Бъдещето на Game of Thrones | webcafe.bg
Filmcafe logo

Бъдещето на Game of Thrones

лебовскиFilmcafe
12.07.2018, 13:20 (обновена 13.07.2018, 16:51)
The White Walkers

Снимка: © HBO

Слухове витаят около евентуалния втори спиноф на сериала

Снимките на последния, осми сезон на Game of Thrones приключиха в началото на юли и актьорите вече казаха "Сбогом" на ролите, които им донесоха световна слава. Въпреки това феновете на поредицата ще трябва да стиснат зъби и да изтърпят още малко - очаква се премиерата на сезона да е през 2019 г.

Шест седмици след това може би най-популярният сериал в историята на телевизията ще се оттегли в пантеона на големите отрочета на малкия екран.

Но неговите почитатели няма за какво да се притесняват - ако плановете на HBO и на автора на книгите от поредицата "Песен за огън и лед" Джордж Р.Р. Мартин се осъществят, още дълги години наред ще съпреживяваме борбите за власт и оцеляване във Вестерос и другите континенти от фентъзи света на Мартин.

Предусещайки края на хита си, HBO вече няколко години планират възможностите си да продължат франчайза - чрез спиноф проекти, които да разкажат истории отпреди Войната на петимата крале (т.е. това, което следим през последните 8 години). Така се стигна до официалното обявяване на първия подобен сериал, който може да достигне до зрителите по-скоро от очакваното.

Според Belfast Telegraph снимките на новия сериал ще започнат преди края на 2018-а. Служителите в студиото Paint Hall в Ирландия вече са получили инструкции, че прикуъл сериалът ще е следващият им проект. Това е същото място, използвано за голяма част от снимките на оригиналния Game of Thrones.

Разбира се, може да се окаже, че тази година ще бъде сниман само пилотният епизод, след което от HBO да преценят дали са необходими промени за останалите епизоди (което би довело до допълнителни снимки и за първия епизод). Но все пак колкото по-бързо бъде заснет първия сезон на прикуъла, толкова по-добре - след края на Game of Thrones през 2019-а, ще има достатъчно време новият сериал да бъде подготвен за премиера през следващата 2020-а, за да не бъде загубена вълната от зрителски ентусиазъм.

По думите на автора на книгите от поредицата "Песен за огън и лед" Джордж Р.Р. Мартин целта на HBO е именно премиерата на първия спиноф да бъде през 2020-а.

Информацията около вече обявения прикуъл лека-полека започва да се натрупва, обогатена, разбира се, с немалко спекулации. Сред тях е и скорошна информация за възможния сюжет на втори спиноф сериал...

Но какво се знае до момента?

Името на потвърдения прикуъл: Не съвсем

Дори нещо толкова простичко все още не е сигурно. Джордж Р. Р. Мартин, авторът на книгите от поредицата "Песен за огън и лед", разкри как той самият би кръстил сериала. Според него най-подходящото име ще е "The Long Night" (Дългата нощ). Мартин обаче посочва, че не от него зависи как ще се казва сериалът и това е просто предложение.

Мартин е на мнение, че HBO ще вмъкнат "Game of Thrones" в името на новия сериал, за да е ясно на зрителите, че става част за продукция от същия франчайз.

Заради това, макар потвърденият прикуъл да остава неозаглавен, за удобство ще го наричаме "Game of Thrones: The Long Night". И помнете - това не е официално заглавие.

Историята на потвърдения прикуъл: Само частично

Официалното съобщение от HBO, разпространено на 8 юни, гласи, че действието ще се развива "хиляди години" преди събитията в Game of Thrones. "GoT: The Long Night" (отново - неофициално заглавие) ще проследи края на златната Епоха на героите и потъването на света в най-дълбок мрак. Обещава се да видим предистория на появата на Белите бродници, различна от това, което вече ни беше показано в Game of Thrones; да се запознаем с още от мистериите на Изтока, както и пред нас да се разгърнат детайли от легендата за Старките.

Според писанията на Мартин първото нападение на Белите бродници, които са и основната заплаха в "Game of Thrones", е станало по време на т.нар. Дълга нощ, около 8000 години преди Войната на петимата крале и сюжета на оригиналния сериал. Т.е. новият сериал ще ни запрати много, много назад в миналото, с което шансовете да видим някой познат персонаж стават почти нулеви (което и без това не е цел на създателите).

