Секс-роботите: Rise of the Machines | webcafe.bg
Webcafe

Секс-роботите: Rise of the Machines

Вучето
05.01.2018, 08:24 (обновена 08.01.2018, 10:19)
Секс-робот

Снимка: © Getty

Проблемът със самотата има своето ново решение.

Виждаме ги навсякъде по улиците, моловете и летищата на Западна Европа. Застаряващи бели мъже със сандали на чорапи и колостомни торбички под ризите, повели за ръка своите вносни азиатски женички. В гръб приличат на дядо и внуче.

Но всъщност той се казва Гюнтер, Магнус или Джон, а тя е съпруга, поръчана по каталог. Или по-точно харесана в някой от многобройните сайтове от типа на AsianBrides, FilipinaWomеn и InternationalCupid и скоростно доставена на новия си съпруг с полет на Луфтханза.

Допреди само десетина години импортът на нискоергономични миниатюрни секс-богини от Индонезия и Филипините беше идеалното разрешение на проблема със самотата на много европейски мъже в пенсионна възраст с добри доходи, но без социални контакти в своята среда. Откакто обаче дейтинг културата се изнесе от баровете и се премести във виртуалното пространство, копнежът по интимен контакт с друго същество се превърна в реален проблем за хора от всяка възраст, пол и занятие.

Нуждата от материализиране на неудовлетворените сексуални фантазии на модерния човек отвори цяла една нова пазарна ниша.

Секс индустрията понастоящем отчита приходи от 30 милиарда долара годишно. Освен мебели от ИКЕА, градински джуджета и LED телевизор, вече всяко второ домакинство разполага и с по няколко секс-шоп продукти. Настолната вагина и вибриращото дилдо обаче не са достатъчни.

Идеята за изкуствено създадения перфектен любовник вълнува хората от десетилетия. Надуваемите секс кукли вече са смехотворен анахронизъм. Но дори техните правнучки в лицето на силиконовите кукли са концептуално остарели.

Напредъкът на компютърните и инженерни технологии направи възможно прекрачването на границата между научната фантастика и реалността, превръщайки аниматроничните любовници в търговски продукт, който може да закупите за 2 до 10 хиляди долара.

Роботите сглобяват колите ни и приготвят храната ни. А сега са на път да изземат и функциите ни в леглото. На практика секс-роботите са технически сложни кукли, способни да имитират човешките движения заради вградените сензори в лицето, ръцете, гърдите и гениталиите. По-скъпите модели са с вградена теледилдоника - безжична технология, която позволява сексуалната стимулация на партньора от разстояние.

Други разполагат с отоплителна система, която създава усещането за излъчвана телесна топлина. В бъдеще се очаква киборзите да могат да се възбуждат и получават оргазъм в зависимост от това колко “приятен” и отзивчив е човешкият им партньор.

През февруари 2017-а година в Барселона отвори врати първият в Европа публичен дом, обслужван само от роботи.

Секс-труженичките са изработени от мек полимер и по външност могат да минат за Ариана Гранде или героини от Манга анимации. За двучасов сеанс клиентите плащат около 170 евро. Собствениците на дома твърдят, че досега не са имали рекламации.

За тези, които искат да си отведат роботизираната Ариана Гранде вкъщи, но засега не могат да си позволят цената й, добрата новина е, че с разширяването на пазара и напредването на технологиите се очаква единичната цена на персонализираните секс-роботи да пада все повече.

В бъдеще ще се промени и социалният статут на киборзите. С въвеждането на изкуствен интелект в продукта потребителят ще може сам да избира личностните характеристики на роботите. Така последните ще престанат да бъдат само идеалните секс-партньори, които никога не ги боли глава и не палят цигара след секс.

Не е далеч времето, когато в гражданското ще се сключват бракове между човек и неговия робот.

И ако вече се питате дали секс-роботите са предназначени само за мъжката част от населението, отговорът е "не". Компанията Real Doll вече разработва мъжки секс-робот, който реагира на гласови команди и който може да продължи акта толкова дълго, колкото клиентката желае. А това, разбира се, е новина, която може да се сравни по грандиозност само с тази за стъпването на човешки крак на Луната.

Въпреки светлото бъдеще, което се открива пред хиляди самотни и сексуално неудовлетворени мъже и жени по света обаче, футуролозите и психолозите предупреждават, че пристрастяването към секса с роботи може да доведе до сериозни психологически разстройства и още по-голяма социална изолация.

Друга причина за тревога те виждат в потенциалната тенденция от увеличаване на случаите на изнасилвания и педофилия. Сексът с роботи ще засили чувството за липса на вина и ненаказуемост у сексуалните насилници. А още по-обезпокоителен е фактът, че технологията може да се използва за създаването на секс-роботи по снимки на реални деца...

Засега обаче оптимистите по отношение революцията на секс-роботите са повече от песимистите. В крайна сметка всеки от нас в даден момент си е мечтал да се прибира вечер при партньор, който да става разговорлив и мил само с едно натискане на дистанционното.

Oще: интимен живот  самота  секс  секс-роботи  социална изолация  техническа революция 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 31.01.2011, 17:20

1 ММ | 05.01.201820:59

Вуче, мило, тез роботи по 15 хиляди паунда единият бре чадо. По сегашен курс- 33 хиляди лева. При средна цена за платена любов в София 80 лв на сеанс, прави 413 пъти. Е - ще издържи ли една жълтурска играчка 413 връхлитания на здрав балкански мъж, питам? Че то това си е година и нещо мандръсанье, бре джанъм! Тойота да е- ще се скльофа.
   

оценка

+1 -0