Критики в пресата срещу Михаел Шумахер | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Вестниците "отстреляха" Шумахер

Георги Иванов
29.03.2010, 17:14 (обновена 29.03.2010, 17:17)
Михаел Шумахер

Снимка: © Getty images

Медиите не спестяват нищо на Михаел Шумахер

Две състезания след завръщането на Михаел Шумахер на пистата големите вестници в световен мащаб решиха, че са му дали достатъчно време и не спестика критиките си към 7-кратния световен шампион.

И във второто си състезание за Mercedes Михаел беше в зоната на точките - 10-и на финала, но загуби състезанието още в началото - в първия завой след старта беше ударен от завъртелия се Фернандо Алонсо. При удара се откърти предното му крило и Михаел трябваше да спира в бокса, което го върна на последно място. След това той започна да се изкачва в класирането, но срещна сериозни трудности с Хайме Алгерсуари и в крайна сметка финишира 10-и от общо 14, които стигнаха до финала.

Повечето големи вестници обърнаха сериозно внимание на сериозната заплата на Шумахер от Mercedes - 21 милиона евро на сезон и се питат дали карането на германеца струва толкова много пари.

При рестартирането на състезанието след инцидента в първия завой и катастрофата на Камуи Кобаяши, Михаел дори трябваше да преглътне атаката на Лукас ди Граси с Virgin, който успя да го изпревари. С колата на Virgin, която е така проектирана, че резервоарът й се оказа твърде малък, за да събере достатъчно гориво от старта до финала на едно състезание. Освен това, във втори пореден уикенд Михаел беше по-бавен от съотборника си Нико Розберг.

Според The Sun, великия германец е преживял "следобед в анонимност". "Със сигурност от Mercedes не му плащат за това... не се върна за това от пенсия. С това темпо, Шумахер може и да не изкара до края първия от трите си сезона по договор."

В The Times също се питат дали Михаел Шумахер има място в съвременната Формула 1. "Михаел беше тъжна фигура след финала на състезанието на "Албърт парк" в неделя, той беше открил, че репутацията му не струва нищо пред младото поколение пилоти във Формула 1. Един от майсторите на науката за изпреварванията трябваше да приеме задното десето място в класирането."

В Италия пресата също реагира остро. Преди началото на сезона на Апенините завръщането на Шумахер беше прието като заплаха за успехите на Ferrari. La Stampa даде първия залп. "Mercedes W01 не е най-добрият болид, но един от пилотите на тима - този със седемте титли, който печели по 30 милиона евро на сезон - явно е загубил инструкциите какво трябва да прави на пистата. Доказателството за това? Изпревари го един от пилотите на Virgin.

"Сигурни ли сме, че под червената каска наистина се крие Михаел Шумахер? Може би Лука ди Монтедземоло е бил прав като каза, че във Ф1 се връща неговия двойник, а не самият Михаел."

Самият Михаел Шумахер заяви след финала в Австралия, че е доволен от представянето си в Австралия, като обясни, че е загубил много време заради непланираното си спиране в бокса. "Този инцидент в началото реши състезанието ми", обясни Михаел. "Все пак се забавлявах на пистата, темпото ни пистата беше обещаващо и в част от състезанието вървях по-бързо от групата лидери."

Oще: австралия  михаел шумахер  формула 1 Видео