Епохата на героите: Какво ще се случи в новия сериал от вселената на Game of Thrones? | webcafe.bg
Filmcafe logo

Епохата на героите: Какво ще се случи в новия сериал от вселената на Game of Thrones?

големият лебовскиГолемият Лебовски
11.06.2018, 14:41 (обновена 13.07.2018, 11:34)

1 от 11 снимки Назад Напред

нощният крал

Дългата нощ

Споменаването на "най-мрачния час" в описанието на новия сериал вероятно е препратка към Дългата нощ - онзи период на мрак и зимен мраз над целия свят, който според легендите е продължил колкото живота на едно цяло поколение. Неестественият студ и тъмнината са довели до вледеняване на земите, глад и смърт - по същото време започва и инвазията на безсмъртните Други, Белите бродници.

В Game of Thrones едно от виденията на Бран Старк показва, че Белите бродници са били създадени от Децата на гората като арсенал срещу Първите хора. В описанието на новия сериал обаче се намеква, че "истинският произход" на бродниците може би е доста по-сложен. Децата на гората и Първите хора се обединяват в битка срещу Другите, но постепенно биват изтласкани на юг от противниковите сили. Накрая Първите хора, Децата, зараждащата се Нощна стража и митичният Последен герой успяват да отблъснат Другите обратно към севера на Вестерос.

Новият проект на HBO и създателя на Game of Thrones Джордж Р.Р. Мартин ще бъде една от най-очакваните продукции за феновете на сериала. Вече е поръчан пилотен епизод за сагата, а от анонсите става ясно, че действието ще се развива няколко хиляди години преди събитията в GoT - поне част от повествованието ще се базира на т.нар. Епоха на героите.

Тази епоха е богата на митове и легенди. В книгите на Мартин става ясно, че тя не е оставила писмени свидетелства, а споменът за нея се предава от поколение на поколение под формата на устна история.

Мистичното описание подсказва, че нищо не е такова, каквото сме мислили, че знаем за историята на Вестерос. Дори само тази енигма отваря стотици врати към сюжетни обрати, от които продуцентите и сценаристите могат да се възползват.

"Сериалът ще проследи залезът на света от златната Епоха на героите в най-мрачния му час. Само едно нещо е сигурно: от ужасяващите тайни от историята на Вестерос до истинския произход на Белите бродници, от мистериите на Изтока до легендарната династия на Старк... това не е историята, която мислим, че познаваме".

Но ако в новия сериал няма да видим добре познатите герои от Game of Thrones, остава интересен въпрос - за какво всъщност ще се разказва в него? The Wrap предлага няколко възможни линии, по които може да се развие той - вижте 11-те хипотези в галерията.

П.С. ВНИМАНИЕ: Възможно е да попаднете на спойлери от досегашните сезони на Game of Thrones.

Oще: game of thrones  вестерос  денерис  джон сноу  джордж р.р. мартин  дракони  епохата на героите  есос  игра на тронове  ланистър  песен за огън и лед  таргариен 


Още от Сериали

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.