Дневникът на българския активист | webcafe.bg
Webcafe

Дневникът на българския активист

големият лебовскиГолемият Лебовски
16.04.2017, 16:52 (обновена 19.04.2017, 09:14)
Активисти

Снимка: © Getty Images

За миналата седмица имам общо 1014 лайка, имам 35 френд рикуеста и 12 нови фолоуъра. Това е влияние. И не остава незабелязано.

Здравейте, приятели на свободата, красотата, природата и прогреса. Казвам се Б. Х. На 27 години, от София. Членувам в една малка и независима градска партия, четири модерни либерални движения, 64 Facebook групи и два клуба за източна философия и дъновизъм.

В момента се идентифицирам като мъж, но няма да акцентирам толкова върху полова принадлженост и сексуална ориентация тук, защото една от основните ми цели е да разчупя патриархалното и репресивно хетеронормативно разделение между мъже и жени. Вселената ни е създала като едно цяло, всички сме част от Нея и трябва да се борим срещу изкуствените граници, стени и различия.

В София завърших Първа частна английска гимназия, после учих Social studies във Великобритания и специализирах върху теорията за колониалното влияние върху екологията и разрушителните и дехуманизиращи ефекти на Западния капитализъм. Сега пиша дисертация на тема „Възходът на расизма в ерата на Тръмп".

Върнах се в България, за да се занимавам сериозно с активизъм. Време е да променим България за добро, да я насочим по пътя на прогреса и справедливостта. И толерантността. Моите врагове са корупцията, презастрояването, замърсяването, ксенофобията и речта на омразата. Реших да започна този дневник, защото се боя, че Мафията може да се опита да ми направи нещо. Смятам, че е добра идея моите идеи и идеали да бъдат запазени, ако с мен се случи най-лошото.

ПОНЕДЕЛНИК

Станах със статус срещу проекта за новия небостъргач на булевард „Черни връх". Този символ на наглостта и беззаконието ще закрие гледката към Витоша. Над двеста метра бетон и стомана, лишени от емоции и спирит, които да развалят цялата естетика на тази част от София. Ноу тенкс!

Пълно безобразие и огромен шейм. В петък заедно с другите членове от Facebook групата „НЕбостъргач" ще протестираме пред Столична община. Надявам се, че няма да ни се случи нищо лошо, но не гарантирам, защото озверелите кучета на капитализма и корупцията искат да стъпчат и сдъвчат всеки порив към свобода и красота.

Следобед излязох от апартамента на нашите на „Раковски" и тръгнах към мийтинга с останалите активисти от групата „ССС - Социална Справедливост Сега" с глава и тяло, пълни с надежда и оптимизъм. Паркът ни чакаше - зелен, свободен и буен. Пихме крафт бирички, карахме лонгбордове, въртяхме огън и планирахме акцията срещу ксенофобията, която готвим за неделя. Беше фън и аутентик. Малко преди да се прибера видях, че статусът ми против небостъргача има 212 лайка, 14 комента и 18 шера, включително от един издаван поет и певица, която направо адорвам. Фантастик старт на седмицата.

ВТОРНИК

Събудих се с индийски пънк, хималайски чай, мус от киноа и тиквени семки, гледах за девети път документалката на Майкъл Мур срещу Тръмп и за пореден път изпаднах в състояние на неконтролируем гняв. Плаках малко.

Откакто реднеците, руснаците и расистите избраха новия Хитлер за президент, на три пъти изпадах в депресия и не знаех какво да правя със себе си. Мислех, че светът свършва. Мислех, че подобни булшитове са възможни само в шити страна като България. Но не! Фашовци и Фаражовци има навсякъде и сега е по-важно от всякога да се борим срещу тях.
Днес ние сме Съпротивата!

Оправих си малко настроението, като видях, че нашата затворена група „ССС - Социална Справедливост Сега" вече има 92 члена. Гроуваме адски бързо. После обаче се сетих, че Мафията със сигурност следи какво се случва и може би е сложила свой агент като подставен член на групата. Трябва да проверя всички нови. Да прочета статусите им, да прегледам снимките им, да видя какво са поствали. Ще отделя утрешния ден изцяло на тази важна задача.

