Джо Демпси от "Дълбоката държава": Реалният живот в момента е по-шокиращ от някои драматични сериали | webcafe.bg
Filmcafe logo

Джо Демпси от "Дълбоката държава": Реалният живот в момента е по-шокиращ от някои драматични сериали

лебовскиFilmcafe
18.05.2019, 17:51 (обновена 20.05.2019, 13:35)

1 от 3 снимки Назад Напред

Deep State

Снимка: © Deep State© 2019 FOX NETWORKS GROUP (UK) LIMITED All Rights Reserved

Актьорът, познат на зрителите като Хари Кларк и като Джендри от Game of Thrones, разказва за сезон 2 на шпионския трилър на FOX и снимачните предизвикателства.

Шпионският трилър "Дълбоката държава" вече се завърна с втори сезон в ефира на FOX.

Всеки понеделник от 22 ч. ще се потапяме все по-дълбоко в мътните политически води на дълбоката държава. Този път целта е Субсахарска Африка и нейните естествени ресурси, които са залогът в една мръсна война за чиста енергия.

Актьорът Джо Демпси (Хари Кларк) само ни намеква за всичко, което предстои да видим – както в настоящето, така и в миналото на героите на сериала, тъй като втори сезон ни отвежда и там.

Освен че изпълнява една от основните роли в "Дълбоката държава", Демпси е познат на зрителите и като Джендри от Game of Thrones на HBO. Играл е в британския научнофантастичен филм "Monsters: Dark Continent" и редом до Даниел Радклиф в "Gamechanger" на BBC.

Разговаряме с него за ролята на Хари, предизвикателствата при снимките и политиката в сериала и живота.

Deep State© 2019 FOX NETWORKS GROUP (UK) LIMITED All Rights Reserved

Можете ли да обобщите първия сезон и [да опишете] вашия герой?

Сезон 1 беше пътуване през света на геополитиката и шпионажа. В началото Хари беше нов в играта. Сериалът изследва кой наистина дърпа конците, както и смутната връзка между големия бизнес и геополитиката. Завесата се повдига пред Хари и той вижда как всъщност работят нещата. Мисля, че това го разтърси из основи. Междувременно се сближава отново с отчуждения си баща.

Хари е млад мъж, който се опитва да намери пътя си в живота и да осмисли света. Има няколко неща, които го тормозят. Чувства се изоставен от хората, които обича и към които се е привързал. Разочарова се от света, в който е избрал да живее.

Сезон 2 започва оттам. Той е продължение, но поради разделената времева линия можем да се върнем към времето преди първия сезон, когато Хари и Лейла се срещат за първи път. Профучаваме с главоломна скорост през разгръщащия се разказ.

Трудно ли е да играете тези два различни периода? Обърквате ли се?

Когато играеш в два времеви периода, е по-сложно за снимките, провеждащи се в рамките на деня. Мисля, че до момента, в който стъпваш на снимачната площадка, си се погрижил да разбереш къде се намираш в историята. Сериалът кара зрителя да бъде в крак с него. Приковава вниманието му, но същото важи и за актьорите. Разделената времева линия, разказът за миналото, няма да е объркващ, а напротив, ще направи всичко по-смислено. Миналото дава информация за настоящето.

Ще ни разкажете ли за работата по втория сезон с шоуърънъра Матю Паркхил?

Много ми харесва да работя с него. От самото начало си личеше колко страст влага в проекта. Енергията, която внася всеки ден на снимачната площадка като режисьор, е удивителна. Познава историята като петте си пръста. Изчерпателно е проучена. Всеки член на екипа ще ви каже, че той е капитанът на кораба, но освен това е наясно каква екипна работа е нужна, за да се заснеме такъв сериал. Всички просто обичат да работят за него. Той е нашият безстрашен водач и ние бихме го последвали навсякъде, накъдето реши да ни поведе.

Голяма част от актьорския състав от първи сезон се завръща и във втори. Това говори, че всички не само се радвате да работите заедно, но и изпитвате уважение един към друг, защото всички сте се завърнали.

Да, това говори много за Матю и за продуцентската компания "Ендор", както и за атмосферата, която са създали. Хората искаха да се върнат и да заснемат втори сезон. Първият не беше лесен. Не беше ваканция. Беше трудно, но все пак всички искаха да се върнат за още.

Deep State© 2019 FOX NETWORKS GROUP (UK) LIMITED All Rights Reserved

Обръщате ли повече внимание на политиката, след като се снимате в този сериал?

Мисля, че това е един от елементите на "Дълбоката държава", който наистина много харесвам. Научавам нови неща с всеки епизод, щом отворя сценария, написан от Матю.

Виждате ли някакви паралели между сериала и разкритията, които чуваме всеки ден по новините?

Да, има паралели. Най-трудното в изграждането на подобен сериал в настоящия климат е как да направиш политическата драма по-интригуваща или по-шокираща, да разкрива повече неща, отколкото просто да включите Би Би Си или Си Ен Ен? Искаш да изненадаш хората. Искаш да ги шокираш, но реалният живот в момента е по-шокиращ от някои драматични сериали.

