Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Бухтички с извара и стафиди ... пържени с въздух

В Webcafe.bg вече месец тестваме уреда на Philips, който пържи с въздух - Philips Airfryer. Започнахме плахо - с килограм пържени картофи. После се престрашихме и изпържихме много картофи и риба.

Какво са тестовете обаче, ако не измъчим уреда с някой  и друг десерт. Подготвили сме ви два, като тази седмица започваме с

Бухтички със стафиди и извара

За 20 броя ще ви трябват:

500 г бяло брашно

1 ч.л. сода бикарбонат

2 ч.л. бакпулвер

½ ч.л. сол

60 г масло

4 с.л. мед

30 г коняк

250 мл газирана вода

200 г извара

1 ч.ч. стафиди

2 с.л. стопено масло за намазване

Следва същинската част:

1.   Airfier се загрява на 200 ͦС.

2.   Брашното се пресява със содата, бакпулвера и солта. Стрива се на трохи с маслото.

3.   Медът се разбърква с коняка и газираната вода. Слага се изварата.

4.   Течната смес се сипва в брашнената и бързо се оформя на мека топка. Слагат се стафидите. Отново се разбърква.

5.   Върху добре набрашнен плот тестото се разстила с ръце на пласт с дебелина 1.5 см. И се нарязва на кръгчета.

6.   Всяко кръгче се намазва със стопено масло и се слага в кошницата на Airfryer. Пържат се 6 мин.

 

Най-четените