Оскарите на Sportcafe за 2010 | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Оскарите на Sportcafe за 2010

Дидро
31.12.2010, 09:15 (обновена 29.12.2011, 01:27)

1 от 5 снимки Назад Напред

Димитър Бербатов, футболист на годината

Снимка: © Sofia Photo Agency

Награда "Димитър Бербатов" за главна роля получава... Димитър Бербатов

Награда за главна роля "Димитър Бербатов" - Димитър Бербатов

Той вече се умори да бъде твърде добър в сивотата на футбола ни. Дори когато не играе, Берба пак е най-силен. А в момента играта му се получава и най-накрая изпъква като лидер на Манчестър Юнайтед. Желаем му след година да има номинация и за една далеч по-сериозна награда, за която все го пренебрегват - "Златната топка". Засега обаче за поредна година прибира статуетка с гравиран свой лик и име в колекцията с трофеи.

Награда "Джордж Бест" (наскоро прекръстена, след като дълги години носеше името "Иван Славков") - Гара Дембеле

Наградата е за изключителен принос в борбата със скуката по родните игрища и страниците на вестниците. Този френски гигант заби два вагона с голове за Левски, показа ни футбол, какъвто отдавна не бяхме виждали от играч на наш отбор, а и така и не се укроти. Дембеле получава и мини-наградата "Остап Бендер" за най-неуспешно, но използвано с чар и доброта менте на шофьорска книжка. Гара вероятно го чака и солиден трансфер в чужбина. Ще ни липсва класата му и вечно интересната му персона.

Награда "Кирил и Методий" за популяризиране на родното образование с особен хъс и настървение - ръководството на Литекс

Отива при тях, след като изпревариха с фотофиниш Венци Стефанов. Споровете около дипломите и начетеността на опонента забавляваха футболните фенове с месеци. Висшистите от Ловеч печелят, макар че вероятно у Венци ще остане зрънце съмнение дали лобито им в БФС не е ударило едно рамо и за тая награда. Или пък връзките им в ректората на СУ "Св. Климент Охридски"...

Награда "Ласи" за заслуги към зоологията във футбола - Венци Стефанов

Президентът на Славия заслужено ще попадне в блясъка на светкавиците, прибирайки статуетка във формата на куче. Венци разкри уникални подробности около футболните познания на домашните любимци на Гриша Ганчев, приписа им заслуги по трансферите на Литекс, а и често ги намесваше в реденето на състава на отбора.

Награда "Лотар Матеус" за най-непредвидим личен живот - Валери Божинов

Нападателят на Парма спечели в жестока конкуренция. Той започна годината с Алисия и детето им, а сега четем с умиление как похапва манджите на Николета Лозанова в домашна идилия в Парма. В тази категория огромни претенции ще има Благой Георгиев, но обмисляме да го утешим с една малка подвързана черна библия за най-набожен роден футболен човек.

Награда "Ах, летете, ескадрони"  - Раис М'Боли

Вратарят смени три отбора за 5 месеца. През август игра за Славия, през септември вече бе в ЦСКА, а сега отиде в Русия, и ще отнесе крилатата си награда в Криля советов. Преди това пък от французин стана алжирец и летя до ЮАР, където подряза крилцата на нападателите на Англия.

Специална награда "13 века България" за новаторски прочит на историята - Тодор Батков

Oще: 2010  sportcafe  валери божинов  венцеслав стефанов  гара дембеле  джордж бест  димитър бербатов  иван славков  литекс  лотар матеус  награди  оскари  раис мболи  тодор батков 


no name
Григор пак е четвърти, Федерер отново е №1


Видео