Актьори от Game of Thrones за финала на сериала: специално за Webcafe | webcafe.bg
Filmcafe logo

Актьори от Game of Thrones за финала на сериала: специално за Webcafe

зорница аспаруховаЗорница Аспарухова
18.05.2019, 08:36 (обновена 21.05.2019, 10:38)
Денерис

Снимка: © 2019 Home Box Office, Inc. All Rights Reserved

В края на февруари, по покана на НВО България, Зорница Аспарухова прекара известно време в Лондон, за да участва в една от най-големите срещи на част от актьорите от "Игра на тронове" с журналисти.

В края на февруари, по покана на НВО България, Зорница Аспарухова прекара известно време в Лондон, за да участва в една от най-големите срещи на част от актьорите от "Игра на тронове" с журналисти.

Огромна част от каста на сериала беше там, начело с Емилия Кларк, Мейзи Уилямс, Софи Търнър и Николай Костер-Валдау.

Всички те имат какво да кажат за финала на едно от най-епичните телевизионни приключения, които поп културата някога е виждала, и същевременно не искат да "спойлват" удоволствието на зрителите. Затова са изключително обрани в онова, което казват.

Въпреки това думите им могат да дадат на върлите фенове на Game of Thrones много кодове за разчитане на финала.

Зорница Аспарухова събра за читателите на Webcafe най-интересното от онова, което актьорите разказаха. Без да издаваме каквото и да е от финалния епизод, който ще бъде излъчен на 20 май по HBO и HBO GO, ви даваме възможност да чуете какво казват актьорите за финала.

Емилия Кларк (Денерис Таргериан)


"Какво мисля за финала? Смятам, че всеки, който гледа сериала си има някакви любимци и колкото и да ми е неприятно да го кажа, може да останете изненадани от тях. Ще има битки и спорове между зрителите. Заради начина, по който сериалът в крайна сметка ще свърши. "Игра на тронове" е голям част от живота ми. Това са 10 години. Тогава бях наистина някакво невинно дете. Нямах никаква идея как работи индустрия, нямах идея каква съм самата аз, нямах идея какво ще бъдете самото шоу, изобщо нямах идея за живота. И тогава "Игра на тронове" се случи и стана причина едни от най-важните моменти в живота ми да се случат. От дете бързо се превърнах във възрастен.

Така че да кажа "чао" на шоуто е като да кажа "чао" на тази част от себе си. Което е много важно. Същото е като да напуснеш родния си дом, да приключиш училище, защото това са важните неща, които ти се случват. Беше едно страхотно пътуване.

И ако трябва да сравня началото и края, ще кажа, че на първия си ден на снимачната площадка, още го помня ясно, бях ужасена. Буквално ужасена. Прекарах първите 4-5 сезона перманентно уплашена на снимките. Постоянно си мислех какво правя, ето сега ще объркам нещо. Все си мислех, че някой ще дойде и ще ми каже "Променяме нещата, сега искаме да си тръгнеш". И ако трябва да ги сравня, последният ми ден на снимките беше също толкова объркващ и странен, като в началото. Хората се промениха обаче, от ден първи до ден последен. Това е основна разлика между двете."

Николай Костер-Валдау (Джейми Ланистър)


"За последния ден на снимки на сета на "Игра на тронове", мога да кажа, че беше страхотно. Всеки актьор имаше много повече време и сцени, от тези които сме предполагали, че ни се полагат. Страхотен финал, чудесен сценарий. Нямам търпение да видя резултата. Винаги има нещо страхотно в това да бъдеш част от "Игра на тронове". Заради очакванията, нивото на работа, начинa, по който се пише и снима това шоу. Това си личи най-вече във финалния сезон, защото, когато го прочетеш, си казваш, че това е почти невъзможно за снимане, прекалено амбициозно е дори за нас. Но после онова, което се случва е... отнася ти главата. Буквално.