Същевременно тази концепция крие рискове, защото дори атмосферата да е същата, зрителите вероятно ще се нуждат от познати елементи, за да се почувстват в "свои води".

В един момент елементи като Белите бродници и драконите могат да останат единствената свързваща част между сериалите, тъй като в спинофите няма да видим познати герои. Снимка: HBO

Екипът

Сценарият на пилотния епизод на "Game of Thrones: The Long Night" е дело на Джейн Голдман. В биографията й на сценарист са филми като Kick-Ass, X-Men: First Class, X-Men: Days of Future Past (с участието на Питър Динклидж, познат на феновете с ролята си на Тирион), двата филма Kingsman, както и "Жената в черно".

Освен нея ко-продуцент на сериала ще бъде самият Мартин. Интересното е, че на 11 юни, малко след обявяването на това, че проектът на Голдман е получил зелена светлина от HBO, Мартин коментира, че е завършен само сценарият на пилотния епизод. По думите му тогава все още не са били предвидени локации за снимките, нито са били избрани актьори или режисьори.

С оглед на новините от Ирландия е възможно това много бързо да се е променило и да се работи с ускорени темпове за реализирането на следващия GoT проект.

А другите сериали?

Първоначално са обсъждани четири различни идеи за спинофи на Game of Thrones. Впоследствие те стават пет, преди един да отпадне и отново "на масата" като варианти да останат отново четири. Един от тях е именно проектът на Голдман - "GoT: The Long Night", който за момента е и единственият, чийто пилотен епизод е поръчан от HBO.

Според Мартин обаче продължава активната разработка на още три различни сериала, всеки от които ще е прикуъл на оригиналния Game of Thrones. Всеки от тях ще разказва различна история от миналото на света и ще има различни персонажи.

Според писателя намерението на HBO е да заснеме пилотни епизоди на поне един, а по възможност и на трите останали спиноф сериали. След това да се прецени кой от тях да бъде развит в цял сезон на база колко добри са били пилотните епизоди.

"Империя от пепел" ли ще е вторият спиноф?

Една много любопитна информация, която обикаля мрежата, е свързана с възможния сюжет на един от тези три прикуъл проекта. Проблемът? Че тя идва от фенската Wiki страница на Game of Thrones, а HBO са отказали да коментират дали е вярна или не пред INSIDER. Това означава, че към момента няма дори капка потвърждение, че информацията е вярна.

Според публикацията, дело на администраторът на Wiki страницата с никнейм The Dragon Demands, той е получил подробни задкулисни разкрития за един от другите спиноф сериали. Неговото работно заглавие е "Империя от пепел" (Empire of Ash). Историята на сериала щяла да е посветена на написаното от Мартин относно Ориста на Валирия - събитие, случило се 400 години преди историята на Game of Thrones.

Валирия е градът, чиито руини Тирион Ланистър и Сер Джора Мормонт посещават в петия сезон на "Game of Thrones". Същото онова място, което днес (да се разбира "в GoT") е населено само от опасните (и заразни) Каменни хора.

В книгите си Мартин не дава подробности за това какъв катаклизъм е довел до разрухата на империята Валирия. Описанието в книгата "Танц на дракони" подсказва, че причините за разрухата може да са 3 в 1 - земетресение, изригване на вулкан и магическо бедствие. Там се посочва, че в деня на Ориста всеки хълм в радиус от 500 мили се е разцепил, за да изсипе във въздуха пепел, дим и огън, толкова горещ, че е изпепелил дори драконите във въздуха.

В земята се разтворили цепнатини, достатъчно големи, че да погълнат храмове, палати и дори цели градове. Езерата кипнали, а в някои водата се превърнала в киселина. От червени облаци се изсипало драконово стъкло (това, което може да буеие драконите) и "черната кръв на демони", а земята на север пропаднала и бушуващото море я погълнало.

Според The Dragon Demands сериалът ще разкаже предисторията и на рода Таргариен, от който е добре познатата на зрителите Денерис.


Визерион Таргариен и сестра му Денерис са остатъка от някогашното величие на рода им, което един от спиноф сериалите може да покаже на зрителите.

