8 неща, които само героите от сериали правят | webcafe.bg
Filmcafe logo

8 неща, които само героите от сериали правят

лебовскиFilmcafe, по ScreenRant
10.07.2016, 14:13 (обновена 13.07.2016, 07:57)

1 от 8 снимки Назад Напред

нереалности от сериали

Къпят се не както трябва

Сцените под душа са често използвано клише, но твърде рядко могат да се похвалят с достоверност. В реалния живот пускате душа, нагласяте водата на нормална температура и тогава влизате. По телевизията обаче героите първо влизат и после пускат душа, като водата автоматично потича с перфектната температура. Неизбежната цензура води и до още нелепи сцени, като героите често не се къпят съвсем голи и например хвърлят хавлията си отвън чак след като вече са пуснали водата и са я намокрили. А двойките (дори женените ог години) се прикриват един друг или се къпят с банските си.

Дано досега да сте осъзнали, че сериалите не са като истинския живот.

Уж героите им са хора като нас, но живеят по правила, различни от тези на реалността - и като зрители сме свикнали да приемаме това безкритично.

Естествено, че в името на сюжета реализмът може да отиде по дяволите, защото никой не иска да гледа например как персонажите редовно ходят до тоалетната или губят часове на ден в задръствания. Така на помощ идват малките, почти незабележими закономености, отличаващи света на сериалите от нашия.

Те позволяват на персонажите да правят неща, които за нас са непрактични или напълно невъзможни.

Какви по-точно? Ето 8 примера, които сигурно наблюдавате и в най-любимите си сериали.

Oще: ангажименти  герои  герой  дом  дрехи  душ  задръстване  звук  къпане  къща  персонажи  помещение  поредица  посещение  правила  правят  програма  пътуване  разговори  реализъм  реалност  реплики  сериал  смартфон  срещи  сюжет  телевизия  телефон  трафик 


Още от Сериали

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 12.09.2013, 21:47

1 stm | 11.07.201611:54

Моята батерия на душа е термостатична и веднъж зададена температурата от едната врътка, като пусна водата от другата си потича със зададената температура. Така че това с душа си е много достоверно.
   

оценка

+0 -0