Какво научих от сериала? Че в този бизнес никога не знаеш какво може да се превърне в хит. Когато започнахме шоуто, казах на приятелите си, че ще снимам сериал за НВО. Частта за НВО казаха, че е супер, но когато ме попитаха за какво ще е шоуто... "За гангстери ли, драма ли ще е, какво?" А аз им казах: "Не, не, вид фентъзи, с дракони и магии" - и ме поглеждаха и аз четях в погледа им, че си казват: "О, боже, това ще е тотален провал!". Години по-късно телевизията е на такъв етап, че всеки канал или платформа се опитва да направи някаква своя версия на "Игра на тронове". Урокът е, че не можеш да го прибереш в бутилка - няма формула. Трябва да измислиш нещо ново и оригинално."

Джо Демпси (Джендри, непризнатият син на крал Робърт Баратеон)"Игра на тронове" е толкова добър и толкова огромен сериал, защото е продукт на работата на изключително много хора. Толкова си щастлив, че си част от него, но и си наясно, че си просто едно болтче в една по-голяма машина. Брилянтна машина, наистина. От сезон 1 до сезон 3 "Игра на тронове" се беше превърнал в мое ежедневие. Може би направих грешката и бях започнал да съдя за успеха си по това, какво друго мога да правя по този начин. Без да отбележа факта, че, по дяволите, в момента участвам в най-успешния сериал в модерната телевизия.

Но знаеш ли кое ме отрезви? Когато дойде сезон 4 и аз вече не участвах в него. Тогава ме удари като влак. Защото във времето, в което те е нямало, можеш да погледнеш сериала отстрани и да оцениш скалата му на популярност. Да се завърна обратно в сезон 7 беше страхотно. Да стъпя обратно в сезон 7, в обувките на Джендри и да осъзная, че от друга страна и нищо не се е променило. Все едно тези три години между едното и другото не са се случили.

Разбира се, имаше и някакви малки разлики като... не ни даваха нищо на хартия вече. Трябваше да се подписваш само за своите сцени всяка сутрин, всички тези мерки за сигурност не съществуваха, когато си тръгнах след сезон 3. Другото, което виждаш е, как нещата са се променили за част от актьорите.

Какво беше чувството да снимам финалната си сцена? Хммм... Беше странно. Защото някак ти е ясно, че ще се случи, че този момент ще дойде, но дори когато ти остават три или два дни до края, това все още е една абстрактна концепция. Не знаех как ще реагирам, докато не приключихме снимките на последния ден. Истината е, че се разплаках. Явно това е начинът, по който реагирам. Не го осъзнаваш напълно, докато не се случи. Но имаше и някакви нелепи моменти. Като например някаква част от актьорите бяха приключили снимки и всичко беше много емоционално, с речи и прочие... Докато три-четири дни по-късно не им звънеше някой от екипа с думите: "Извинявай, но можеш ли да се върнеш за малко, защото трябва да дозаснемем нещо."

Джон Брадли (Самуел Тарли)


"Доста съм доволен от финала на "Игра на тронове". Непрекъснато ставаме свидетели на различни сериали, които са страхотни до един момент, но когато дойде финалът си малко разочарован. Все едно ти разказват нещо различно, компрометират всичко, което са разказвали до този момент. Докато с този сериал и специално с финала на нашата сюжетна линия - моята и на Хана, съм изключително горд. От онова, което ще видят хората.

Като цяло "Игра на тронове" е сериал, който обича да предизвиква своите зрители. Той никога не им дава онова, което те искат. Винаги им показва неща, които ги провокират или ги конфронтира. Още като се върнем на моменти като смъртта на Нед Старк, известната Червена сватба, хората си казват: Не харесвам това, което става. Но трябва да вярваш на шоуто, че ще е драматично, и да, не винаги ще се случат най-правилните неща, но... колкото и болезнено да е нещо, като финала на сезон 1, ние го гледаме именно заради това. Като парадокс. Зрителят не обича да го боли, но гледа "Игра на тронове" защото боли. И се опасявам, че на финала на сезон 8 ще бъдат наранени отново."

