Билборд извън града: UFC боец търси убиеца на своя треньор | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Билборд извън града: UFC боец търси убиеца на своя треньор

Sportcafe
03.05.2019, 11:20 (обновена 03.05.2019, 14:35)
рамон диас

"Рамон Диас е убит. Уважаеми заподозрени, ще ви намерим! Награда от 10 хиляди долара за всеки, който се обади на горещата линия и даде достоверна информация", гласи написаното на билборда.

Къб Суонсън е едно от най-известните имена в категория "перо" на UFC. С 10 победи срещу името му пред него са само настоящият шампион Макс Холоуей (15) и Дарън Елкинс (13).

2018-а обаче беше най-трудната година в живота на боеца. Той загуби три поредни срещи за първи път в кариерата си, но голямата трагедия се случи миналата пролет, когато трябваше да преживее и загубата на треньора си Рамон Диас.

46-годишният наставник, който тренираше Къб на джу-джицу и преди време го убеди да се захване с ММА, бе убит на 28 март миналата година с огнестрелно оръжие пред къщата си в Палм Спрингс, Калифорния.

След вечерна тренировка в академията Palm Springs Jiu-Jitsu, Диас дори не свалил кимоното си и тръгнал за вкъщи, оставяйки ежедневните дрехи в сака си. Съседите чули изстрел към 21:30 часа и веднага повикали полицията.

Униформените пристигнали след четвърт час и заварили Диас да притиска дясната си страна и да стене от болка. Треньорът бил откаран в болница, но лекарите не успели да го спасят и няколко часа по-късно починал от раните си.

Полицията разпитва обстойно съседите на Диас и жителите на квартала, но не успява да достигне до никаква съществена информация за убиеца.

Съседът, от който идва сигналът на спешния номер, чул изстрела и веднага позвънил, но не посмял да излезе навън. От всички останали разпитани също никой не е видял престъпника.

Знае се, че убиецът не е взел нищо ценно от вещите на треньора и дори не е претърсил чантата му. Поради тази причина следователите незабавно отхвърлят версията нападение с цел грабеж.

***

Палм Спрингс е проспериращ туристически град, в който живеят около 45 хиляди души. Мястото никога не се е славело с висока престъпност.

80% от населението му е от категорията "богата средна класа". През 2018-а са регистриране още три убийства, освен това на Диас, а най-печална през новия век е 2011-а с общо 30.

Година по-късно братът на Рамон, Алекс Диас, не доумява кой би могъл да извърши ужасното престъпление: "Рамон никога не е имал врагове. Той създаде семейна атмосфера в залата и бе обичан от всички свои ученици. Jой винаги им помагаше, питаше как са семействата им и дали имат нужда от нещо. Помагаше на много хора не само със съвети, но и с пари.

Беше много уважаван в общността на джу-джицу и в продължение на 30 години не е имал нито една неприятност, свързана със спорта. Сърцата ни са разбити. Мисля за Рамон всяка минута. Не мога да си представя човека, който отне живота му. Полицията не знае нищо. Те нямат информация: невъзможно е да се нарисува дори фоторобот. Но никога няма да оставим нещата така. Заради нашия брат, заради залата и наследството, което остави."

Къб Суонсън също няма намерение да се отказва и по негова инициатива ежемесечно се плащат 1200 долара за наемане на билборд в покрайнините на Палм Спрингс с обещание за награда за намирането на извършителя.

"Рамон Диас е убит. Уважаеми заподозрени, ще ви намерим! Награда от 10 хиляди долара за всеки, който се обади на горещата линия и даде достоверна информация", гласи написаното на билборда.

Суонсън не е сам в начинанието. След убийството бе създаден мемориален фонд, който набра 17 хиляди долара за три часа.

Измина повече от година и засега билбордът извън града не успява да помогне на опечалените. Къб, четирите братя и сестри на Рамон Диас, както и десетките признателни на треньора хора, обаче, няма да се откажат. За да последват примера на треньора. Той никога не губел вяра...

Oще: ufc  билборд  билборд извън града  диас  рамон диас 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео