ТВ треньори | sportcafe.bg
Sportcafe logo

ТВ треньори

Иво Георгиев
31.10.2010, 13:21 (обновена 01.11.2010, 12:40)
Майкъла в Ринг

Снимка: © Ring.bg

Не е сигурно дали Георги Илиев-Майкъла влиза в категорията "треньор", но безспорно е "ТВ"

Какво е да си знаменитост в България?

В 99% от случаите това са хора, които са известни с това, че са известни.

И ползата от това е в 99% от случаите само за тях си.

Има една прослойка известни хора в България, които нито са чак толкова дразнещи, колкото разните му там участници в реалити програми или фолк/поп певци и певици, нито са обект на чак такъв интерес в медиите - футболните треньори, които не работят никъде.

Грешка! Треньорите, които не работят никъде, на практика работят по телевизиите. Така се оформя кастата на ТВ треньорите, които дразнят не всички, а определен кръг аудитория - само футболната.

Преди седмица един колега написа нещо от рода на "пускам Ринг - Ангел Червенков, пускам Канал 1 - Ангел Червенков, пускам bTV - Ангел Червенков, отварям микровълновата - пак той". (Това последното си го измислих, признавам). Дано скоро този талантлив специалист, направил Литекс шампион през миналата година, да си намери работа по специалността, че да не му остава време за толкова медийна изява.

Като Добромир Жечев например. Легендата на Левски от три седмици е треньор на Велбъжд и със сигурност животът му е в пъти по-смислен сега. Ако освен че ще гостува по-рядко в БНТ/Ринг/Минг и т. н., успее да класира кюстендилския отбор за "Б" група, то тогава той със сигурност ще излезе от неформалната група на ТВ треньорите.

В ефира определено "ще ни липсва" и друг познат коментатор - Ангел Станков, който също се зае с професионалната си дейност. Бат Геле води кипърския АЕП.

Съименникът му Александър Станков пък избяга още по-далеч от българските телевизии, като наскоро пое втородивизионния китайски Аербин.

Остава и слухът, че Стефан Грозданов ще стане новият наставник на Черно море да се потвърди, и вече колегите в телевизиите съвсем ще се видят в чудо кого да канят.

Въпрос с повишена трудност обаче си остава къде работи още един възпитан и интелигентен роден специалист - Пламен Марков. Към момента май главно по телевизията. Същото се отнася и за Ангел Колев и Павел Панов.

Има един треньор, който не може да се впише напълно в горната рамка, защото стърчи от нея - това е Вили Вуцов. Той отдавна надхвърли измеренията на понятието "ТВ треньор", повеждайки собствено шоу в една много шоу телевизия.

Със сигурност всички тези изброени господа са почтени граждани, добри бащи и понякога дядовци. Някои от тях и наистина разбират футбола.

За това че са използвани като пълнеж на постна продукция едва ли са виновни самите те. Но стига толкова, че поначало имаме принцип да не коментираме работата на колеги. Пък има и добри модели, разбира се: отразяването на английската Висша лига например.

При гледането на повечето други първенства и турнири препоръчваме здравия индивидуалистичен и самодостатъчен подход "Коментирай си сам"...

Oще: александър станков  ангел колев  ангел станков  ангел червенков  велислав вуцов  георги илиев  добромир жечев  павел панов  пламен марков  тв треньори Видео