Webcafe

Оставете Бербатов на мира!

Ники Русиновски Ники Русиновски
13.04.2010, 21:26 (обновена 14.04.2010, 22:26)
Димитър Бербатов

Не знам - какво имате да делите с Бербатов?

Нека да си призная от самото начало - аз нищо не разбирам от футбол.

Това има точно две последствия.

Първо, и да ме псувате, и да не ме псувате, все ми е тая - не ми дреме.

Второ - може би има и някакъв шанс все пак да съм прав. След като колегите от Sportcafe.bg единодушно си признаха, че те не са... е, по-добре тогава аз да съм прав.

Значи, вижте сега - на мен, средния до идиотщина и неразбиращ от футбол българин, ми дойде до гуша от това вечно дрънкане: Бербатов това, Бербатов онова, Бербатов на кръст, Бербатов на клада, Бербатов в Сибир и нам си още кви дивотии. Кой ли не се изказа и каква ли не идиотщина избълва по адрес на най-добрия български футболист на нашето време (само аз последен нищо не казал останах, но ето сега и моят ред дойде, последният се смее най-добре, нали така).

Оставете най-после човека на мира. Футболист ли е - футболист е. Добър ли е - ми ако не беше добър, щеше да рита в Манчестър (Куртово Конаре), а не в Манчестър Юнайтед - тези последните не пасат трева и не дават пари за зелен хайвер. Играе ли Берабатов - играе: когато му се играе и когато го пуснат. Все пак от резервната скамейка нито Рууни, нито Меси досега са се научили да бележат гол. А да влезеш в 66-тата минута и после да те оплюят, че не си вкарал 3 гола - я вие философите си го заврете дървеното си мнение отзад, моля!

Вкарва ли човекът голове - вкарва. Е, понякога. Даже май твърде често не вкарва, вярно е. Добре бе, спортни капацитети (дето се измервате в микрофаради, ама не сте доучили училищна физика, че да ме разберете...) - кой от нас не бърка? Ама плащали му твърде много, за да бърка - вас какво ви бърка, да не плащате вие? Че то ако работодателите ни глобяваха за това, което не знаем, което не можем и което бъркаме, никой от нас никога нямаше да вземе и 5 лева заплата. Плаща се за това, което можеш. А Бербатов може и го е доказал. Който ще спори с мен по въпроса, нека иде в Ман Юн. и да предложи себе си вместо него и после да ми се пени по темата като „Хед енд шолдърс" против пърхот.

Човекът играе. Като вкарва голове, го хвалят. Като не вкарва - го плюят. Дреме му на него - и в двата случая заплатата му си върви. Ми като не са доволни - да го продадат. Той пак ще играе и пак ще си взема добрите пари, които сам си е заработил - що, лошо ли му беше в Тотнъм? А те ще има да търсят друг мързеливец, който да им вкарва технични и красиви голове с бегло помръдване на лявото си кутре. Като толкова не им харесва Бербатов, да си му се радват на дивия селянин Рууни, той поне търчи и грухти като диво прасе по целия терен. Е това е role model един път - с физиономия на масов убиец, интелект на сьомга и изтънчени маниери на пиян-залян британски хулиган (ако не сте виждали лично такъв на живо даже не си отваряйте устата да спорите с мен!).

То не че на Острова някой чак пък толкова насериозно взел да критикува Бербатов. Двама-трима писачи, които сигурно биха се затруднили сериозно да отговорят дори на въпроса къде е България, написали нещо си. Зейнал днеска някакъв си вестник да ми вика BerbatOFF! Off, ама кой го казва - вестник „Сън". За незнаещите - долно жълто издание, което стои само една идея над сходните български таблоиди, които ръсят с пълни шепи как родителите на Бербатов били всъщност брат и сестра близнаци от различни майки, той се родил с 3 ташака по-малко и имал пет любовници фолк певици, но за да му стане ги карал всяка нощ в 12 часа да му пеят в хор „Морен сокол пие скъпо уиски в БИАД". Дивотии, дивотии... ама някой и в това вярва, ей!

Накрая не знам - какво имате да делите с Бербатов? Пречи ви, че е готин, че е скромно и тихо момче, че не е синоним на бай Ганьо зад граница, че не е откраднал като вас парите, с които е забогатял или че въобще има пари, понеже си е скъсал задника от тренировки в годините, в които вие не вдигнахте вашия от дивана пред телевизора, че подкрепя значими благотворителни каузи, а вие не сте дали 1 лев на просяк в живота си, но за сметка на това ще изритате всеки път бездомното куче, скрило се във входа - е, ако няма кой да ви види... какво, какво толкова ви пречи Бербатов?!

Не знам - вече си мисля, че не Бербатов, а Исус Христос да беше българин, и него бихме разпънали. Така де, нали уж сме интелигентни колкото евреите?...    

Oще: димитър бербатов