Любовен ЛОВ II | webcafe.bg
Webcafe

Любовен ЛОВ II

Една ОтВас
22.12.2010, 10:39 (обновена 22.12.2010, 15:00)
фейсбук

Снимка: © Getty Images

„Навсякъде" е толкова недетерминирано, че практически означава „никъде". Затова - фейсбук. Всички са там, или поне се отбиват за малко.

Вие сте добро, умно и образовано момиче. Искате да намерите Мъжа. Нека опитаме заедно, спокойно - няма да следваме максимата "Който си го намери - за него си е!"

Цел - сериозна връзка с опции за обвързване.

Дефиниране на Обекта - мъж: добър по душа, перспективен, лоялен, свободен, самостоятелен.

Хабитат на Обекта - Facebook

Примамки - външен вид, обща култура, интереси, амбиции.

Нека се спрем по-подробно на това, къде трябва да търсим Подходящия. Той може да бъде намерен практически навсякъде - банки, офиси, спортни площадки, кина, концертни зали... Защо не кръчми, дискотеки... "Навсякъде" е толкова недетерминирано, че практически означава "никъде". Затова - Фейсбук. Всички са там, или поне се отбиват за малко.

Всъщност проблемът в днешно време не е да го срещнем, а да го разпознаем, впечатлим, допуснем и задържим. 

Не го търсете - позволете му той да ви намери

Улеснете го. Направете си хубави снимки, защо не професионални - светлосенки, макиаж, стайлинг, композиция, интериор, втори план. Най-често аматьорските се разпознават по дребните детайли - не Ви ли се е случвало да забележите забравен на тоалетката гребен с косми, сутиен, надничащ изпод леглото, мръсни фуги на плочките в банята или дори етикети на дрехите и чантите...

Качете десетина от вашите фотографии в профила си - сто петдесет и осем изображения на неща, които не сте Вие (залези, цветя, "плюшки", Дейвид Бекъм, пейзажи, смешни табели, старици, захилени цигани, ангелчета и феи ....) само ще Го изнервят, търсейки Вашия Светъл Лик.

Забранени са снимки, на които:

... се плезите; сте полу-голи или по бельо (еле па еротично), по анцунг (ако не спортувате);

... гледате с влажен поглед и нацупени устни; седите на маса с много бутилки или сте качени отгоре - стъпили в майонезата; друсате кючек;

... или пък сте с кавалера от абитурентската - или без него, но в балната рокля и с фризура (повярвайте - смешни сте);

... стърчите наплашено до автомобил, къща или мъж, които очевидно не са ваши; позирате със знаменитост, гледаща отегчено...

Подходящи са снимки, на които:

... изглеждате заети в работна обстановка;  играете с домашен любимец; седите в шезлонг на плажа, но не с коктейл, а с книга в ръка;

... спортувате облечени подходящо и не изглеждате нелепо (тенис на маса на 10 сантиметрови токчета - тц);

... стоите с чаша в ръка пред яркоцветна картина в някоя галерия - потънали в размисъл или по-добре спор;

... разхождате се в парка сред есенни листа и усамотение;

... без свян позирате в екстремна ситуация - колите прасе или сменяте гума на автомобил - малко самоирония не вреди.

Разпознаване

Забравете за всеки, който: коментира Ваша снимка с "леле, колко си секси"; използва повече от 2 клишета в 3 изречения; виси във фейса нонстоп; качва само цитати - без значение дали си признава; взема се насериозно; коментира с повече думи от самия пост; пише на чужд език без това да е наложително; започва всеки коментар с "Аз"; на втория ден Ви кани в скайпа, на третия Ви обича и иска да се видите "на кафе".

Изобщо не коментирам онези 90% от мъжете, които директно ви предлагат да ви "напрявят дива и щастлива", "побъркат", "излижат котето"... Дори това което са обещали няма да направят, чикиджии нещастни.

Ориентирайте се към: мъже, които не са досадни; имат чувство за хумор; не стопанисват ферма; имат снимки на които изглеждат недобре изгладени (ако не е така, то или са женени или майките им са прекалено грижовни); не личи да имат пърхут; проявят интерес към Вас, след като сте натиснали "харесвам" за техни изяви повече от 2 пъти (това значи, че са в "диалогов" режим, няма защо да се мъчите, ако не са).

