Войната на отхвърлените мъже срещу секструженичките | webcafe.bg
Webcafe

Войната на отхвърлените мъже срещу секструженичките

Webcafe по Wired
05.12.2018, 09:27 (обновена 08.12.2018, 10:28)
камгърл

Снимка: © "Marcella" / Netflix

Онлайн кампанията на "инселите" оставя без доходи жени, които предлагат достъп до съдържание за възрастни.

През последната година два популярни форума за мъже, които се идентифицират като "инсели" - или "принудителни въздържатели", са забранени в сайта Reddit и в регистратор на домейни. Това е реакция срещу опасното женомразство и отстояването на насилието срещу жени, които някои техни членове проявяват.

Т.нар. "инсели" са онези самотни мъже, най-често бели, на възраст между 19 и 30 години, които са твърде грозни, социално странни, откровено сексистки настроени, непривлекателни и т.н., поради което са отхвърляни от жените и са изключително озлобени от този факт.

Сега някои от тези "отхвърлени мъже" се опитват да обърнат нещата в своя полза. Членовете на тази общност - включително официалният Twitter акаунт на incels.is, централно място за социализация на поддръжниците на тези идеи - се съюзяват с други активисти за правата на мъжете.

Целта им е да използват политиките за разрешено съдържание на компании за онлайн разплащания като PayPal като оръжие, за да попречат на порнографски актриси и секструженички да печелят или харчат пари онлайн.

Кампанията е наречена "ThotAudit", което отправка към thot – съкращение от английски израз със смисъл "онази лека жена там". "Отхвърлени мъже" доброволно се заемат с нея като начин за сплашване на секструженичките и жените, които продават достъп до частните си порнографски акаунти в социалните медии. За целта инселите подават оплаквания срещу тези жени като ги обвиняват в укриване на данъци, но без да имат доказателства за нарушения на законите.

Така кампанията бързо е прераснала в борба кой има правото да печели пари в интернет. Тези активисти се възползват от инструментите за подаване на оплаквания, предоставени от компании като PayPal, Venmo и CirclePay, в опит да замразят финансите на мишените си и да ги принудят да се откажат от професиите си.

Тактиката има мащабни последици много отвъд средите на развлекателния бизнес за възрастни. Чужди правителства и други групи от години злоупотребяват с т.нар. "Политики за употреба", за да запушват устата на опонентите си в платформи като Twitter и Facebook. Атакуването чрез фирми за онлайн разплащания е нова версия на същия подход.

Лили Адамс е актриса и модел, която продава достъп до свои порнографски снимки и видеа. Когато за първи път забелязва движението ThotAudit да набира популярност, тя пише в Twitter, че това е "лов на вещици". След само минута член на ThotAudit вече е подал оплакване срещу нейния акаунт.

Едва ден по-късно PayPal акаунтът на Адамс вече е бил затворен. Актрисата коментира, че е имала около 526 долара по време на затварянето на акаунта. От компанията й казали, че ще задържат сумата за "неопределено време".

Това обаче не е единственият й проблем. Към края на същия ден Адамс вече е загубила достъпа си до всяко приложение за разплащания.

Но тя не е била единствената. Друга порнографска актриса и модел, която онлайн се представя с псевдонима Хейвън Грей, е била блокирана от Venmo в деня след началото на ThotAudit кампанията. Разказва, че 118 мъже са я нарекли "еврейка-проститутка" и са й изпращали снимки на горящи хора.

Десетки други секструженички са се сблъскали с подобен тормоз в Twitter, при което са били блокирани от многобройни доставчици на онлайн разплащания, включително PayPal, Cash App и Circle Pay. Много от жените твърдят, че са изгубили достъп до стотици долари, тъй като повечето компании за разплащания задържат всички средства, налични в акаунтите, срещу които са подадени оплаквания.

Участниците в кампанията за тормоз открито са обсъждали тактики и конкретни атаки в r/ThotAudit, публичен форум в Reddit. Един от потребителите дори описва популярна алтернатива на докладването на секструженички пред данъчните, което според него било твърде бавно и опасно: "Намерете paypal имейла на тези к***и, пратете им пари и после ги докладвайте, че продават продукти в нарушение на условията на PayPal… PayPal забранява продажбата на дигитално сексуално съдържание. Всичките им средства ще бъдат блокирани доста бързо".

Потребители също така публикуват изчерпателни "полеви ръководства за одит на к***и", включително постоянно обновяван списък с десетки хиляди потенциални жертви на тормоз. Дават се и детайлни инструкции как да се направи така, че секструженичките да бъдат блокирани в PayPal, Venmo, Cash App, Amazon Pay, Stripe, Circle Pay, Snapchat и Kik.

PayPal не коментират темата, но на уеб сайта им е указано, че на PayPal потребителите се забранява да купуват или продават "сексуално ориентирани дигитални продукти или съдържание, доставяно чрез дигитална медия". Същото важи и за Venmo, Square, Amazon Pay, Stripe и Circle Pay.

