Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Да приготвим яйце с бекон

Тази седмица майсторът готвач на варненското "Бистро Европа" Филип Спасов ни е приготвил поширано яйце с хрупкав бекон, зелена салата на тиган, каперси и крутони в една лека лятна рецепта.

Съставки за 4:

4 бр. яйца

400 гр. бекон

2 с.л. каперси

4 бр. салатки

По вкус крутони

По вкус сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Касеролът се слага да ври със сол и оцет. Яйцата се слагат едно по едно в малки сосиери с мъничко оцет.

Преди водата да кипне, яйцето се слага във вода за 2-3 минути. Трябва жълтъкът да остане суров и белтъкът да обгърне жълтъка.

Беконът се реже на жулиени и се сотира БЕЗ мазнина.

Когато е добре карамелизиран, се слага нарязаната салата (на едро), отделената влага от салатата е достатъчна, за да отдели натрупаните захари на бекона. СОЛ.

Салатата се изважда преди да е напълно сготвена (около 1 минута сотиране), трябва да е още хрупкава. Аранжира се в чинията като пошираното яице се слага по средата с малко от бекона отгоре.

Каперсите и крутоните се слагат отстрани.

 

Най-четените