Джейкъб Андерсън (Сивия червей)


"В сезон 8, за разлика от предишните сезони, имахме много по-строги мерки за сигурност. И смятам, че това е нормално. Не разбирам защо някой би искал да си развали удоволствието от това да научи всичко накрая. В смисъл, някой може да ти каже нещо, да ти го напише и ти да го разбереш. Но не може да се сравни по никакъв начин с усещането да го видиш, направено по най-добрия възможен начин. Някой буквално може да ти каже финала и това пак няма да има значение, защото има толкова много неща преди него. Толкова много линии са замесени, че ти дори няма да го разбереш, докато не научиш какво се е случило преди това.

Това е хубавото на "Игра на тронове", че е шоу, в което трудно се дават спойлери. Защото всички ще са извадени от контекста. Като например да кажеш за сезон 1 - това е сериал за Нед Старк, но той умира на финала на сезона. И това реално не ти казва нищо за историята на сериала и за това какво ще се случи от тук нататък. И все пак смъртта на Нед Старк си остава един от най-изненадващите и епични моменти в модерната телевизия".

Джером Флин (Сър Брон)


"За мен финалът на шоуто беше доста сюрреалистичен и се проточи в два дълги снимачни дни. Всичко си е като преди в началото, докато не видиш как клапата щраква и някой казва: "Стоп! Приключихме!" Има нещо мило и емоционално в това. Да работиш с едни хора осем или близо десет години. Това ви сближава. До един момент, в който просто трябва да свърши. Много емоционално. Но онова, което най-много харесах в Брон за тези осем сезона, беше да го изиграя. Един вид да му дам живот и да обитавам тази вселена в неговите обувки. Просто да мога да му угодя, като правя нещата, които той прави. Той ще остане в мен и с мен от тук насетне. В смисъл много голяма част от него така или иначе смятам, че съществува в мен, просто й трябва време, за да се покаже."

Иън Глен (Сер Джора Мормон)


"В този сезон имаше толкова строги мерки за сигурност, че направо беше страшно. Първата ми мисъл, когато прочетох сценария на целия сезон, защото имахме достъп до всичко и да, знаем как свършва, беше, че това е един перфектно написан финален сезон."

Джема Уелън (Яра Грейджой)


"Спомням си, когато се присъединих към сериала, това беше в сезон 2, си казах: Аха, това ще е нещо от сорта на Dungeons & Dragons, ясно. Защото звучеше точно така. Но после ти става ясно, че няма нищо общо с това. Разбира се, че има фентъзи елемент, но е много повече и по-различно от това. В него има семейна драма, политически теми и е заснет великолепно. Освен това актьорският състав - имаше толкова много хора, които зрителите не познаваха и затова вероятно ги гледаха непредубедено. Те не са познати лица от други сериали. Спомням си, че преди прослушването си казах, че ще погледна за какво става въпрос и изгледах целия първи сезон за две нощи. Толкова много ми хареса! И си помислих, че няма никакъв шанс да получа ролята в това шоу. Отне векове, докато накрая ми кажат, че съм одобрена. Спомням си, че бях изключително щастлива."

Финалният епизод на Game of Thrones ("Игра на тронове") ще бъде излъчен на 20 май, понеделник, от 4:00 ч. в стрийминг платформата HBO GO и от 21:00 часа по HBO. Всички предни сезони могат да се гледат в HBO GO.

Снимки ©2019 Home Box Office, Inc. All Rights Reserved.

Oще: game of thrones  got  hbo българия  денерис  джейкъб андерсън  джема уелън  джером флин  джо демпси  джон брадли  емилия кларк  зорница аспарухова  иън глен  мейзи уилямс  николай костер-валдау  самуел тарли  сер джора мормон  сив червей  финал на game of thrones  яра грейджой 


Още от Сериали

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 20.02.2015, 19:36

2 Вълков | 20.05.201921:51

А бе стига с тези игри,тронове и детски приказки.Ако не сте си изживели детството ,сори момента е отминал.От десет статии половината са за детските приказки ,ами сменете си заглавието тогава .
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.11.2014, 05:32

1 ImaIma | 18.05.201921:38

Хубава статия.
   

оценка

+0 -1