Webcafe

Бойко Борисов - 1001 нощи полицай

Ники Русиновски Ники Русиновски
21.04.2010, 20:56 (обновена 23.04.2010, 10:11)
цветан цветанов, бойко борисов

Цветанов и Борисов - 1001 нощи полицаи

Днес МВР удари черно тото в ГоцеДелчев и излови „Фалшификатори" - така се казва поредната нова акция - във Велико Търново.

При вторите намерили огромни количества фалшиви винетки, бандероли, заготовка за изработването на 20-левови банкноти, фалшиви документи, печати от всички институции и огромно количество пари.

"Както споделят колегите, които участват в операцията, "попаднахме в пещерата на Али Баба". Това ни дава основание да смятаме, че групата сериозно е работила за ощетяване на републиканския бюджет", коментира вътрешният министър Цветан Цветанов.

Ключовата дума в това изказване е, разбира се, „републикански бюджет". Нали миналата седмица премиерът Борисов си призна, че все още работи като полицай. А пък тази каза, че всички тези полицейски акции са антикризисна мярка и като излови мошениците и крадците, ще напълни хазната.

Не сме против Борисов да излови плъховете и мишките, ръфащи хилядарки и милиончета от общия чувал. Но и досега подозирахме, че с тези ми ти медузи, октоподи, лапачи и недосегаеми управляващите ни вкарват в някакъв ченгеджийски филм. С други думи - разтягат  лакардии.

Сега обаче взеха направо да ни разказват приказки от „1001 нощ" - открили „пещерата на Али Баба". Коя е следващата приказка/акция - атака срещу Маруф Обущаря за неплатени данъци?

Докато Борисов и Цветанов ни разказват приказки и си играят на стражари и апаши, у публиката някак си постепенно се загнездва тежкото подозрение, че от производството на крими сериали тип „От местопрестъплението", на първите държавни мъже... не им остават време, сили и хора да управляват държавата.

Правителството на ГЕРБ вярно е изчислило, че до края на мандата му остават още 1001 нощи, че даже и малко повече. Но дали народът ще изкара само на приказки още толкова много време? Съмнително е - криза е, трябват не приказки, а конкретни действия.

Пък и онази приказка, дето водачът нахранил масите с две риби и пет хляба, просто е от друга книга. Да не говорим, че управляващите и без това предлагат сал една малка пица...

Oще: 1001 нощ  бойко борисов  приказки  фалшификатори  цветан цветанов 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 12.01.2010, 13:43

1 SeoKungFu | 23.04.201012:48

"Не сме против Борисов да излови плъховете и мишките, ръфащи хилядарки и милиончета от общия чувал. Но и досега подозирахме, че с тези ми ти медузи, октоподи, лапачи и недосегаеми управляващите ни вкарват в някакъв ченгеджийски филм. С други думи - разтягат лакардии."
Абсолютно, включително се повтарят оправдания и ефекти от типа "ние ги фащаме, те ги пускат", само че сега това не е толкова популярно като изказ.

Отделно никой от този кабинет не прави целенасочени и адекватни действия срещу истинските проблеми, които само се влошават.

Фиксацията на вниманието върху задачите отнема енергия и фокус от решенията, наслушахме се че Станишев е за-рал, наслушахме се на сериала "иди ми, дойди ми" с ДДС-то, нагледахме се на постни пици, и вече и ни се усмихват вместо отговор на въпроси, касаещи съдбите на хиляди човешки същества.

Искаме решения, а не проблеми !
   

оценка

+0 -0