Оцеляване по склоновете на Рила в безпощадна виелица | webcafe.bg
Filmcafe logo

Оцеляване по склоновете на Рила в безпощадна виелица

лебовскиFilmcafe
12.10.2016, 15:54 (обновена 12.10.2016, 16:14)

1 от 4 снимки Назад Напред

Discovery Channel

Снимка: © Discovery Channel

Нов епизод на „Двойно оцеляване" по Discovery Channel е сниман в България

България е страна, която може да отправи предизвикателства дори и към най-смелите приключенци. Това се доказва от първия епизод в новия сезон на „Двойно оцеляване", където деисйвието се развива по драматичните склонове на Рила.

Известният експерт по оцеляване Джош Джеймс, който съвсем скоро оцеляваше в дебрите на Родопите, и партньорът му Грейди Пауъл се изправят пред суровата зима в Рила, силните снежни виелици и смразяващия студ.

Предизвикателството на Джош и Грейди в шестия сезон на „Двойно оцеляване" започва в България, когато са оставени край Рила планина. Те трябва да докажат дали могат да почерпят увереност от уникалните си умения и опит, за да се справят с предизвикателствата на българската дива природа. Приключението на двамата оцеляващи започва с търсенето на място за заслон преди идването на ледената нощ. Джош използва изпитана техника за подготвяне на сигурен заслон, който да ги изолира от ниските температури и да предпази телата им от смразяващия студ. Грейди решава да намери храна, която да възстанови калориите, които телата им са изгорили, за да поддържат постоянна телесна температура. Той се отправя към планински поток и се изправя пред предизвикателството да си направи въдица с подръчни средства. Не това обаче е най-голямото предизвикателство между двамата герои.

Завръщането на поредицата показва как най-издръжливите експерти по оцеляване създават нови приятелства, за да се справят с различни трудности на някои от местата с най-сурови условия в света. В новия 6-и сезон ще видим отново бившия сержант от американската армия, зелената барета Грейди Пауъл, служил в Ирак. Той вярва, че оцеляването е въпрос на умствена нагласа. Новият му партньор и опитен пътешественик, Джош Джеймс, който миналата година посети България за снимките на епизод от поредицата „Кралете на дивото", възприема търпелив, балансиран подход към оцеляването, който често е в противоречие с много по-импулсивната тактика на генерала.

Новият сезон на „Двойно оцеляване" ще се пренесе още в джунглата на Никарагуа, за да покаже как Грейди и Джош си проправят път, борейки се със змии, комари и жажда. Изпитанието им включва и преминаване през гъмжащите от крокодили води. Останалите страни, в които двамата приключенци ще се борят със стихиите, включват САЩ, Колумбия, Хърватия, Перу и Бразилия.

Българският епизод от новия сезон на поредица на 17-и октомври, понеделник, от 20:00 ч. по Discovery Channel.

Oще: discovery channel  двойно оцеляване  оцеляване  планини  планини в българия  рила  родопите 


Още от Сериали

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.