Старки и вълчища, но не и дракони в предисторията на Game of Thrones | webcafe.bg
Filmcafe logo

Старки и вълчища, но не и дракони в предисторията на Game of Thrones

лебовскиFilmcafe, по Variety
10.07.2019, 10:11 (обновена 12.07.2019, 10:29)
game of thrones

Авторът на поредицата "Песен за огън и лед", по която беше създаден сериалът Game of Thrones, хвърли светлина върху новата продукция

Писателят Джордж Р. Р. Мартин разкри подробности около предстоящия сериал от вселената на Game of Thrones, който ще ни потопи в миналото на Вестерос.

Авторът на поредицата "Песен за огън и лед", по която беше създаден сериалът Game of Thrones, хвърли светлина върху новата продукция в интервю за Entertainment Weekly.

В оригиналните епизоди седемте кралства се борят за Железния трон, но онова, което ще видим в сериала предистория, т.нар. прикуъл, е повече крале „Ако се върнете по-назад - тогава има 9 кралства, 12 кралства, а накрая ще стигнете до момента, в който има сто кралсва - малки кралства - и това е епохата, за която си говорим", казва Мартин в интервюто си.

Действието в новия сериал ще се развива около 5000 години преди събитията от Game of Thrones във време, познато като "Златния век на героите".

Мартин разкрива и предците на кое от познатите семейства ще видим в новите епизоди.

"Старките със сигурност ще са там", казва той. "Ланистърите още не са, но Кастърли рок определено си е там", допълва писателят. По това време обаче домът на Ланистър се нарича Скалата на Гибралтар и е владение на дом Кастърли - чието име запазва във времето на Game of Thrones.

Той потвърждава и предположенията, че в света на Вестерос ще има и мамути, вълчища и бели бродници. Няма обаче да има дракони.

Форматът на сериала ще бъде подобен на предходния. Мартин допълва, че преди не са номинирали никой от актьорите в Game of Thrones за главна роля, а само за поддържаща, защото такъв е бил форматът на сериала.

Планът е новият да изглежда по същия начин. Сред актьорите в епизодите ще видим Наоми Уотс, Миранда Ричардсън, Наоми Акки, Денис Гоу и др.

Все още не е ясно и какво ще бъде заглавието на новия сериал, но Джордж Р. Р. Мартин има идеи, сред които "Дългата нощ". Официалният избор засега не е направен, като се обсъжда и вариант като "Най-дългата нощ".

Наскоро в друго интервю Мартин посочи, че не очаква успехът на Game of Thrones да бъде повторен.

"Мащабът на успеха на Game of Thrones - да достигне целия свят и да проникне в културния пласт до такава степен - не е нещо, което някой би могъл да очаква, нито нещо, което очаквам да преживея отново", казва писателят.

Пилотният епизод на сериала вече се снима в Северна Ирландия. Въпреки че Мартин се занимава с различни проекти, включително - първия епизод на новия сериал, той отбелязва, че в момента работи само по едно: шестата книга от поредицата „Песен за огън и лед" - „Ветровете на зимата" (The Winds of Winter).

Oще: game of thrones  вестерос  денерис  джордж р.р. мартин  дракони  игра на тронове  кастърли рок  ланистър  предистория  прикуъл  старки 


Още от Сериали

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 26.07.2011, 09:11

1 Ea | 11.07.201919:13

След края на осмото мъчение направо не смея да се надявям, че този сериал ще става за гледане...
   

оценка

+0 -0