СРЯДА

Шокът превзе тялото ми и гипсира мозъка ми. Стоях пред компютъра и не знаех какво да направя. Гневът започна да се покачва и скоро заплашваше да прелее. Един от новите членове на „ССС - Социална Справедливост Сега" е пускал ксенофобски статуси през 2012-а, а миналата година е споделил критичен материал за Меркел и бежанците. Преди месец е лайкнал кънтри песен и страница за фенове на Чърчил. Как, дъ фак, такъв простак е попаднал при нас? Кой го е пуснал? Писах с тревога на всички администратори и не се успокоих, докато не го изтрихме. За всеки случай го докладвах на Facebook.

Съжалявам, но интернет трябва да е сейф спейс, не може да допускаме ксенофобия и реч на омразата. Това е инсейн. За последния месец съм блокирал и докладвал над 400 профила на антидемократични, крайнодесни и консервативни хейтъри и фашовци. Нацизмът се надига отново. Трябва да действаме, тия от думи не разбират. В неделя на акцията срещу омразата и ксенофобията ще им покажем на какво сме способни.

А Мафията е навсякъде. За миналата седмица имам общо 1014 лайка, имам 35 френд рикуеста и 12 нови фолоуъра. Това е влияние. И не остава незабелязано. Мафията ме следи, това е сигурно.

ЧЕТВЪРТЪК

Получих поредното доказателство, че съм в полезрението на лошите. Някакъв профил DESEN I BESEN BALGARIN ми е написал в съобшение: „Eй, фегетче скапано, престани да пишеш неомарксистки глупости, че и теб те чака хеликоптера на чичо Пиночет!". Това е, приятели! Това е, срещу което сме изправени. Блокирах, докладвах и звъннах на полицията и комисията за защита от дискриминация.

Вечерта ходих на еко протест. Беше оусъм. Видях се с много френдове, имаше биричка, наргиленца. Рисувахме плакати, горихме чучела, фън, фън, фън. Блокирахме движението на „Цар Освободител", карахме борд и колело. Някакви неандерталци ни псуваха. Ето затова не може да имаме хубави неща.

ПЕТЪК

През деня бях на шопинг сприй в секънд хенд и едни малки магазинчета по уличките. Купих си кецове, три шала, дънки, после си поръчах в нета пролетно яке и статив за камерата. Слушах новата бг банда „The Idiots" - прекрасен микс от етно рок, джипси пънк и габа. Гледах кадри от големите еко протести в България преди години за вдъхновение.

В късния следобед скандирахме „Долу мафията" пред общината заедно с готините хора от Facebook групата „НЕбостъргач". Някакъв обнокшъс млад мъж в костюм дойде при нас и започна да ни пита какво имаме против небостъргачите, започна да бръщолеви за икономически растеж, свободен пазар, за Адам Смит и Милтън Фридман. Тръгна да критикува Маркс, видя, че един от нашите хора е с тениска на Че Гевара и реши да осмива великите революционери и идеалисти. Изплюх му се в лицето.

СЪБОТА

Нашите са ми намерили работа при техен познат в Лондон. Той движи международен тинк-танк, а аз трябва да следя за хейт спийч в медийния контент. Звучи оусъм, но не мога джъст лайк дет да оставя моите приятели активисти тук. Има още работа да се свърши. Лондон си избраха Садик Кан за кмет и доказаха, че са прогресивен и космополитен град.

А София кога ще избере мюсюлманин или бежанец за кмет? А? Тук ми е мястото сега. България се нуждае от хора, които да се изправят срещу Мафията и расизма.

Черпих френдове с бира и мекици от лимец. След мой сигнал до Комисията за защита от дискриминация държавата най-после е глобила един сайт, който пусна ксенофобска карикатура с антиромски послания. Победа срещу хейтспийча.