Никакви чалга и порно постове - аман от пияници и комплексари.

Впечатляване

Как да Го впечатлите ли? Бъдете себе си. Ако това не помогне - сори. Не можем да Ви върнем първите седем години, нито последвалите двадесет. Ако нямате какво да му кажете сега, как ще имате след 5, 10 или 20 години съжителство?

Не лъжете

Всъщност има допустими граници за послъгване - 3 години и 8 килограма. По-добре не лъжете за годините - лесно се хваща. За килограмите не е проблем - няма две жени на еднакъв ръст и килограми (заявени от тях), които да изглеждат външно поне малко от малко подобни.

Можете да използвате словосъчетанието "всички ми дават": "Аз съм на 34, но всички ми дават не повече от 28." Е, тези всички знаят точно на колко сте, защото са Ви съученички, но звучи добре. За разлика от "Аз съм 86 кила, но всички ми дават не повече от 62..."

Допускане

Кога да Го допуснете до себе си? Разбира се, точно преди да го изпуснете. Не правете грешката вие да предлагате среща. Отклонете две предложения, не ги отхвърляйте - отложете ги. Не обяснявайте, че не е редно. Напротив, в реда на нещата е, ще се радвате, но сте заети.

На третия път приемете, вижте се най-добре през деня, не се правете на еманципирана и не искайте да си поделите сметката, но не поръчвайте менюто. Разговорът трябва да е равностоен - не сте длъжни да го забавлявате, нито той Вас.

Не говорете за секс, ако той засегне темата, не му правете забележка, засмейте се и кажете, че това не ви е тема. Не приемайте да ви изпрати, но ако ви допада го помолете да ви звънне. Кажете му, че ви е било приятно и с удоволствие ще се видите пак. Около 30 минути след като се се разделите му пуснете sms - благодарете му за приятната среща.

Задържане

Това е най-трудният етап. Да предположим, че сте стигнали до секс. Има критичен брой срещи със секс:

Първа - след нея вие не го търсете, ако до третият ден не се обади - отпишете го. Не е за вас или вие не сте за него - което си е едно и също.

Трета - след нея вече може да се счита, че имате връзка. Е, само вие знаете за това, но пак си е нещо.

Седма - след нея дори той се досеща, че имате връзка. Време е да поговорите за това. Целта ви трябва да бъде да го успокоите, а не да го притискате. Обяснете му, че значи много за Вас, приемате сериозно отношенията ви, ограничили сте другите си контакти, но още не сте сигурни, че трябва да преминете на качествено нов етап. Оставете го да се чуди какво значи това.

Четиринадесета - след нея спокойно можете да говорите за любов. Внимание! Обичали сте го от първия миг! Просто е дошъл моментът да му го признаете. Той е мъжът на живота ви, мъжът, когото винаги сте искали за баща на децата ви!

Трябва да сте искренни - получава се само ако е вярно. Ако няма "химия", а само "физика" - кажете му го и прекъснете връзката. Направете си чукане за сбогом, винаги е много адреналинно, обикновено повече и от сефтето...

После какво - или нова булка или нов късмет.

Oще: facebook  лов  любов  среща 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 03.02.2012, 19:37

48 Dinko Marinov | 13.02.201619:52

Това колко студени и самотни нощи го формулира .
Един виц по темата .
Кухня . Маса. Мъж , вибратор , 2 чаши мастика и салата . В стаята влиза дъщетята на мъжа и го пита учудено :
- Тате , какво правиш ?
- Пия по една мастика със зетя !
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.08.2010, 23:22

47 Qna Neicheva | 29.01.201118:47

Да си търсим приятел във Фейсбук?!?!?!! Ха.... е те това не го бях чувала...
Не че няма сайтове за запознанства, на които целта им е точно такава, не че няма хора, които не са се намирали случайно по такива сайтове, че дори и във Фейса, но целенасочено да седиш вътре, за да го търсиш ...твърдо Не!

