в родния квартал и става "кандидат" за член в клуба на "Маите". В родния си град то се превръща в точно обратното на това, което е бил преди затвора - от противник на гангстерите и рокерите, в един от тях.


Джей Ди Парадо като Ез в "Mayans MC"

Разбира се, ще има и полиция - корумпирана и принципна, семейни драми, и, ако Сътър е верен на себе си, купища насилие и кървища по пътя.

Създателят на шоуто също така обещава много по-разчупен начин на предаване на цялостната история. Най-малкото ще има спомени от миналото - нещо, което при "Синовете" така и не се появи, "за да не откъсва феновете от основния сюжет", по думи на Сътър.

Премиерата на шоуто е на 4 септември по FX. От телевизията са обещали на продуцентите малко повече свобода откъм изразните средства, така че може да се очаква по-свободен език (с повечко цветисти изрази) и творческа свобода при писането.

Първият сезон на "Mayans MC" ще е 10 епизода, а при интерес от страна на телевизията ще бъде подновен.

Основната идея на Сътър, както вече казахме, е да развие вселената на "Синовете" в четири сериала, чрез които да разкаже пълната история.

Ако "Синовете на Анархията" са първия епизод от нея, а разказът за "Маите" е вторит, въпросът е кои са останалите два.

По време на панела на шоуто на КомикКон в Сан Диего, той разказа, че е говорил с FX за предистория, която да се съсредоточи върху бащата на главния герой от предишния сериал - Джаксън "Джакс" Телър - Джон Телър.


Снимка на вече починалия в "Синовете на Анархията" баща на Джакс - Джон Телър

Въпросният прикуъл обаче би бил само един сезон от около 10 епизода - повече според Сътър не биха били нужни. Идеята тук е да започне с Джон Телър и Пайни Уинстън (Бащата на Опи) като войници във Виетнам и техните надежди за свобода, когато се завръщат обратно в Америка, а с всеки нов епизод да се присъединява и по някой нов член на групата.

Колкото до евентуалната четвърта част от историята, Сътър споменава, че вероятно тя би се съсредоточила върху невръстните към края на "Синовете на Анрахията" все още синове на Джакс - Ейбъл и Томас - разказ за двама братя мотори и насилие. Като това според него би поставило добра рамка за цялата вселена.


Чарли Хънам като Джакс Телър в "Синовете на Анархията"

Дали ще се стигне дотам обаче, зависи до голяма степен от качеството на Mayans MC - ако той се справи добре със задачата да продължи с качествената продукция в рокерски стил, почти по всяка вероятност ще видим и останалите два "епизода" от историята. Ако ли пък не - и сам по себе си "Синовете на Анархията" беше достатъчно добър сериал.

Oще: fx  mayans  mayans mc  sons of anarchy  банди  джакс телър  кърт сътър  маите  мотори  рокери  рокерски банди  сериал  синовете на анархията 


Още от Сериали

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.