Най-добрите нови шпионски сериали | webcafe.bg
Filmcafe logo

Най-добрите нови шпионски сериали

лебовскиFilmcafe
29.01.2019, 17:24 (обновена 31.01.2019, 16:55)

1 от 11 снимки Назад Напред

Централа Берлин

Снимка: © HBO

Beriln Station / "Централа Берлин"

Централата на ЦРУ в Берлин събира едни от най-опитните и талантливи агенти на американското разузнаване, чиято задача е да се противопоставят на различните заплахи за мира и сигурността в Европа (и да защитават американските интереси). Положителното в този сериал, освен близостта до реалната оперативна работа, е фактът, че той не работи на системата "нов епизод, нов случай", а разгръща пълната история през целия сезон. Сценаристите на шоуто си позволяват да вървят по ръба и да засягат някои от актуалните теми в Европа и САЩ в реалността, така че да дава храна за размисъл (макар и историята да се отклонява значително от нея и сериалът да набляга на това отклоняване). Иначе казано - всичко изглежда реалистично, но не твърде много, че човек да загуби тънката разлика между измислица и реалност.

Каквото и да си говорим, шпионските истории винаги ще са актуални и интересни. На кого не е интересен този свят, който съществува паралелно с нашия собствен, но същевременно е така безкрайно различен?

Той се намира много дълбоко под повърхността на нашите собствени представи за случващото се и в него събитията текат по съвсем друга логика. Кой не иска да погледне в този свят?

Затова и съществуват толкова много шпионски истории, даващи на света герои като Джеймс Бонд, Джак Райън и дори Емил Боев.

И ако всичко тръгва от литературата, за да бъде развито от киното, днес наблюдаваме нова инвазия на историите за герои от кариерата в сериалите. Вълната от шоута на шпионска тематика, която виждаме в последните няколко години, е изключително силна и дава някои струващи си гледането неща.

В тях джаджите и суперзлодеите са оставени на заден план, заменени от реализъм в сюжета и логиката на събитията, динамична история и герои, на които можеш да повярваш (макар и понякога да не им симпатизираш).

В галерията ни можете да откриете някои от най-интересните нови шпионски сериали, които разчитат на реалистичност, за да ви държат под напрежение до самия край.

Oще: archer  berlin station  close to the enemy  condor  couterpart  deutschland 83  homeland  jack ryan  the americans  the little drummer girl  the night manager  агенти  разузнаване  разузнавателни агенции  шпиони  шпионски сериали 


Още от Сериали

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 10.05.2014, 13:26

1 lulu | 31.01.201900:57

Чак пък нови... и класация за шпионски сериали без Le Bureau des Legends е най-малкото несериозна
   

оценка

+0 -0