Издирва се: Отбор за Димитър Бербатов | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Издирва се за Митко отбор

Дидро
05.10.2011, 21:40 (обновена 07.10.2011, 10:19)
Димитър Бербатов с екипа на Валенсия

Така би изглеждал Бербатов с екипа на Валенсия - най-спряганият напоследък вариант

Отговор 1: Валенсия. Не само защото напоследък медийни спекулации го свързват с този отбор, това е правилният избор. Представете си Митко с тъмни очила, прегърнал хубавата Елена, хванал за ръка дъщеричката им Деа, разхождащ се из улиците на слънчевия град. Във Валенсия времето е прекрасно, не като в Манчестър. Тук няма да вали всеки ден, а и къщите не са еднаквите червени тухлени постройки, които те карат да се объркваш и да мислиш, че си седиш все на едно място. Това е животът -  плаж, ресторанти с морска кухня, слънце и пей сърце.

На терена Валенсия играе приятен и техничен футбол. Бербатовски футбол. На върха на атаката на този отбор Митко има гарантирани едни двайсетина гола на сезон. Днес вкара с петичка на Майорка - една седмица вестниците пишат за подвизите му. Другата седмица вече не е толкова решителна. Хубавото на Валенсия е и във факта, че тук амбиция за титли и купи има само на теория. А спокойствието си е важно за Бербатов. Каквото и да прави, симпатичният бял отбор няма как да изпревари  машините Барса и Реал. Феновете го знаят, медиите и босовете - също. Липсва ежедневието , пълно с напрежение и изискване за победи на всяка цена, царящо на „Олд Трафорд". Имаме и факторът Любо Пенев, дългогодишна деветка и капитан на Валенсия. Един вид - българската следа вече я има.

А, да не забравим. Тук го няма и онзи шотландец, който крещи, стиска устни, червенее бузи, дъвче ядно дъвка и говори неразбираемо на Митко да седи на пейката.

Валенсия е отборът за Бербатов, няма съмнение.

Отговор 2: Атлетико (Мадрид). За да не хабим място, виж повечето неща от горните абзаци за Валенсия. С изключение на факта, че Мадрид предлага и космополитност, кралския дворец, огромната българска колония (спорно дали е плюс), а и едно непримиримо дерби с Реал, което ... Атлетико никога не печели. За разлика от Валенсия клубът не стига често до Шампионската лига, а това може би няма да се хареса на Бербатов. Деа и Елена обаче ще са доволни от такъв избор.

А - и тук е играл Любо Пенев. И важи онова за шотландеца, дето го няма.

Отговор 3: Байерн. Човече, не го прави. Мюнхен е прекрасен град, но връщане в Германия ще бъде от полза единствено на Деа. Да расте детето ти в Германия е възможно най-добрият подарък, който един баща може да стори.

Но на терена ще е страшно, тук титлите са по-задължителни даже от Юнайтед. Разбира се, конкуренцията е по-слабичка. Не е известно колко Бербатов обича да пие биричка, а тук ще му се наложи. След всяка титла, както и по времето на Октоберфест, играчите на Байерн са задължени да надигат гигантски халби. Свиква се.

Мюнхен няма климата на Валенсия и Мадрид, това трябва да се отчете. Но пък ще липсва езиков проблем. А и полети Мюнхен - София дал Господ, има по 4 на ден. Абе и предимства си има... И го няма шотландецът.

Отговор 4: Тотнъм. Хмм... На малкото теренче в Северен Лондон талантливите крака на Бербатов направиха най-хубавите си изпълнения. Тук хората го обичаха май и най-много. Сега обаче го ненавиждат, защото отиде в Юнайтед и се чувстват някак предадени. Не е сигурно как ще реагират.  Може да освиркват. Неприятна „музика" за ушите на нашия.

Ясно е, че двете жени в живота на Бербатов няма да харесат завръщане в Лондон при алтернативите от южната част на Европа. А и нали човек трябва да опитва винаги нещо ново и различно. Митко, я мани тоя Тотнъм! Макар, че го няма шотландецът.

Отговор 5: Ювентус. Нещата ще са сложни. Пак гранд, пак големи амбиции, няма място за отстъпление. Големи дербита с другите два раирани отбора Интер и Милан.
Торино се явява италианският отговор на Манчестър и скуката може да умори фамилията.

Футболът обаче ще допадне на Бербатов, защото в калчото напоследък никой заникъде не бърза на терена. Кухнята е добра, хората са спокойни. Може обаче да изникне проблем "Калчополи", а ние не искаме Митко да се замесва в такива неща, нали?

Тук треньор ще е едно конте, а не сър. А и в атаката ще помага спокойният и зрял Дел Пиеро, а не неуравновесеният гений със склонност към алкохол и напълняване Руни.

Отговор 6: ЦСКА. Това ще е голям купон. Всяко излизане по софийските улици на сем. Бербатови ще предизвиква истерия. Появата му на терена с червен екип ще доведе до дружен отказ от поне половината защитници от „А” група изобщо да играят. Останалите ще наточат бутоните и ще настане сеч... Бербатов ще издържи около две седмици, в които няколко пъти ще се скара със собствениците, задето са успели вече да сменят трима треньори, масажистите, чистачката и тренировъчната база на отбора. Ето те могат да го ядосат като шотландеца!

Накрая ще стане играещ президент и треньор, с което ще надмине единственият главен мениджър в българския футбол, който сам се назначава и уволнява от поста треньор.

Това обаче е една друга тема.

Сега трябва първо да уцелим отбора за Митко.

Oще: атлетико (мадрид)  байерн  валенсия  димитър бербатов  издирва се  манчестър юнайтед  обява  отбор  тотнъм  трансфер  цска  ювентус Видео