Смятате ли, че има дълбока държава?

Труден въпрос. Мисля, че е много опасно, ако конспиративните теории вземат надмощие, защото може да се използват за отклоняване на вниманието от други престъпления и несправедливости, извършвани от правителствата.

Каква част от себе си влагате в Хари Кларк? Виждате ли някакви прилики между вас двамата?

Мисля, че с Хари си приличаме в някои отношения. И двамата сме много упорити. И аз съм горд. Понякога и аз изпитвам чувството му за безнадеждност, което виждаме в началото на втори сезон. Също така мисля, че имаме еднакъв морален компас. И двамата копнеем за истина и справедливост. Без значение колко се измъчвам, стремежът ми към тях винаги ще надделее и ще открия начин да повлияя положително, точно като Хари.

При подготовката за ролята разговаряхте ли с експерти, правихте ли проучвания?

В каскадьорския екип миналата година имаше няколко бивши агенти от специалните части и те прекараха доста време с нас преди снимките, за да свикнем с движенията. Ако играете човек, който е физически добре трениран, разполагате само няколко дни, за да правите неща, които би трябвало да бъдат като втора природа за вашия герой, за да изглеждат естествено. Не бях запознат с тези аспекти на сферата и трябваше да ме обучат.

Не смятах, че трябва да имитирам нечии мисли или да разговарям с някого. Когато срещаме Хари в първия сезон, той е сравнително нов, както е във времевата линия от миналото във втори сезон. Не мисля, че до този момент е ставал свидетел на много ужасни неща. През голяма част от времето публиката гледа света през очите на Хари. Той е младият идеалист. Мога просто да преживявам всичко едновременно с него.

Ако можехте да играете някой друг герой в сериала, кой би бил той?

Мисля, че бих избрал Амината Сисоко! С удоволствие бих разходил африканските десени на дрехите й! Страхотна е!

Също така бих искал да играя персонаж като Нейтън Милър, защото той се превръща в нещо като противник на Хари и Лейла. Не е лош човек. За него границата между доброто и лошото често е размита. Нейтън е "добър човек, който прави лоши неща" и мисля, че това е пленително.

Имате ли любима заснета сцена или някоя, която очаквате с нетърпение да заснемете?

Много харесвам сцената на пистата на летището в Бамако в четвърти епизод. Хари четири епизода си прехапваше езика и мълчеше, но най-накрая избухна и беше много приятно да се изиграе.

Deep State© 2019 FOX NETWORKS GROUP (UK) LIMITED All Rights Reserved

Можете ли да ни кажете какво продължава да привлича Лейла и Хари един към друг?

Мисля, че за Хари това, което го привлича към Лейла, е същността на сезон 2. В началото на втория сезон той живее в Бамако, Мали. Работи за частна охранителна фирма. След събитията в края на сезон 1 се е махнал. Продал е уменията си, прибира парите и живее в неприлично показна къща, която всъщност не отговаря на характера му. Наистина не се интересува от нищо.

След това се появява Лейла и казва, че носим отговорност, трябва да помогнем на Аиша (в ролята - Лили Банда), която е в беда. Предполага, че Хари ще тръгне с нея на тази мисия, но той не го прави. Все още таи много негодувание към нея, но въпреки това е увлечен в това начинание - да се опитат да върнат Аиша, само заради Лейла.

Като заговорихме за Лейла, тя е движеща сила в целия сериал. Как това влияе на преживяванията на Хари?

Не казвам нищо ново, защото жените са повече от половината световно население, но мисля, че е важно те да присъстват във всички истории, да са участващи, видни и важни. "Дълбоката държава" е пример за това. Относно пътя на Хари в сериала, ключовите му емоционални критерии са жените. Всъщност, ако гледате внимателно, ще видите, че през повечето време Лейла спасява Хари. Досега би загинал около четири пъти, ако не беше тя.

Освен Демпси, в "Дълбоката държава" можете да гледате Уолтън Гогинс ("Ант-Мен и Осата"), Карима Макадамс  (Fearless, "Викингите"), Алистър Петри (Sex Education, The Night Manager / "Нощният мениджър") и Анастасия Грифит (Damages, "Имало едно време").

Вторият сезон на сериала разказва не само за опита за заграбване на ресурсите на Субсахарска Африка, но и за миналото на някои от основните персонажи. Създателят, режисьор и сценарист на сериала Матю Паркхил споделя, че амбицията му е била да създаде "интелигентен, кинематографски и политически трилър" – една модерна история, която да отразява бурните времена, в които живеем.

Новите епизоди на "Дълбоката държава" можете да гледате всеки понеделник от 22 ч. по FOX.

Oще: deep state  fox  джо демпси  дълбоката държава  интервю  лайфстайл  сериали  телевизия 


Още от Сериали

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.