Miele за цял живот | webcafe.bg
Webcafe

Miele за цял живот

webcafeAd блок
03.04.2018, 16:46 (обновена 05.04.2018, 10:05)

Най-голямата грешка, която може да направи една жена в дома си е да допусне мъжа си да й купува домакинската техника. Има неща, които избират мъжете - телевизора, принтера, бойлера, бормашината, ресторанта за вечеря, понякога и колата.

Но прахосмукачката, пералнята и ютията са женската територия, до която не трябва да се допуска мъжки крак. След като ги изберете един път, разбира се, можете да обучите другия пол как да си служи с тях. но всичко по реда си.

Това дотук беше Урок номер 1.

Следва урок номер 2. Щом вече сте взели инициативата в свои ръце, трябва да знаете следното: има марки, които са живи легенди. Самото произнасяне на името им вече е аргумент. Нали не си мислите, че домакинската техника няма своя Бийтълс и Пинк Флойд? Навсякъде има рок звезди.

Когато си говорим за прахосмукачки и перални, живата легенда там е Miele. Веднъж докоснал се до Miele, човек цял живот им е верен.

Miele възниква като семейна фирма преди 119 години и в този смисъл да кажеш, че Miele e Mercedes на прахосмукачките е леко смешно, имайки предвид, че Карл Бенц основава Mercedes през 1926, а семействата Миле и Цинкан започват бизнеса си през 1899 г.

В началото те произвеждат маслобойни машини с помощта на 11 работника, инженерната мисъл на г-н Миле и предприемаческия дух на Хер Цинкан. После идват и домакинските уреди.

И до днес мотото им е "Винаги все по-добри". Концепцията на Miele е, че инвестираш в нещо, което ще ти служи дълго, вярно и ще е приятно за ползване. Типично по немски, при Miele дизайнът е функция на уреда, а не обратното. Всичко е на мястото си, логично и практично.

В последните години марката, която до неотдавна беше по-скоро в по-премиум сегмента, се отвори и към по-широк кръг потребители.

Отскоро на пазара е първата прахосмукачка без торбичка от Miele - Blizzard CX1 - мощна, тиха, доказано хигиенична и икономична.

Miele - Blizzard CX1 няма нужда от никакви допълнителни консумативи. Дори и филтърът й е миещ се. Контейнерът за боклука се отваря само с едно копче, като той се изсипва директно в кофата за боклук, или ако предпочитате в самостоятелна торбичка.

Нивата на шум също са за отбелязване - при този модел ги няма високите нива на шум, характерни за повечето прахосмукачки. След малко ще ви обясним и защо.

При закупуване на прахосмукачка потребителските предпочитания се различават значително. Половината от хората предпочитат модел с торбичка за прах, заради високата му сила на засмукване и хигиена при смяна на торбичката, но и заради нагласата, че прахосмукачките без торбички нямат същата ефективност при почистването.

Другата половина от потребителите обаче избират модели без торбички, защото си спестяват последващите разходи за консумативи.

Тук, в центъра на тази дилема идва Miele - Blizzard CX1, която иска да ви каже, че компромиси не трябва да се правят.

В прахосмукачките без торбичка прахът и въздухът се разделят чрез висока центробежна сила (Cyclone Technology). По този начин въздухът на повечето марки прахосмукачки без торбички преминава през серия от малки циклони (мултициклонна система), която изисква много отклонения в посоката на движение на въздуха, което на свой ред отнема от мощността и е причина за високи нива на шум.

При тази система, регулирането на мощността е практически невъзможно, тъй като много от циклонните системи работят с постоянна висока скорост, за да поддържат циклона.

Miele обаче избират моноциклонен подход, наречен Vortex технология, при която въздухът преминава през един единствен и по-голям циклон.


Това гарантира много добра ефективност при почистване, съчетана с ниски работни нива на шум. Blizzard CX1 е с четирите нива на настройки за почистване, които могат да бъдат удобно регулирани и някои от тях буквално мъркат като котка.

Нещо друго характерно за работата на модела е, че той отделя грубия прах от по-финия. Първият отива направо в контейнера, докато финия се задържа в нагънатия филтър за фин прах Gore®CleanStream® .

Този елемент се намира в отделен филтърен контейнер в уреда и не се влияе от процеса на почистване на прах. Филтърът има сензорно контролирано ComfortClean самопочистване, което осигурява постоянен въздушен поток.

При нормална употреба филтърният контейнер, който се сваля изключително лесно само с две движения, трябва да се изплаква веднъж или два пъти годишно под течаща вода като има специален датчик на корпуса на уреда, който предупреждава потребителя, че следва да го почисти. След това го оставяте през нощта да изсъхне добре.

Какво значение има това за вас ли?

Всъщност, има голямо, защото така се намалява вдигането на прах, когато изхвърляте контейнера на прахосмукачката. Вече няма да се налага да взимате душ след всяко изчистване на прахосмукачката.

Всички компоненти са проектирани по такъв начин, че потребителят да не влиза в пряк физически контакт с прахта, нито при почистване на контейнера, нито при почистване на филтъра.

В третия етап на филтриране, Blizzard CX1 - в зависимост от модела - може да е оборудван с хигиенен или HEPA филтър. Последният задържа дори най-дребните частици и алергени, като гарантира, че въздухът, който излиза от уреда е по-чист от въздуха в помещението.

И най-важното - филтрите не се нуждаят от подмяна. Следователно няма допълнителни разходи след закупуването на уреда.

Качеството на Blizzard CX1 се потвърждава от американската IBR Laboratories, водеща международна компания в областта на филтрирането. Доброто филтриране на Blizzard CX1 с HEPA AirClean Lifetime филтър и неговата пригодност за употреба от страдащите от алергия е одобрен и от медицинската организация "Allergy UK".

Ако искате да видите как работи можете да го направите и в демо-центъра на марката до Южния парк в Red Apple.

Oще: miele  miele blizzard  домакински уред  домакински уреди  почистване  прахосмукачка  прахосмукачка miele 


Още от Ad блок