Новите sci-fi сериали, които всеки фен на фантастиката трябва да види | webcafe.bg
Filmcafe logo

Новите sci-fi сериали, които всеки фен на фантастиката трябва да види

лебовскиFilmcafe
24.03.2018, 16:55 (обновена 27.03.2018, 08:52)

1 от 6 снимки Назад Напред

Krypton

Снимка: © Syfy

Krypton

Всеки знае историята на Кал-Ел, последният син на унищожената планета Криптон, пратен на Земята, за да се превърне в най-големият герой във Вселената. Krypton обаче разказва за неговият дядо - Сег-Ел и неговата борба за правдата на родната планета на клана. Паралелно с това той трябва да се справи и със заплаха от бъдещето, която се опитва да неутрализира последния наследник на рода Ел. Самият сериал започва с низвергването на рода, тъй като дядото на Сег-Ел отказва да се подчини на новите правила и да припознае новото божество. В сериала може да се види сблъсък между изтъкнатите родове, кастовото общество на Криптон, класовото разделение и въобще обещава да е колкото героичен фантастичен разказ, толкова и история за предателства, забранена любов и много политика.

Вече едва ли някой може да спори, че сериалите са актуалната голяма ниша за правене на пари в развлекателния бизнес. С развитието на стрийминг платформите, все повече хора се интересуват и гледат сериали.

А фантастиката традиционно има изключително силни позиции на телевизионния екран. Това не се променя и с навлизането на големите гиганти в производството на видео забавления, дори напротив.

Все по-интересни и качествени продукции намират своето място сред собственото съдържание на HBO, Netflix, Amazon Prime и Hulu, а обичайните телевизии се стараят да не изостават, приготвяйки своите достойни предложения.

Така сезон след сезон ставаме свидетели на наистина стойностни фантастични сериали, които връщат зрителите към златните времена на научната фантастика и нейното разнообразие от поджанрове.

2018 вече тече с пълна сила и ние сме способни вече да откроим 6 страхотни сериала, на които си заслужава да хвърлите по един поглед, особено ако сте запалени фантасти. Тук не споменаваме Altred Carbon и Hard Sun, тъй като на тях сме отделили специално внимание в отделни материали.

Oще: counterpart  final space  krypton  lost in space  reboot  reboot: the guardian code  sci-fi  thre crossing  изгубени в космоса  криптон  научна фантастика  презареждане  сериали  фантастика  фантастични сериали 


Още от Сериали

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.