По това време Таргариен нямат кой знае какво влияние в стара Валирия. Когато обаче успяват да преживеят Ориста на Валирия, получават възможността да станат много по-значими - изведнъж са единствените с живи дракони. След това поемат и на завоевателна война към Вестерос (континентът, в който се развива основното действие на GoT).

По думите на Wiki админа тази информация е свързана с проекта на Макс Боренстийн, сценарист на филма "Конг: Островът на черепа". Боренстийн в действителност е един от сценаристите, които работят по сценарий за прикуъл на GoT.

Потенциалният сериал може да разглежда теми, които са актуални и в реалния свят - от промените в климата, през имиграцията до расовото и етническо многообразие. Но освен модерната политкоректност, която, изглежда, не може да избегне и фентъзито, в "Empire of Ash" би трябвало да има и много, много дракони.

The Dragon Demands пише, че HBO вече са привлекли и автора Реза Аслан, който се занимава с теми в областта на религията и може би ще изпълнява ролята на съветник. Според автора на статията Мигел Сапочник ще е режисьор на пилотния епизод. Той вече има опит във вселената на Мартин, тъй като е режисирал епизоди в пети и шести сезон на Game of Thrones.

В нощта на премиерата на седмия сезон на Game of Thrones самият Джордж Р.Р. Мартин публикува мистериозен блог пост, посветен на "великия град Валирия". По-късно той разкри, че работи по нова серия от книги, посветени на Таргариен, озаглавени "Огън и кръв". Първата от тях се очаква тази есен - интересен акцент върху този род, ако слуховете за "Empire of Ash" се окажат истина.

Събитията, за които евентуално би разказвал "Empire of Ash", звучат изключително интересно и дават надежда, че франчайзът ще продължи да ни предлага ангажиращи сюжетни линии и реалистични персонажи (макар и във фентъзи среда).

Дори този проект да не стане факт, поне един от останалите ще "оживее" на екран доста скоро. Успехът на Game of Thrones гарантира това.

Oще: game of thrones  hbo  джордж р.р. мартин  игра на тронове  книги  сериали  холивуд 


Още от Сериали

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 27.02.2015, 15:00

3 Mako | 14.07.201812:12

Бъдещето на Game of Thrones
======================

Праву да си гу кажъ, сърцету ми се'й свилу за туй бъдищи Намига

Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.05.2011, 02:00

2 D-Fens | 14.07.201806:23

Пак ще започне голямото изсмукване от пръстите. И както обикновено става със сикуълите, прикуълите, спинофите и тем подобни тъпи чуждици продължаващи да ни изчанчват езика ни ще му дам шанс и най-вероятно ще го зарежа след 3-5-ата серия както се случи с шарената но откровено противна гей-транс-джендър чекия наречена "Стар Трек Дискавъри".
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.07.2015, 15:05

1 e-mil | 13.07.201815:03

"Според писателя намерението на HBO е да заснеме пилотни епизоди на поне един, а по възможност и на трите останали спиноф сериали. След това да се прецени кой от тях да бъде развит в цял сезон на база колко добри са били пилотните епизоди."

Това са малко остарели приказки предвид, че от миналия месец Тайм Уорнър стана собственост на AT&T и въпреки обжалването на правителството шефът на HBO Ричард Пеплър вече се съобразява с нова фигура - Джон Станки, новият шеф на Уорнър Медия. Който пък наскоро е провел среща със 150 души от HBO и им обещал трудна година с думите: "Трябват ни часове на ден. Не часове на седмица и не часове на месец."
AT&T не са доволни от приходите на HBO, искат да гонят обемите на Нетфликс и за тази цел ще увеличат производството на ново съдържание. Така че нищо чудно да започнат снимки и на четирите спинофа, независимо колко са добри, защото ще привличат постоянни зрители четири дни в седмицата. Особено ако ги разположат в едно и също историческо време.

И в тази светлина мнението на Димитър Нейков от онзиденшната рекламна статия, който бил сигурен: "... че скоро ще говорим отново за поредния култов НВО сериал, забъркан със същата магия, с която бяха направени и предишните..." може да се окаже невярно. Станки и Пеплър са признали, че рязкото увеличаване на продукциите неизбежно ще свали качеството.

Така че бъдещето на Game of Thrones пряко зависи от бъдещето на HBO!
   

оценка

+0 -0