Психическите отклонения на героите от Game of Thrones, разпознати от психотерапевт | webcafe.bg
Filmcafe logo

Психическите отклонения на героите от Game of Thrones, разпознати от психотерапевт

лебовскиFilmcafe
13.07.2017, 14:43 (обновена 18.07.2017, 08:53)

1 от 5 снимки Назад Напред

джофри

Джофри Баратеон

Хонда смята, че Джофри страда от специфична форма на садистично личностно разстройство, наричана тираничен садизъм. Повод за това мнение му дава удоволствието, което Джофри изпитва от вербалното и физическо насилие и мъчение над останалите чрез властовата си позиция.

Казусът с Джофри е по-особен, тъй като обикновено децата и младежите не се диагностицират, преди да навършат пълнолетие и процесът по формиране на личността да приключи. Вероятно личностното разстройство на Джофри произлиза от насилственото поведение на баща си, на което става свидетел, дистанцираното отношение на майка си, травмата от семейния конфликт и внушението, че превъзхожда всички останали заради произхода си. В книгата на Джордж Р. Р. Мартин става ясно още, че той е бил тормозен като дете заради това, че има твърде женствени черти. Към причините за психическите му отклонения могат да се добави и това, че е роден след кръвосмешение, както и че майка му е употребявала алкохол по време на бременността.

Психопат ли е Джофри Баратеон? А защо Рамзи Болтън е толкова зъл? За съжаление във Вестерос няма психиатри, но за сметка на това в реалния живот съществува човек, който може да даде отговор на въпросите за психичното здраве (или разстройство) на героите от Game of Thrones.

Той се казва Кърк Хонда и е терапевт, специализирал в семейна психология. Хонда поддържа подкаст (и канал в YouTube), в който отделя между един и три часа за дълбочинна психоанализа на злодеите от Game of Thrones, сякаш са негови пациенти. Само си представете изповедта на Церсей Ланистър на кушетката на личния й психотерапевт.

До момента Хонда е произвел пет епизода с обща продължителност над 8 часа, които са посветени на психологията зад сериала, като ги резюмира пред "Бизнес инсайдър" - идеално занимание за заклетите фенове, които броят часовете до премиерата на 7 сезон на 17 юли.

Какви са психиатричните заболявания на героите от Game of Thrones - вижте в галерията.

Oще: game of thrones  алкохолизъм  джофри баратеон  личностно разстройство  психиатър  психология  рамзи болтън  садизъм  тираничен садизъм  хрътката  церсей ланистър 


Още от Сериали

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.