Иван Караджов: Някои футболисти подляха вода на Радуканов | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Иван Караджов: Някои футболисти подляха вода на Радуканов

Крум Савов, "Канал 3"
04.12.2011, 20:07 (обновена 05.12.2011, 14:12)

1 от 4 снимки Назад Напред

Иван Караджов

Снимка: © Getty Images

Караджов изрази публично своята болка относно тръгването си от ЦСКА

За мача със Славия и Милен Радуканов

Всичко започна след странната загуба от Славия. Не можем да паднем от Славия на "Армията". Не е нормално. Някои от момчетата предадоха Радукана, подляха му вода. Но нищо повече не мога да кажа. Казвам това, което чувствам. Той беше уволнен още след Славия, но просто изчакваха. На Радуканов, бате Пеци (б.а. - треньорът на вратарите Петко Петков) и другите съм много благодарен. Не може да съм сърдит на Радукана.

За Райс М'Боли

Радуканов не искаше М'Боли. Говорихме с него и ми обясни всичко. После не знам какво стана и Мболи дойде на един от лагерите. Добър вратар е, но не мога да кажа дали заслужава да е титуляр за моя сметка. Изведнъж бях титуляр и в следващия момент си почивам. Можех да направя скандал, но не го сторих. Преди Литекс треньорското ръководство ми каза, че аз ще пазя, но си тръгнах. Напуснах, защото ми писна.

За махането си от ЦСКА

Просто разтрогнах с ЦСКА. Нищо грандиозно не се е случило. Разтрогнах, за да мога да отида да играя в чужбина. Искам да се развивам. Можех да разтрогна само финансово. Използвах повода "пари", но всъщност проблемът не е в парите. Причините са други. На 22 години съм и не мога да говоря само за пари. Нищо лошо не съм направил на ЦСКА. Винаги съм давал най-доброто от себе си. Никой не ме е заплашвал заради това, че съм разтрогнал. Покрих се, защото не исках да ми надуват главата и постоянно да обяснявам едно и също. Просто отидох да си почивам. Мислех да гледам Звезда и Партизан, но не можах да отида.

За "червената" си любов

ЦСКА е отборът на сърцето ми. ЦСКА ми е давал храна. Този клуб ме направи футболист, а не някой друг. Гледам всички мачове на отбора. Страшно много ми се искаше да отида на срещата с Лудогорец. Но не го направих, за да не се създава напрежение. Мачът беше важен и исках момчетата да си играят без напрежение.

За Лудогорец

Не искам да коментирам дали имам оферта от Лудогорец, защото не се знае какво ще стане в утрешния ден. Постоянно се чувам с Емил Данчев, той движи нещата. Желанието ми е да заиграя в чужбина. Няма как мачът с Лудогорец да е бил уреден. Несериозно е, това са глупости. Ако е договорен защо не вкараха головете по-рано, а чакат последните минути. Ако Иван Стоянов не я беше уцелил, какво правим? Щяхме сами ли да си вкараме? В Лудогорец имат много пари, базата им е перфектна. Футболистите се отблагодаряват на собственика с добрите игри. Те направиха добра подготовка, явно имат и добри медикаменти.

За Мишел Платини

Мишел Платини се сърди на всички, не само на Симонович. Той и на Радукана се сърдеше. Такъв му е характерът. Който и да питате от отбора, всички уважават Радуканов. Изключвам тези, които го предадоха.

За бъдещия шампион на България

ЦСКА ще стане шампион, а не Лудогорец или Левски. Ако съм в България и ги награждават, с радост бих отишъл. Аз нямам врагове. Всички са ми приятели. Но те не са много, всички други са ми просто познати. Където и да ходя, хората ме поздравяват. Феновете на отбора ме познават. Нормално е да има и такива, които не ме харесват. Но аз винаги съм давал най-доброто от себе си за ЦСКА.

За Любослав Пенев

Ако той не ми беше дал шанс, сега нямаше да съм тук и да гостувам в телевизията. Пенев е първият, който ми подаде ръка. Станаха проблемите после, но никой не е искал така да се случва. Той усети накъде отиват нещата и по-добре че се махна от ЦСКА, за да се развива.

За скандалния мач с Миньор

Пазих в този мач. Дори и аз не вярвах на загубата, но няма как да е бил уреден. След това гостувахме на Литекс. И там паднахме, след което станаха скандалите.

Oще: иван караджов  лудогорец  любослав пенев  милен радуканов  миньор  славия  цска Видео