Колективни искове срещу GSM операторите заради милионерските игри | webcafe.bg
Webcafe

GSM операторите на съд заради милионерски напеви

Webcafe.bg
29.11.2011, 12:20 (обновена 29.11.2011, 20:21)
левове

Всичко е с пари, дори и "безплатните" SMS-и

Комисията за защита на потребителите завежда колективни искове срещу трите мобилни оператора у нас - "МТел", "Глобул" и "Виваком", за агресивна практика. Става въпрос за изпращане на настойчиви и непоискани търговски съобщения при провеждане на игра на късмета ("Стани милионер").

Проверката на КЗП е установила, че нарушенията се повтарят, след като в началото на годината подобен казус е възникнал с играта "SMS за милиони" - "Пари на мига".

Според становището на комисията организаторът на играта - "Ню геймс" ООД, заблуждава потребителите, като премълчава съществена информация за това как могат да участват и да се откажат от играта и това не е първото й нарушение.

По-рано КЗП провери условията на играта "Стани милионер" и установи, че потребителите са подвеждани, че участието им е безплатно, а в същото време техните отговори се таксуват. Заблуда се съдържа и в текстовете на подканващите sms-и. Те създават впечатление у потребителите, че вече са избрани за  разпределянето на наградите и единствено е необходимо да се обадят или изпратят sms. А нито едното, нито другото са безплатни, а отговорите се таксуват.

Oще: sms  игра  искове  кзп  отговори  пари на мига  потребители  стани милионер 


Още от Начало

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

3 fALLEN | 27.12.201112:53

и като не е първата подобна измама в особено големи размери на въпросната фирма, кво направихте?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.10.2010, 10:22

2 TUKBA | 29.11.201120:11

Питах операторка от М-Тел ще ми каже ли как мога да се спася от СМС-та от тел. 145. Тя каза: с удоволствие. Пратих СМС с текст"STOP". Получих съобщение, че успешно съм се отписал. Реших да сторя същото и от вивакомския си телефон. И от там се отписах успешно. Спряха СМС-ите от 145. Получавам СМС, подписан: VIVACOM. Отварям и, вместо очакваното съобщение за излязла фактура, чета призив да ставам милионер... на 145. Това е. Няма отърване.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

1 Чинчифон | 29.11.201117:04

Големият проблем на обществото е,че операторите са си присвоили намеса в свещенното право на свободно човешко общуване.Остатъците от автентичният български народ сега ги разделят с партии,синдикати,синоди и вероизповедания,мобилни оператори,футболни отбори и т.н.Действия,които във военно време се наказват по един и същи начин-като държавна измяна!И тъкмо за това властта не е на умните,а на алчните.Истинска държава нямаме!
   

оценка

+0 -0


Видео