Денят на киселите катарзиси | webcafe.bg
Webcafe

Денят на киселите катарзиси

Юрий Йорданов
30.06.2014, 13:20 (обновена 30.06.2014, 13:28)
тв студио

Десетки, стотици са киселите демократи-журналисти. Едни от съдружниците на днешното ни АД на злото, в което полу-грамотността бе откърмена и поливана и хранена от именно такава "журналистика".

Ива Николова е демократичен журналист. Работила във всичките си превъплъщения, които "съдбата й даде". Работи за Георги Гергов, станал панаирджия и милионер заради лявата си отдаденост, започвайки от зоотехник и умело фалирал приватизираното.

Сeга демократката хвърля оставка, драматично забравяйки кой е Бареков, чийто стол е наследила "от съдбата".

В някакъв никакъв момент бе кандидат на СДС за кмет на Габрово!

През цялото си битие бе демократ от онази зона на "сивата демокрация", където всичко бе сладко-горчиво, но генерално - винаги кисело.

Днес е дошъл денят на катарзиса - сладко-горчивият, май киселият и май завинаги напуска "демократичната журналистика". Май, ама е юни, никой нищо не знае още колко катарзиси има в джоба си, като оставките.

Николова не е сама. Десетки, стотици са киселите демократи-журналисти. Едни от съдружниците на днешното ни АД на злото, в което полу-грамотността бе откърмена и поливана и хранена от именно такава "журналистика".

Демокрация, хранена от олигарси и пазена от истината. Цената е около нас - под формата на комунистическия капитализъм, който построиха чорбаджиите със сърца от ляво (като всички нас) и дикенсови нрави за правилата.

"Киселата журналистика" претендираше да ни учи как да бъдем демократи. Днес, след 25 лета, е дошъл денят на прозренията и обидеността, но не от себе си, а от другите, неразбралите я.

Oще: журналистика  кампания  катарзис  олигархия  оставка  спонсори  тв7  телевизия 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 18.12.2013, 22:47

6 HiFresh | 01.07.201412:47

Волгин го разбирам много добре, далеч съм от мисълта, че е глупав или наивен. Просто е вреден да облъчва объркани хора, които още гласуват за терористичната партия БСП/БКП от Националния ефир, за което всички ние плащаме данъци. Волгин, ако му стиска може да застане начело на т.н. нови леви и да си основе партия, движение и също така да си осигури финансиране за частно радио или телевизия /давам му безплатен съвет/ и от там да си тиражира левите безумия... Самият Волгин е много симпатичен - загледайте се и ще видите, че адски много прилича на Р. Аткинсън или по-популярен, като Мистър Бийн! Направо му е двойник и може и да изкара някой лев от това /втори безплатен и последен съвет - за следващите ще му искам комисионна/.
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 12.10.2012, 10:15

5 Rhapsody of fire | 01.07.201412:17

До 03
Аз пък съм убеден, че ако човек вярва на Волгин е безкрайно наивен и глупав. Самият Волгин не е глупак, а много по лошо - краен левичар, поради което дава обяснения и предлага тези, които не лекуват обществото, а точно обратното - само и единствено му нанасят вреди.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 14.12.2011, 11:33

4 gothic | 01.07.201409:54

@ scuba

Я да видим защо вислиш така?
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 01.08.2012, 16:39

3 scuba | 30.06.201419:48

Ако някой не може да разбере Волгин,смятам,че е глупав.
А както е известно,глупостта е за цял живот.
   

оценка

+0 -6

Регистриран на: 18.12.2013, 22:47

2 HiFresh | 30.06.201415:55

Заради такива устати и объркани журналисти, като нея, ТВ7 не се гледа /освен от подръжниците на бъдещия Император, Министър председател или не знам какво още изкукалия и везмащ се насериозно Бареков/. Има още една откачалка, на която катарзиса още не и идва и за която не знам защо, никой не се сеща, но извършва тотална лява пропаганда от националното радио. Това е др. Волгин, който учтиво трябва да се уволни и варвам от руското посолство ще му помогнат да си направи частно радио "Говорит Москва" например. Там може да намерят работа такива екземпляри, като др. Дърева, а консултант мисля ще е успешен Кеворк, Блъсков или В.Найденов - все журналисти от класа с ляворезбован мироглед.
   

оценка

+4 -1

Регистриран на: 26.08.2011, 17:11

1 Svelini | 30.06.201414:51

Несъмнено авторът има право. Омръзна ни да гледаме и слушаме "демократични журналисти" , които в резултат на външна цензура или автоцензура се опитват да ни убеждават че черното е бяло и обратно. Браво на Ива, че макар и късно стигна до киселия катарзис. Мисля ,че трябва да я последват много други, които ако не направят компромис със собствените си съвест и принципи имат шанса да останат журналисти без кавички.
   

оценка

+1 -1