Та... интересно ми е как на практика ще стане наистина това намиране на Любовта на живота в най-голямата секта (и аз имам Фейсбук, но не пречи да мисля за него като за секта), в най-голямата клюкарница, където никой не търси приятелство, а гледа как да си нахрани рибата, жабата, кучето, хамстера и хлебарката, следи стриктно времето, в което трябва да овършее градинката и да полее чемширите. В този ред на мисли (нека само да си го предствим) аз ще седна в тази социална мизерия (замисълът й е изроден от подобнит приложения), ще си направя специално снимки в галерията, на плажа и хванала гаечен ключ, ще ги ъплоудна и ще чакам покана за приятелство от Него. След като то се появи на нотификейшънс, със сълза в окото ще видя, че това не е въпросния Prince Charming, а е Махмуд Назагред Халиб Дахра, който отчаяно си търси обект от нежен пол, с който да погали оченце виртуално!

Лично към авторката, без въобще да желая намесата на Адвоката й - мислиш ли наистина, че в днешни дни обществото дотолкова се е изродило, че да си търси половинки за цял живот във Фейбук? И ако наистина го мислиш, тогава жалко за теб, защото все още не сме станали чак толкова роботоризирани, че да можем да чувстваме през монитора, вербалната комуникация, езикът на тялото все още са на лице и са възможни и аз лично не мисля, че е нужен Фейсбук, за да ни намери партньора в живота и чак след това да излизаме с него на среща, видяли вече къде учи, какво работи и кои са родителите му! Не е тръпката в това - че нали за това е цялата концепция - да видиш, да усетиш и да почувстваш непознатото, да се създаде тръпката да научаваш още й още за него, а не да е като да прочетеш книгата и след това да гледаш филма (или обратното)! Не е интересно така Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 17.08.2010, 13:18

46 Елена Алексиева | 27.01.201112:05

"искренни" ..?! Чуди се

Всичко добре, съгласна съм с тези ''съвети'', но нека и граматически да са правилни -> искреНи Удивителна
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.09.2010, 17:14

45 Natalia Yankova | 26.01.201112:47

Глупости или не, мога да заявя, че аз и моя приятел (от година и половина) напълно отговаряме на описаното! Познавахме се бегло и после по фб задълбочихме.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 21.01.2011, 14:29

44 streetwolf | 21.01.201115:43

ето заради подобни глупости никога жените няма да бъдат възприемани като нормални, равностойни или дори ментално здрави.
как бе, как ще хвърлиш целия си умствен багаж в това 'как да изглеждам отстрани и какво да ми има на снимките'. та чак се залетяла фотосесии да си прави, та да не пропусне някой каква е убавица.
като ще изкаш да изпъкваш с нещо, вземи включи се дейно в кауза, измисли своя и я развии. а не да броиш колко чаши има по масата на 'оная снимка, със сладкото потниче'. куха лейка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.01.2011, 16:26

43 Iskren Arabadzhiev | 06.01.201116:27

Страхотна статия, браво =)
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.12.2010, 11:53

42 Ramaqna17 | 29.12.201022:08

По-голями дивотии в живота си не бях чела...ужас,пълни глупости..
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.12.2010, 16:14

41 jacckk | 29.12.201017:20

Статийката не е за любовта, лова или фейсбука, а за тва кви свини са мъжете. Но както казваше баба ми – „Хубавата ябълка – прасето я изяжда” . А за тия женки дет не са такива, ами са гнили, червиви или вече сдухани – sorry.
Говоря по прицип – нищо лично към авторката. Все пак имаше един пасаж вътри който ми ареса:
„Изобщо не коментирам онези 90% от мъжете, които директно ви предлагат да ви "напрявят дива и щастлива", "побъркат", "излижат котето"... Дори това което са обещали няма да направят - чикиджии нещастни.”
Шокиран
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.11.2010, 13:42

40 Mile Manolov | 28.12.201023:56

жените са за педераси Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.08.2010, 12:46

39 randome | 24.12.201015:06

знам че става въпрос за виртуална ферма У фейс-бъкУ Шокиран
(намира се в "похвали" към авторката ТАМ съм го написАл).
просто един намек (да не се слагат КАТЕГОРИЧНИ "етикети")-при това намека Е към коментиращите.
тенкс (наистина съм "малоумник"), и държа на равноправието.....
войната под статията ме изкефи ,,,,, Въпрос
приятни празници
   

оценка

+0 -0