Смятам да основа клон на #BlackLivesMatter в София. Имаме нужда от такъв активизъм. Страната е корумпирана и расистка до мозъка на костите си. Само ние може да променим това. А един път, като се справим с корупцията и омразата, всичко ще светне - и улици, и паркове. Въздухът ще е по-чист за дишане във всеки смисъл. Само с еко протести вече не става. Природата е част от обществения организъм, тя също страда от проявите на расизъм и корупция. Трябва ни цялостна стратегия за борба срещу всичко, което Мафията иска да ни наложи. Три път С, дами, господа, транс и всички други - Социална Справедливост Сега.

Утре е дъ биг дей. Голяма демонстрация срещу ксенофобия. Имаме плакати и павета, ако ни нападнат нацистите, които Мафията може да изпрати. Момичетата ще си сложат в бурки в знак на съпричастност срещу репресията над малцинствата и расизма срещу исляма. Ще бъде грейт.

НЕДЕЛЯ

Край. Отказвам се. Не мога повече. Поне опитах. Мафията ни смаза. Отидохме на протеста срещу ксенофобията и омразата. 47 човека блокирахме „Цар Освободител" и „Васил Левски". Отворихме бирите, започнахме да скандираме срещу Мафията и расизма. Страхливите минувачи не ни подкрепиха. Винаги снишени, винаги преклонени главици. Имаше фашистки настроени ченгета-прасета, които тръгнаха да ни избутват. Не сме били имали разрешение. А за небостъргачи има разрешение, нали! За изсичане на горите има разрешение, нали! За ограда по границата, този символ на расизма, има разрешение, нали! Шити държава!

Някакво ченге тръгна да ме бута, взе ми Знамето на Съпротивата от ръката, изби камъка, който стисках в лявата си длан и се принудих да го наплюя. Изродът ме събори и закопча с белезници. Ето как Хитлер е дошъл на власт. Ето как действа диктатурата. Арестуваха ме за кеф на Мафията.

По-късно вечерта нашите дойдоха да ме вземат. Едвам били уговорили да не стоя цяла нощ в ареста. Това и оставаше. Без интернет щях да полудея. Но и там ме чакаше неприятна изненада. Блокирали са ми профила. Троловете са ме докладвали за поста, в който призовах да има нови газови камери специално за хейтъри и слуги на Мафията. Толкова за свободното слово, толкова за бъдещето на България.

Без мен. Отивам в Лондон да следя за хейт спийч, а вие си стойте в корумпираната кочина. Нищо не става тук!

Oще: активист  активисти  вегани  големият лебовски  духовни учения  дъновизъм  екология  еко протести  източна философия  красота  небостъргач  небостъргачи  природа 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 19.04.2017, 10:28

66 Пасарелка | 21.04.201712:48

Да, така е! И к'во пра'им с та'я младеШ с'я?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.03.2017, 09:24

65 Магарешки | 19.04.201719:25

Ма тва верно ли е? Къде му е връзката?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

64 sim4o | 18.04.201718:16

AlahAkbar | 18.04.2017 15:49
Изкуфелия, а за стотиците сайтове и проруски организации само в България, чувал ли си?
-------------------
А тука си прав !

Напълно е изкуфяла седераст-соросоидната паплач ..

Не им трябват сайтове - те , дъртаците изкокуригали - ВЪВ ВСЕКИ САЙТ и под ВСЯКА тема пишат за Путин и за Русия !

Левичарска, троцкистка паплач ..!

В цяла Източна Европа, замята се отърсва от отровната си песен .. а ние?
Търпим ги , радваме се, че животът ги изхвърли от политическия ни живот на бунището на историята .. но до там спираме.

В Полша, Унгария, Словакия .. ги натикаха в кучи гъз .. полската полиция им направи главите квадратни, като се емнаха да подскачат ... а ние .. вървим на опашката на събитията.

Стресни се, племе закъсняло!
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

63 sim4o | 18.04.201718:12

AlahAkbar | 18.04.2017 15:49
Изкуфелия, а за стотиците сайтове и проруски организации само в България, чувал ли си?

И за хибридната война дето водят с лъжи и дезиформация?

За Шаренкова, Блъсков, КУРни, кирливите ти патрЕоти и останалата безродна сган?

