Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

От алилуя до много ви здраве

Преди време прочетох, че създателят на Facebook - милиардерът Зукърбърг, когато му се дояждала пилешка манджа, си купувал живо пиле и собственоръчно го заколвал. 
Мисълта ми е, че щом като и милиардерите не могат да надделеят на отровителния хранителен пазар, какво остава за нас, обикновените хора... Снимка: БГНЕС
Преди време прочетох, че създателят на Facebook - милиардерът Зукърбърг, когато му се дояждала пилешка манджа, си купувал живо пиле и собственоръчно го заколвал. Мисълта ми е, че щом като и милиардерите не могат да надделеят на отровителния хранителен пазар, какво остава за нас, обикновените хора...

Какво точно ядем? Да видим хидратираните масла. Един бърз жокер показва най-известното от тях - маргарина.

Преди много години американска компания създава този продукт, за да поевтини производството си на свещи за осветление, църковни нужди и др.

След широкото навлизане на електричеството в бита, с типичния си американски прагматизъм, започва да го предлага за храна. Така де - от алилуя през наздраве до много ви здраве.

А пък как се произвежда само! През някакво течно масло, примерно слънчогледово олио, се вкарва водород, при използването и на катализатор (обикновено никел). Направо възмутително.

Като че ли ни нямат за хора, а за някакви железни извънземни, търсещи смазка за зъбните си колелета. В здравен аспект маргаринът причинява сърдечно-съдови болести, уврежда нервната система, води до мозъчни разстройства, сърдечни удари и т.н. Причинява също дефекти на плода при бременност, лишавайки майката и ембриона от основни мастни киселини.

И накрая за десерт - отровни мръвки. Става въпрос за масовото влагане на известния консервант нитритна сол, която можете да откриете във всеки пакетиран и или разфасован продукт от месо - като салам, наденичка, кренвирш, шунка, пиле, пържоли и др.

Солта е една от любимите добавки на производителите, тъй като водният й разтвор увеличава теглото на накиснатите продукти с 50%. Но това не е най-големият проблем.

По-лошото в случая е, че смесвайки се със стомашните сокове, води до получаване на съединението нитрозамин. Това приятелче е толко канцерогенно, че го използват в изследователските лаборатории за изкуствено предизвикване на рак в морските свинчета.

При ежедневна употреба на така обработени меса, увеличава риска да заболеете от рак на панкреаса. На евентуалния рак на стомаха или на дебелото черво може да се гледа като на бонус.

След всичко това читателят сигурно би попитал какво все пак да се яде. Откровено казано, не знам какво да препоръчам.

Преди време прочетох, че създателят на Facebook - милиардерът Зукърбърг, когато му се дояждала пилешка манджа, си купувал живо пиле и собственоръчно го заколвал.

Мисълта ми е, че щом като и милиардерите не могат да надделеят на отровителния хранителен пазар, какво остава за нас, обикновените хора...

Май ще бъде, както се казва, колкото може и докогато може!

 

Най-четените