Организаторите на кампанията срещу секструженичките се опитват да се възползват от нарасналата бдителност на социалните медии и доставчиците на онлайн разплащания по отношение на регулациите на техните платформи. В миналото социалните мрежи са премахвали отделни постове или са забранявали избирателно отделни акаунти, тъй като не са искали действията им да бъдат разглеждани като цензура. В последно време обаче, донякъде заради опасения, че насърчават насилие и език на омразата, мрежи като Facebook и Twitter действат по-агресивно.

Новият подход отива отвъд Facebook и Twitter и достига до мрежа от като цяло невидими компании. Това са онези, които осигуряват функционирането на комерсиалния уеб — хостинг компании, регистратори на домейни, доставчици на услуги за сигурност и услуги за разплащания.

След като убиец застреля 11 души в синагога в Питсбърг, социална медия, в която той редовно се е изявявал, беше блокирана за близо седмица, когато компаниите за обработка на разплащания, хостинг фирми и домейн регистраторът им прекратиха договорите си с компанията зад мрежата.

Подобна съдба сполетя и основния форум на "отхвърлените мъже" след терористичния атентат в Торонто, извършен от мъж, самообявил се за "инсел". Същото се случи и с неонацисткия сайт Daily Stormer след сблъсъците в американския град Шарлътсвил. Повечето случаи обаче не са толкова черно-бели.

Пример за това е спорната ситуация с ASMR общността. ASMR е гъделичкащо усещане в основата на врата или гърба, изпитвано от някои хора, когато чуват тихи или странни звуци — от рода на шептене на жена в микрофон, преминаване на суха четка върху платно или мачкане на хартия.

Процъфтяваща, радваща се на високи печалби общност възникна в YouTube с цел създаване на съдържание за ASMR потребители. Предимно жени се опитват чрез клипове да предизвикват ASMR реакции у зрителите си. Те често са облечени в странни костюми или възпроизвеждат сцени, които биха могли да бъдат възприети като порнографски или сексуални по природата си.

Това накара PayPal, който забранява продажбата на дигитално "сексуално ориентирано" съдържание, да забрани доста популярни създатели на ASMR видеа като на практика им отряза достъпа до сериозен източник на доходи.

"Отхвърлените мъже" вече са създали и автоматизирани програми, които улесняват идентифицирането, докладването и тормоза върху избраните за мишени жени. Една от програмите, наречена ThotBot, включва профилите на над 20 000 секструженички от няколко социални медии, където се съдържат линкове и към PayPal акаунти.

В крайна сметка форумът на кампанията ThotAudit, в който има 2000 души, е изтрит от Reddit, защото в него има съдържание, свързано със заплахи, тормоз и насърчаване на други да правят същото.

А много от най-големите поддръжници на кампанията за тормоз отдавна се оплакват, че са цензурирани от социалните медии и интернет инфраструктурни компании.  Но има и по-крайна група от представители на "инсел" общността. Членовете на т.нар. MGTOW смятат жените за "не-хора". От две седмици те се вълнуват след като YouTube забрани рекламите в много от техните видеа и канали.

Организаторите на кампанията срещу секструженичките същевременно продължават да развиват тактиките си. Сред тях са спам на формулярите за оплаквания с многобройни доклади, включващи връзки, илюстриращи нарушението на условията за употреба, както и заплахи да бъде огласено нарушението пред медиите, ако компанията не забрани веднага въпросните секструженички.

Oще: paypal  reddit  инсел  лайфстайл  онлайн разплащания  отхвърлени мъже  свят  секструженички  социални мрежи  тормоз 


Още от Врява

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.08.2010, 11:18

3 boris | 06.12.201812:56

Предлам, да се въведе таван на цените на сексуслугите. От количество се печели, а не от високи цени.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.07.2011, 12:03

2 Дракон с кисело зеле | 05.12.201820:25

Абе, колкото и да е неприятна постъпката на "инселите", и в статията е казано, че "PayPal забранява продажбата на дигитално сексуално съдържание". Или какво, лошо е да докладваш на осигуряващите някаква услуга, че някой нарушава правилата за ползване на услугата, ли? Така и така нямат право да продават съдържание за възрастни с помощта на ПейПал, какво са се разнедоволствали, че им врътват кранчето?

Тормозът е отделна история - и в никакъв случай не е приемлив, обаче това да те докладват, че нарушаваш правилата на ПейПал, не е тормоз - не и когато наистина нарушаваш правилата на ПейПал.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 17.02.2015, 09:52

1 бай Йух | 05.12.201819:58

Ами като сте грозни, защо си го изкарвате на жените бе? Ходете по проститутки или нямате и пари за това удоволствие?
   

оценка

+0 -0