Много сте нагли!
---------------------
AБсолютно е нагла соросоидната сган !
ПОСТОЯННО извърта въпросите към Русия

Писа им се :
------------------
"sim4o | 17.04.201723:37 .. Или дебат по конкретни теми няма да водим, а соросоидната паплач, ще къса рубашки , отвреме-навреме, ще почва да разисква за дереджето в далечни и близки страни (седесариата много обича да се запознава с живота в Русия и да коментира)
-------------------
ЕТО и ПОД ТАЗИ тема ..
-------------------------
" .. vV | 18.04.2017 00:04
Неоспоримата истина в днешния свят е, че Русия е една жалка мафиотска държава .."

Виждаш ли, АлахАкбаре .. къде им е на седерастите-соросоиди акъла?

Ми те легнат-станат .. все за Путин и Русия мислят и хортуват ..

Било лошо там положението , по-добър били заслужавали руснаците от Путин ..ай сега какво да правим.

Ми що за България не мислите бе, сган безродна!
Що не гледате НАШАТА армия каква е в момента .. що не гледате У НАС как е с равенството на закона и защо властващите соросоиди повдигнаха обвинение, на съвсем невинния Динко .. че той е действал напълно съгласно чл.12а от НК !

Ами утре, и аз и ти можем да сме на мястото на Динко , в държавата на соросоидите!

И що не гледат за НАШИТЕ пенсионери по малките населени места, каква медицинска помощ има подсигурена , а са се закъхарили за руснаците ..

Под ВСЯКА тема, с повод или без .. седерунгелите каканижат ЕДНО и също .. Русия, руснаците .. ми идете им врътнете една свирка - белким се успокоите!
ДРУГИ теми - що ви не интересуват ??


И ей ги - как се саморазобличават .. че то техния основен интерес .. на племето безродно - Русия .. ПОСТОЯННО за нея пишат и мислят ..
Да, ама крадецът вика - дръжте крадеца ..

Седераст-соросоидните идиоти, не гледат себе си и не отиват да се лекуват , заради обсесията си и патологичния си интерес към руснаците .. а плещят и лъжат за други хора ..

Що така ли?

Ми соросоиди, сър !
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 05.02.2011, 12:23

62 AlahAkbar | 18.04.201715:49

Изкуфелия, а за стотиците сайтове и проруски организации само в България, чувал ли си?

И за хибридната война дето водят с лъжи и дезиформация?

За Шаренкова, Блъсков, КУРни, кирливите ти патрЕоти и останалата безродна сган?

Много сте нагли!
   

оценка

+0 -2

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

61 dedo adji | 18.04.201713:40

Как защо, бе Хаосе? Ми щото свърши съветско-китайският гювеч за братските партии, разлагащи империализъма и третия свят. Ти чувал ли си за НПО, спонсорирани от Путин или Чинчипин? Аз не съм.
   

оценка

+4 -4

Регистриран на: 14.09.2012, 17:17

60 Xaoc | 18.04.201712:04

Много добра статия на Лебовски! Като малък и аз харесвах Че Гевара и смятах, че Сталин е бил велик вожд. После научих що народ са избили, особено втория. А да мразиш Маркс и Енгелс затова че са написали Капитала и Манифеста е все едно да мразиш учените, разработили атомната бомба.

И аз тук-таме срещам материално задоволени млади хора с ляво мислене, които имат подобен начин на живот. Винаги съм се чудел защо ходят в Лондон, а не в Пекин или Москва... Чуди се
   

оценка

+5 -3

Регистриран на: 23.09.2013, 21:48

59 GETI | 18.04.201711:14

ай,стига бе! нещо са се объркали. да изтъпанчат в сороски саит, антисороска статия Шокиран
*
..а Боян Таксиров е Боян Сороса,но от по-горно ниво,говори и омайва с типичните сороски похвати.
завалията не се усеща,че използва термини на отворените сороски общества,като „вашата страна..България“ ,вместо „нашата страна..България“
.. и бил чел "Отвореното общество и неговите врагове" на Карл Попър,но не знаел какво означава „соросоид“

Усмивка хе-хе,аз пък съм чел „Манифест на Комунистическата партия“ на Маркс и Енгелс и не знам кво означава „комунист“.
даже и трева пасем!
сочна дебела трева, налята със здраве и мокра от сутрешната влага. да хрупаш, да хрупаш, та да не спираш!
Много щастлив
   

оценка

+3 -3

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

58 Harry | 18.04.201710:23

ДА! Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

57 sim4o | 18.04.201702:52

AlahAkbar | 18.04.2017 01:30
И как точно опазихте границата, след като София е пълна с мигранти, а всеки ден милицията лови десетки из цялата страна. А колко не хваща?

