Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Крекери с пармезан и пастет от пушена риба

Крекери с пармезан и пастет от пушена риба Снимка: Стоян Георгиев
Крекери с пармезан и пастет от пушена риба Снимка: Стоян Георгиев
Крекери с пармезан и пастет от пушена риба Снимка: Стоян Георгиев
Крекери с пармезан и пастет от пушена риба Снимка: Стоян Георгиев
Крекери с пармезан и пастет от пушена риба Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Интересно звучи, нали? Опитайте и вие.

Начин на приготвяне

Смесете всички сухи продукти в голяма купа. Нарежете маслото на кубчета и с ръка натрошете в купата със сухи продукти. С ръка или в кухненски робор разбъркайте добре, докато цялата смес стане на мокри трохи.

Постепнно добавяйте по малко от млякото, до получаването на гладко тесто.

Омесете набързо върху набрашнена повърхост, увийте във фолио и сложете в хладилника за 30 минути. Тестото трябва да е твърдо, но не ронливо, за да може да се работи с него.

Разделете тестото на 2-3 части и разточете на кора с дебелина около 3 милиметра. Може да ползвате 2 листа хартия за печене, между които да разточите, за да не лепне.

Нарежете на форми по желание - на квадрати, подобни на обикновени бисквити, на правоъгълници или друга форма, като изрежете неравните краища. Тях разточете със следващата кора.

С помощта на листа хартия, върху който сте точили, прехвърлете в тава за печене и печете около 7-8 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.

Внимавайте да не препечете. Извадете крекерите, когато добият приятен златист цвят.

Оставете за малко в тавата, да се охладят,  а след това прехвърлете върху решетка до пълното им изстиване.

В блендер смесете всички продукти за рибния пастет до получаването на гладка смес.

Опитайте на вкус, подправете с малко черен пипер и, ако има нужда, още лимонов сок - и поднесете с крекерите.

Добър апетит.

 

Най-четените