Като Хогуортс, ама за наемни убийци | webcafe.bg
Filmcafe logo

Като Хогуортс, ама за наемни убийци

големият лебовскиГолемият Лебовски
06.11.2018, 17:20 (обновена 11.12.2018, 16:53)

Новият тийн сериал на SiFi търси границите на мрачното

Представете си го като нещо като Хогуортс, но вместо да обучава магьосници, от това училище излизат тренирани наемни убийци. Поредният сериал по комикс се задава и този път отговорността за това е на телевизията SyFy. Този път те са отворили вратите си за продукция по комиксите "Deadly Class" на Рик Ремендър, Майлс Орион Фелдсот и илюстратора Уес Крейг.

Както множество други продукции, насочени към по-младата аудитория и най-вече тийнейджърите, в центъра на тази история е едно училище - Кралското ателие за смъртоносни изкуства, което събира децата на богатите криминални фамилии, както и някои "самородни таланти", за да ги превърне в "специалисти по креативно решаване на проблеми".

Защото да, вече имаме редица училища за магия, за вампири и за какво ли още не. Защо да няма и професионална школа за асасини, в която, разбира се, властват най-тираничните, жестоки и силно йерархизирани правила за оцеляване - тези на американската гимназиална система.

Разбира се, вътре се учат всевъзможни бойни изкуства, боравене с оръжия и стратегии за извършване на убийство, но като изключим това ситуацията в училището е обичайна - има готини и смотаняци, има тормоз, хулигани, по-големи хулигани, мажоретки и т.н.

Самото действие се ситуира в Сан Франциско в края на 80-те, което, ако съдим по трейлърите на сериала, е мрачен период, който да кореспондира с общото усещане на младежки вълнения и всеобщ цинизъм.

Главен герой на историята е Маркъс, момче от улицата, сменящо приемни семейства с изправителни центрове, който е на ръба на самоубийството. В един момент той попада в училището, а там му предлагат това, което винаги е искал - място, на което да принадлежи.

Е, не съвсем. Съучениците му масово са наследници на някои от най-богатите престъпни фамилии в света, синове на бизнесмени и банкери или дори на корумпирани ченгета, пласиращи тайно наркотици.

Всички те ще се учат на жестокост, безскрупулност и как да убиеш човек по 1000 възможни начина. А на фона на всичко това Маркъс ще трябва да се опита да запази морала си и етичния си код, за да не се превърне в чудовище.

Останалото, отново, е пак както обикновено - битка за сърцето на красиво момиче, намиране на верни приятели, откриване на самия себе си и постепенното влизане в света на големите. Въобще всевъзможните баналности на една тийн драма, към която се добавят много лъскави оръжия и опасности.

Всичко това под надзора на елитни учители, които се опитват да превърнат тези не дотам добри деца в стълбове на криминалното общество. Сред тях се отличава Бенедикт Уонг ("Доктор Стрейндж"), който е директор на цялото училище. Той е безскрупулен и се опитва да приучи и питомците си на това.

В крайна сметка обаче и тук (особено тук), в този напоен докрай с цинизъм и насилие свят, учениците ще трябва да се научат, че без семейство не се оцелява, ако ще и семейството да е съставено от непълнолетни убийци с тежки емоционални проблеми. Защото никой не може да оцелее сам.

Като продуценти на проекта се забелязват Антъни и Джо Русо, които имат доста опит в комиксовите адаптации покрай вселената на Marvel. Така че може да се очаква интересно шоу.

Рик Ремендър и Майлс Орион Фелдсот участват в самата продукция като ексклузивни продуценти и помагат за адаптирането на историята за телевизионен формат.

Първият епизод на Deadly Class ще се появи на 16 януари 2019 г. по SyFy.

Oще: deadly class  наемни убийци  сериал  сериали  тийнейджъри  тийн сериал  убийци  хари потър  хогуортс 


Още от Сериали

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.