Game of Thrones 8: Какво се случва във втори епизод | webcafe.bg
Filmcafe logo

Game of Thrones 8: Какво се случва във втори епизод

лебовскиFilmcafe
22.04.2019, 08:56 (обновена 23.04.2019, 18:01)
game of thones

Снимка: © HBO

Внимание! Спойлери!

HBO взеха всички възможни мерки, за да предпазят финалния сезон на Game of Thrones от изтичане в пиратски сайтове и въпреки това втори епизод се появи за кратко онлайн, почти ден преди легалното му излъчване. Проблемът беше решен бързо, но така или иначе мнозина бяха успели да изгледат епизода по-рано.

За останалите зрители възможностите си остават стрийминг платформата HBO GO, където епизодите се появяват едновременно с премиерата им в САЩ в малките часове на нощта на ръба на новата седмица, или по HBO в 21.00 ч. в понеделеник.

Ако не искате да четете спойлери, това е моментът, в който трябва да затворите страницата и да продължите към друг текст. Например този. Ако не, то ето какво се случва във втори епизод.

Докато първи епизод на Game of Thrones започна мудно, разчертавайки шахматната дъска за събитията, които предстоят, то втори епизод е далеч по-динамичен. Един от големите въпроси намери отговора си: каква е голямата цел на Краля на нощта.

Отдавнашни врагове се срещат като приятели, за да се изправят рамо до рамо в битка, от която малцина очакват да си тръгнат живи. Армията на нощта пристига с изгрева, а всеки в Зимен хребет посвещава последната си нощ жив, поставяйки начало или финал. Бриен Тартска вече не е лейди, а сър и това беше един от най-вълнуващите моменти в епизода. Защото, когато краят е близо, правилата, които пречат на жените да бъдат рицари, нямат значение.

Джейми Ланистър (Николай Костер-Валдау) се изправя пред Денерис Таргариен (Емилия Кларк), Санса Старк (Софи Търнър) и Джон Сноу (Кит Харингтън), за да потвърди намерението си да се бие в името на живите, независимо от начина, по който е навредил на семействата Таргариен и Старк в миналото. Той носи и новината, че Церсей Ланистър няма намерение да праща армията си на север, за да помага в битката между живите и мъртвите, а е готова да завладява нови територии. Въпреки това Кралеубиеца остава на верен на обещанието си да бъде в Зимен хребет на страната на новата кралица - Денерис.

Междувременно тя се опитва да изглади отношенията си със Санса, но въпросът какво се случва със Зимен хребет, ако успеят да победят Армията на нощта продължава да не открива своето решение. Фактът, че Джон Сноу всъщност е син на брат й, вече не е тайна за нея.

Най-важният въпрос - какво всъщност иска Краля на нощта, получава отговор.

За да заличиш живота, трябва да заличиш и паметта за хората, а това не може да се случи, докато има някой, който пази всички знания за миналото и настоящето. Така Бран Старк (Айзък Хемпстед Райт), или Триокия гарван, се оказа най-ключовият персонаж във финалната битка, а животът му трябва да бъде опазен на всяка цена. Теон Грейджой (Алфи Алън) се завръща в дома, в който е израснал, за да застане редом до второто си семейство в битката между живите и мъртвите. Именно той ще поеме отговорността да бъде неотлъчно до Бран - след като някога отне замъка му, сега е готов да пази живота му.

Аря Старк (Мейзи Уилямс) е оставала жива при невъзможни обстоятелства, убивала е в името на Многоликия бог и е отнемала лица. Онова, което не й се е случило през всички битки, бягства и приключения, пожелава да изживее с Джендри (Джо Демпси) - незаконния син на Робърт Баратеон. Именно тази неочаквана секс сцена, която за първи път накара Аря да излезе от кожата си на мъжко момиче и да се превърне в жена, предизвиква най-много смут сред феновете на сериала.

Това доведе и до ръст на търсенията „Колко е голяма Мейзи Уилямс" в момента около излъчването на епизода в САЩ.

Въпреки че зрителите са свикнали да възприемат Аря Старк като малко дете, за 8 сезона тя се е превърнала в жена. Самата Мейзи е на 22 години.

 

 

Епизодът завършва с очакването в следващия да видим началото на битката, в която е възможно да загубим част от любимите си герои. Именно този въпрос е причината покрай залозите за фуболни мачове и други състезания да се появят и такива с прогнози за кой от персонажите в Game of Thrones кога ще загине.

Ако в предишните сезони сме имали шанс да чуем съвременна банда или музикант да изпълнява песен към сериала (като The National и Ед Шийрън), то и осми сезон ни предлага такава възможност.

След като Флорънс Уелш от Florence and the Machine отказва да изпълни The Rains of Castamere във втори сезон на сериала, Дейвид Бениоф и Д. Б. Уайз не се отказват от идеята да включат гласа й в сериала. Това се случва на финала на втори епизод, когато Флорънс изпълнява Jenny of Oldstones и това ще е последният път в шоуто, когато гост музикант се включва с изпълнение.

Трети епизод ще се появи на екран след седмица, а дотогава можем да си припомним кои серии от предните сезони могат да ни дадат повече информация за важните моменти, които предстоят.

Oще: game of thrones  hbo  hbo go  денерис  джейми ланистър  дракони  игра на тронове 


Още от Сериали

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 26.11.2014, 05:32

1 ImaIma | 22.04.201915:07

Да чета какво се случва в епизод от сериал. Това не го очаквах честно!
   

оценка

+0 -0