Това че съм ви описал, не означава, че ви мразя - безразлични сте ми, както и останалите едноклетъчни организми на тоя свят.

И освен че сте гласували за тая безродна измет, смръдливия старик и пари бил давал да ги подкрепи. Ма тва не го вярвам, даже и той не е толкова тъп ..
---------------------
Еднакво мислим, приятелю АлахАкбаре ! ДА! ДА!

Седерастите-соросоиди все гласуват за безродна измет ..
Те - соросоидите - разрушиха заставите, унищожиха армията, премахнаха загражденията .. Останали са в момента, само смрадливи сини старци , ама не млъкват .. и за това си прав!

Тази тъпа антибългарска паплач, подскачаше, бръщолевеше и се кефеше на всяко разрушително за България действие .. без значение от вън или от вътре идваше ...
Затвориха болниците, направиха цели региони да нямат поминък, направиха всичко възможно българите да намаляват и изчезват и всичко възможно в страната безнаказано да идват пълчища друго население и да няма кой да го спре .. Няма държавни институции, седерастите отвориха границата, няма и съд да ги съди - и да се осмели - соросоид-толерастите веднага писват ..

Малцината българи, дето не са забравили Род и Родина , и се опитват сами нещо да направят - малоумната седераст-соросидна мръсна сган не се спира да ги плюе ..

Може би, е имало и някакъв план - и соросоидите ни - да са взели пари, за да го подпомагат, не мислиш ли, а АлахАкбаре?

Ей го, записано как седерастите тъпи бяха в основата на рушенето на институциите ..

ШЕСТДЕСЕТ И ДЕВЕТО ЗАСЕДАНИЕ София, петък, 10 април (Открито в 9 ч. и 20 м.)

ДОНЧО ПАПАЗОВ (СДС): Уважаеми господин председател, уважаеми дами и господа, Дончо Папазов, народен представител от СДС, 25. Софийски избирателен район.
Уважаеми господин министър ... ... Беше създаден жесток граничен режим, който издигна желязна завеса между България и света.
В продължение на стотици километри бяха опънати високи мрежи, по които като в концлагер течеше електрически ток. ...
Уважаеми господин министър, по този повод задавам следните въпроси:
1. Кога ще бъдат демонтирани остатъците от граничната система, кльона и другите съоръжения? ..
2. Колко струват на данъкоплатеца граничните войски?
3. Каква е стойността на съоръженията по границите?
4. Какъв нов граничен режим предвиждате? Ще бъдат ли променени или съкратени граничните войски? Ще приложите ли опита за охрана на границите на западните страни.. "

И правилно викаш ..." .. AlahAkbar ... ..София е пълна с мигранти, а всеки ден милицията лови десетки из цялата страна. А колко не хваща? .."

Ама ЗАЩО е така? Защо НЯМАМЕ ВЪРХОВЕНСТВО на закона и на нарушителите не им се повдига обвинение по 279 НК ? Защо седерунгелите унищожиха всички застави и сега момчетата охрана на границата няма къде да се подслонят и изсушат ?
ЗАЩО дошлите афганистанци, пакистанци и всякакви се хрантутят ? Защо едни надъхани толерасти-хелзинкари , размятат байраци, рецитират наизустени мантри , попържат и злобно крещят , прокарват двоен стандарт и неспазване на закона ..

Заради Русия? Заради Путин ? .. или заради действията на седераст-соросоидите , дето им е плащано да осъществяват някакъв чужд , антибългарски план?

Ей цяла Източна Европа ги измита , унгарците проявяват и лична смелост .. а ние?

Стресни се, племе закъсняло .. !

Поздрави АлахАкбар ..
Пляскане
   

оценка

+0 -1

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.