"Дълбоката държава" е тук и е по-заплетена от всякога | webcafe.bg
Filmcafe logo

"Дълбоката държава" е тук и е по-заплетена от всякога

лебовскиFilmcafe
25.04.2019, 12:55 (обновена 27.04.2019, 09:14)

Вторият сезон обещава още по-дълбок поглед към този свят на шпионски игри и политически машинации

След един силен първи сезон шпионският трилър "Дълбоката държава" (Deep State) се завръща за нов сезон с трейлър и промо кадри, които разгръщат вселената на държавата в държавата и ни представят нови персонажи.

По Fox шоуто започва на 13 май от 22 часа, а дотогава затегнете коланите и вижте какво можете да очаквате.

Ако първи сезон беше жестока картина на света на службите с неговите тайни трикове, маневри и хитри ходове, сега сериалът обещава да се гмурне още по-дълбоко в мътните води на шпионажа и политиката под повърхността на медиите.

Сериалът изследва и историите за произхода на някои от вече утвърдените персонажи като същевременно с това показва и падението на един герой и изграждането на терорист в очите на Запада.

Заедно с Уолтън Гогинс, във втори сезон участват и вече познати лица от актьорския състав на първи, като Джо Демпси, ("Игра на тронове", Skins), Карима Макадамс (Fearless, "Викингите"), Алистър Петри (Sex Education, "Нощният мениджър"), и Анастасия Грифит (Damages, "Имало едно време"). В сериала се появяват и нови лица като Виктория Хамилтън ("Короната", Doctor Foster), Александър Сидиг (The Spy, "Готъм"), Лили Банда (The Boy Who Harnessed the Wind) и Зайнеб Джа ("Елементарно, Уотсън", "Вътрешна сигурност")

"Амбицията ми за "Дълбоката държава" беше да създам интелигентен, кинематографски и политически трилър. Модерна история, която отразява бурните времена, в които живеем. Тази година надграждаме световете от първи сезон, установени в Лондон и Вашингтон и отвеждаме публиката по-далеч, като дърпаме завесата на дълбоката държава", споделя Матю Паркхил, създател, шоурънър, режисьор и сценарист на „Дълбоката държава“.

Той също така обещава, че зрителите ще видят нови интересни персонажи и ще бъдат изпратени на още по-отдалечени и непознати територии, включително Мали и невероятния пейзаж на пустинята Сахара - земя на туарегите.

"Това е необетована земя за дълбоката държава, където тя ще търси още по-високи печалби, чрез създаването и управляването на хаоса. Границата между политическия и емоционалния живот на всеки от персонажите прогресивно се размива и сме изключително развълнувани да разкажем тази нова история, заедно с богатия и талантлив набор от актьори", допълва Паркхил.

Сюжетът на втория сезон изпраща зрителите точно там, където ги е оставил първият.

След провала си в Близкия Изток, дълбоката държава насочва вниманието си към размирния региона на Субсахарска Африка и неговите естествени ресурси. А на зрителите предстои да видят първата мръсна война за чиста енергия.

В началото на втори сезон, откриваме Хари Кларк (Демпси) и Лейла Туми (Макадамс), които все още се справят с последствията от развръзката на първи сезон в Техеран. Хари се е отказал напълно от активната служба и само заради настояване от страна на Лейла, той отново е въвлечен в строго секретния и смъртоносен свят на дълбоката държава.

Дълбоката държава е на прага да пожъне огромни печалби от споразумение, което се договаря между правителството на САЩ и Мали. Субсахарската държава е богата на природни ресурси, които са изключително ценни за Западния Свят и жаждата му за технологично развитие. Внезапно сделката е застрашена, когато трима оперативни агента от специалните части на САЩ и преводач от Мали попадат в засада и се предполага, че са убити.

Дълбоката държава мигновено изпраща Нейтън Милър (Гогинс), бивш агент на ЦРУ, който да подсигури сключването на сделката на всяка цена. Действията му са осуетени, когато малийският преводач Айша Конате (Банда) се свързва с Лейла и я информира за действителните събития около предполагаемата ѝ смърт.

Ситуацията на Милър се усложнява още повече с намесата на Меган Съливан (Хамилтън), републикански сенатор от Охайо, която има непреодолимо желание да разкрие истината за дълбоката държава и Амината Сисоко (Джа), старши съветник на малийския президент, която е сериозна пречка за установяването на стабилни позиции  на дълбоката държава в страната й.

История от миналото ни връща към персонажите от първи сезон Джордж Уайт (Петри), старши агент на МИ6 и Аманда Джоунс (Грифит), оперативен агент на ЦРУ, като същевременно ни запознава и с Исуф Ал Моктар  (Сидиг), лидер на въоръжена групировка туареги, бореща се за независимост.  Оттук историята отвежда зрителите на невероятно пътешествие на безпорядък, в което Хари и Лейла трябва да направят всичко по силите си, за да спрат прогреса на тази злокобна мрежа, известна като дълбоката държава.

От екипа на шоуто обещават новият сезон да има много екшън и емоционално заредени истории, които ще развият темата от първия сезон и историите на познатите герои.

Oще: deep state  fox  дълбоката държава  сериал  сериали  шпионски сериали 


Още от Сериали