"Джеймстаун": Едно отминало време в един нов сериал | webcafe.bg
Filmcafe logo

"Джеймстаун": Едно отминало време в един нов сериал

зорница аспаруховаЗорница Аспарухова
07.07.2019, 11:11 (обновена 08.07.2019, 09:12)

1 от 19 снимки Назад Напред

джеймстаун

Снимка: © Viasat World

Сериалът показва, че да създадеш дом в Новия свят е мръсна работа

Костюмните драми и тези, които се развиват в някоя отдавна отминала историческа епоха, преживяват своя модерен ренесанс, благодарение на телевизията.

Такъв е и случаят с историческата драма "Джеймстаун", която в България можете да гледате по канала Epic Drama.

За да ви запалим по поредицата, ви даваме няколко неща - снимки зад кадър, разговори с основния актьорски състав, начело с великолепната млада актриса Наоми Батрик.

Ще ви разкрием и малки ключови точки от сюжета. Пак заповядайте!

Сериалът започва да се излъчва в средата на 2017 г. "Джеймстаун" пренася по изключително достоверен начин своите зрители назад във времето към 1619 година, където в красивата, но неопитомена пустош на Вирджиния е разположена английската колония Джеймстаун.

Селището едва успява да оцелее през първото си десетилетие, когато назрява промяна, предизвикана от пристигането на губернатор Джордж Йърдли (в ролята - Джейсън Флеминг). Нещата започват да се променят динамично за колонията и най-ранните й заселници.

Новите закони, разбира се, предизвикват търкания както между заселниците, така и с местното население. Междувременно сериалът се фокусира върху съдбата на три жени - Верити, Джослин и Алис, които се опитват да изградят живота си в новата колония.

Кастът е изцяло британски, а в ролите на трите жени са младите актриси Наоми Батрик, Ниам Уолш и Софи Рандъл.

Наоми Батрик (Джоселин):

Смятам, че историческите драми се опитват да дадат отговори на въпроси, които вълнуват хората в момента - от политическа и историческа гледна точка. Въпроси като от къде идваме, какво има тази страна, което друга няма, и прочие. Тези сериали дават отговорите по един или друг начин. И отдават почит на едно отминало време."

Разбира се, че освен исторически достоверните факти, на които шоуто стъпва, в него зрителите ще открият любовни триъгълници, разгорещени вражди и свирепа конкуренция. Има конфликти за обитателите, които са обединени от категоричното си желание да оцелеят и преуспеят в новия си живот.

Ниам Уолш (Верити):

„Какво е историческата драма? Бягство от действителността, фантазия. Какво по-приятно от това да не мислиш за проблемите си, докато гледаш отношенията на едни други, измислени хора. Но нашият сериал не бяга от човешкото, защото той разказва именно за това - за най-човешките страсти. Което пък го прави не просто красиво бягство от модерната реалност, а неин паралел. Показва ти не как да избягаш, а как си стигнал до тук. В това отношение „Джеймстаун" е точно това. Той не е лековат сериал, с приятен тон и красиви костюми, а сериозен разказ."

Вторият сезон, който у нас се излъчва всяка неделя от 20:20 ч., продължава и дообогатява средата и тона на сериала, такъв, какъвто зрителите го познават.

Ако сте запознати с историята на колонията, поредицата ще ви бъде още по-любопитна. Но дори и да не сте чували за Джеймстаун никога в живота си, то сериалът ще ви обясни нещата и ситуациите, които водят до възхода и падението на това диво място по много интересен и достъпен начин.

Стюарт Мартин (Сайлъс Шароу):

„Чрез модерните исторически драми можеш да разказваш различни истории и да поставяш хората в ситуации, в които те няма как да се озоват в днешно време. Освен това изглеждат добре с всички костюми и постановки. Като видиш целия сет на „Джеймстаун" и този различен свят, който някога е съществувал с всички детайли, език, дрехи, хора дошли от различни точки - изглежда изумително. Всичко това е вид магия."

Във втори сезон зрителите се завръщат в кипящия живот на Джеймстаун - тютюневите плантации започват да осигуряват богатството, което са обещали, и търговията процъфтява, но статуквото скоро ще бъде нарушено. Религията продължава да поставя предизвикателства пред обществото в града, след като новопристигналите работници от Ангола са принудени да изоставят надеждите си за независиомост. Създават се нови романтични връзки, потиснати са желания и дори най-чистите взаимоотношения са поставени на изпитание.

Бен Стар (д-р Кристофър Пристли):

„В телевизията в момент има изключително силно търсене на нови неща като съдържание. Съответно ти трябват интересни истории и интересни места. В този смисъл историческите драми винаги ще бъдат любопитни за публиката, защото те разказват откъде сме дошли. По този начин човек може да разбере настоящето. Все пак ние знаем много малко за този период от историята, който се засяга в „Джеймстаун". В ера сме, в който хората гледат и търсят отговори. Виждат как миналото рефлектира в настоящето. Ако погледнем „Игра на тронове" или всички истории написани от Толкин, ще разберем, че те са отражения на историята."

Както ще се убедите, ако решите да дадете шанс на „Джеймстаун" - да създадеш дом в Новия свят е мръсна работа.

Финалът на втори сезон е на 30 юли, а преди това може да наваксате с останалите епизоди, които се излъчват по Epic Drama. Сезон 3 вече е на път, гответе се.

„Джеймстаун" има още какво да ви предложи. Можете да видите епизод 1 онлайн на www.epicdrama.bg/watch-now

А междувременно вижте ексклузивни кадри от поредицата и нейната снимачна площадка горе в галерията.

Oще: бен стар  джеймстаун  колония  минало  наоми батрик  ниам уолш  сериал  сериали  стюарт мартин 


Още от Сериали

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.