Епизод 5 на True Detective 2: Шок и тайна мисия 2 месеца по-късно | webcafe.bg
Filmcafe logo

Епизод 5 на True Detective 2: Шок и тайна мисия 2 месеца по-късно

лебовскиFilmcafe
21.07.2015, 11:43 (обновена 22.07.2015, 08:03)
истински детектив, истински детектив 2, true detective, true detective 2

Снимка: © HBO

Рей е напуснал полицията и е приел офертата на бизнесмена Франк Сейман (Винс Вон) да работи за него. Няма го и мустака, който гордо носеше в първите 4 епизода

Внимание! Спойлери!

Новият епизод на True Detective 2/Истински детектив - "Other lives", ни заля с доста нова информация. Действието се развива около 2 месеца след кървавата престрелка от миналата серия, в която оцеляха само тримата детективи Рей Велкоро (Колин Фарел), Ани Безеридис (Рейчъл Макадамс) и Пол Удроу (Тейлър Кич).

Властите смятат убийството на Бен Каспър за разкрито, а извършителят - мексикански гангстер, за убит. Има обаче и хора, които не са на това мнение.

Рей е напуснал полицията и е приел офертата на бизнесмена Франк Сейман (Винс Вон) да работи за него. Няма го и мустака, който гордо носеше в първите 4 епизода. Жена му иска настойничество над сина им и оспорва бащинството му.

Самият Сейман пък с пълна сила се намърдва в предишния си трон - на престъпен бос, докато с жена му са се преместили в друга, по-малка къща.

Ани е заточена в помещение, в което приема улики. Това е наказанието за обвинението от страна на неин колега, че го е тормозила секскуално. Освен това ходи на срещи с други ченгета, които са уличени в секс тормоз.Пол очаква дете, живее с приятелката си, вече носи костюм и се занимава с разкриване на измами. Не на последно място, майка му е похарчила 20 000 долара, които той е заработил в Афганистан.

Изчезналият хард диск на Бен Каспър се оказва разковничето за голяма част от мистерията в поредицата. На него се предполага, че има записи как важни клечки от Винчи купонясват с проститутки, а самият Каспър се е погрижил тези видеа да бъдат записани, за да изнудва влиятелните си гости.


Появата на хард диска ще помогне както на тримата детективи, които хич нямат усещането, че убийството на Каспър е разкрито, така и на Франк Сейман, който ще получи апетитен парцел земя в замяна на хард диска.

Всичко това се изясни покрай изчезването на Вера. В епизод 1 сестра й каза на Безеридис, че от нея няма и следа. В новата серия се появяват и снимки, които внасят малко повече яснота около прословутите партита на Каспър, от които Вера е била част. На няколко от тях има сини скъпоценни камъни, които също са в неизвестност.

Безеридис намира къщата, откъдето Вера за последно е провела телефонен разговор. На същото място, според GPS-a, е бил и Каспър преди смъртта си. Във въпросната къща детективите намират окървавен стол, на който очевидно някой е бил завързан.

Информацията, която Безеридис намира, заедно с факта, че уж приключеният успешно случай с убийството на Каспър става повод за губернаторска кандидатура, карат прокурорката, чиято основна цел до момента беше да хване Велкоро "в крачка", да възобнови разследването... тайно.

Ани Безеридис и Пол Удроу нямат колебания и веднага се съгласяват да участват. Уговорката, че Велкоро няма да загуби сина си с помощта на прокуратурата, мотивира и него. Точно тогава той научава, че изнасилвачът на жена му и най-вероятният баща на сина му е задържан.

Това е гръм от ясно небе, защото Велкоро, благодарение на информация на ухо от Франк Сейман, смята, че вече е намерил насилника и се е справил с него.Междувременно бизнесменът склонява с жена му да осиновят дете, а петното на тавана, което го тормозеше преди, вече го няма. Вместо него обаче, на вратата чука Велкоро, който повече от всичко иска да знае защо е бил подведен да убие неправилния човек, оттам и да стане "ухо" на Сейман, а после и негов служител.

В следващия епизод очакваме детективити най-малкото да се доберат до тайните партита с проститутки и важни клечки, Велкоро да разнищи защо е бил използван от Сейман, а Удроу да каже най-накрая какво е правил като военен.

Oще: hbo  other lives  true detective  true detective 2  ани безеридис  винс вон  истински детектив  истински детектив 2  колин фарел  пол удроу  рей велкоро  рейчъл макадамс  сериал  сериали  тейлър кич  франк сейман 


Още от Сериали

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.